Kako funkcionise sistem u Norveskoj

norge_srbin

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.530
Eto, vecina diskutanata otvara nove teme, pa i ja neku da bacim... Pa kako zaista radi sistem u Norveskoj?

Pa evo kako. Pre nekoliko dana, ja sebi pripremam dopio Late Macciato na kafe masinici, kada ulaze dva lika, koja rade u susednoj diviziji: Englez (ima dosta Engleza koji rade u Norveskoj) i Norvezanin 225ta generacija. I kaze Norvezanin Englezu: vidi, ja sam konacno resio spor sa drzavom oko neke (ovece) zemlje, jednostavno sam uspeo da nadjem vlasnicke listove/papire mog cukun cukun dede, koji datiraju iz 1700 i neke, pa mi je drzava priznala iste kao dokaz da sam ja pravosnazni naslednik te zemlje, i drzava je resila da mi tu zemlju vrati.

Pa sada vi razmislite, kakav je to sistem koji traje 300+ godina? A ne ovaj balkanski, te vladali Turci, te Karadjordjevici, pa Obrenovici, pa opet Karadjordjevici, pa se sibali sa Turcima, pa sa Bugarima, pa sa Austrougarima, pa onda se umesali masoni i napravili Kraljevinu SHS, pa onda banovine do mojega, pa dosli Nemci/nacisti, pa oni vladali, pa vladali domaci izdajnici, pa dosli Rusi, pa TITOvi partizani 1945., pa samoupravljaci OURi, pa slozeni samoupravljaci SOURi, pa nesvrstani, pa se raspade eSFeRejot na banane i bakljavu... Pa dosao NATO, pa dosla DemokraCija... Malo malo, svakih 10 godina Master Reset, i novi Turci/Qurci/Murci zajasu... Jos i da Rusi ponovo dodju da ostanu, pa da sefte nakrivimo kapu sajkacu! :whistling:

норвешка је краљевина и тамошњи краљ дудла туки некој сили те они оставише на миру земљу. и чим те мафијаши оставе на миру ето сав приход остаје у држави и ето. онда имате проблем да не знате шта ћете с парама :)
мада имају и своје прокелтство - тамо храна не расте, па су чак до тога дошли да парадајз гаје под лампама. то кошта онда око 20 еура/кг!

(рекох дудла туки - можда подмићује добро...)

мисим, да Србију оставе на миру, процветали би за пар година - али неће!

Eto, vecina diskutanata otvara nove teme, pa i ja neku da bacim... Pa kako zaista radi sistem u Norveskoj?

Pa evo kako. Pre nekoliko dana, ja sebi pripremam dopio Late Macciato na kafe masinici, kada ulaze dva lika, koja rade u susednoj diviziji: Englez (ima dosta Engleza koji rade u Norveskoj) i Norvezanin 225ta generacija. I kaze Norvezanin Englezu: vidi, ja sam konacno resio spor sa drzavom oko neke (ovece) zemlje, jednostavno sam uspeo da nadjem vlasnicke listove/papire mog cukun cukun dede, koji datiraju iz 1700 i neke, pa mi je drzava priznala iste kao dokaz da sam ja pravosnazni naslednik te zemlje, i drzava je resila da mi tu zemlju vrati.

Pa sada vi razmislite, kakav je to sistem koji traje 300+ godina? A ne ovaj balkanski, te vladali Turci, te Karadjordjevici, pa Obrenovici, pa opet Karadjordjevici, pa se sibali sa Turcima, pa sa Bugarima, pa sa Austrougarima, pa onda se umesali masoni i napravili Kraljevinu SHS, pa onda banovine do mojega, pa dosli Nemci/nacisti, pa oni vladali, pa vladali domaci izdajnici, pa dosli Rusi, pa TITOvi partizani 1945., pa samoupravljaci OURi, pa slozeni samoupravljaci SOURi, pa nesvrstani, pa se raspade eSFeRejot na banane i bakljavu... Pa dosao NATO, pa dosla DemokraCija... Malo malo, svakih 10 godina Master Reset, i novi Turci/Qurci/Murci zajasu... Jos i da Rusi ponovo dodju da ostanu, pa da sefte nakrivimo kapu sajkacu! :whistling:
ma sve je to u redu,ali dupli late macciato?

norveska je stara drzava sa dugom istorijom privatne svojine

mi smo mladi i imamo istoriju otimacine

obrenovici i njihovo vreme su kudikamo bili i posteni

ali od 1903 stvari se drasticno menjaju

karadjordjevici otimaju obrenovicima , zatim kome su stigli

posle komunisti otimaju kome su stigli

milosevic nastavlja i otima i dalje

demokratska privatizacija je nastavak

Ne to toliko, nego je smrdljiva EU resila, iz ko zna kojih razloga, da od Srbije i ostatka balkana napravi djubriste, a od ostalih evropskih zemalja manje-vise normalne zemlje.
ma kako nije.Spanci Italijani Grci ,mi na Balkanu imamo sve uslove za idealan zivot,cetiri godisnja doba duga leta,plodna zemlja.Finci Norvezani Svedjani Danci su daleko uspesniji od juznjaka u bilo kom pogledu

...
pa se raspade eSFeRejot na banane i bakljavu...
...

Духовито, баш се насмејах.

Иначе, ако ћемо о стединесу
( јел' тако тамо кажете ?),
Европа је ништа у односу на постојаност
јапанске царске династије :
Траје преко 2.000 година !

ma jok i nisu,odvalili ih ekonomska kriza 2008 vratila ich u jaslice.U poredjenju sa Nordijcima u svakom pogledu su druga liga
Sirotinja su bre Srbi, Rumuni, Bugari, Makedonci, Siptari i ostali Moldavci.

Grcka i Portugal su srednje razvijene drzave, a Italija i Spanija nesto izmedju razvijene i sredne razvijene. Opet u skladu sa smrdljivom, sugavom EU hijerarhijom.... :bljak: :roll: :dash:

Back