KAKO DOĆI DO STANA U BG?

grebicka:
moja seka htela da digne kredit i kupi ovde stan ali tamo gde zivi (nzl) se zblaznuli...nikad culi za nas ovde,a kamo li da daju kredit za kupovinu nekretnine ovde :shock:
a ovde joj u rajfajzen banci rekli da rade na tome (posto imaju puno interesenata) da pocnu odobravati kredit nasima koji imaju dvojno drzavljanstvo...al` to rekli jos prosle godine..
e,ako cujes nesto po tom pitanju,javi.
ja sam se o tome raspitala,ona moze da uzme kredit u inostranstvu za kupovinu stana u srbiji ali pod uslovom da ima nepokretnu imovinu u zemlji u kojoj uzima kredit(zbog hipoteke)

mislim da nije problem da uzme kredit u banci....banka će u slučaju neizmirenja obaveza da se namiri iz vrednosti hipoteke.......jednostavan bankarski posao.........ali je problem da uopšte ima nekretninu u srbij - ako je strani državljanin....strani državlani mogu da imaju nekretninu u našoj zemlji samo pod uslovom reciprociteta...odnosno.......da je našim državljanima u toj zemlji priznato pravo da stiču nepokretnosti....................

pa to je generalno prednost...nikakva prepreka,ali.....tek da srbija nije srbija....... : )

ono što ti moraš da pitaš u banci u francuskoj je:
da li je ta francuska banka u srbiji posebna administ. jedinica...ili je samo filijala koja funkcioniše u sklopu francuske banke....kod nas strane banke po zakonu postupaju kao samostalna preduzeća, cela poslovna politika recimo socciette generalle je ista kao u francuskoj...ali je ona u srbiji samostalan subjekt...koja poštuje i prati ovdašnje zakone i poresku politku .........jednostavno rečeno..kod nas su sve kamate više ( za dozvoljene minuse, plasmane novca firmama...) recimo nego u fr.
tako im reci....... doslovno : )
šta ti pitaš, u stvari...zanima te kako će te novčane transakcije da se odvijaju.....gde bi ti skidali pare, u banci u srbiji ili u istoimenoj banci u francuskoj.?....verovatno ni oni to za sada ne znaju...ali su barem ažurni...pa će brzo da te tamo infomišu........

pa taj projekat i nije za tako blizu buducnost,jednostavno se pripremam
mislim da moja banka nema agencije u srbiji,u pitanju je credit mutuel
ali kako ja planiram obrnut proces tj da prvo kupim stan u srbiji,pa od kirije da placam rate za stan u francuskoj ne znam odakle da pocnem

pa ako keširaš stan u srbiji, od njegovog izdavanja plaćaš rate za stan u fr...onda banka nije ni potrebna ....... neka služi za neke druge tvoje transakcije............. garant bilo kakvog kredita su tvoj posao... odnosno tvoja stalna primanja. kod psiholugua je sve jasno, osim što čovek ni sam ne zna kako će izgledati ta kamata za godinu dana ili pet godina, jedino što trenutno zna je da bi skoro isto toliko pucao za iznajmljivanje, trenutno je kao uteha ........ tebi se ne isplati ovde da dižeš bilo koji kredit, za sada.....zato što su ovde kamate, rekao sam - najnepovoljnije u evropi.....

Koliko si para morao ODMAH da istreses na sto? Ucesce, procenitelji, osiguranje, overa...
58 kvadrata kosta 260e x12mesecix20godina=62400e
Da li hipoteka ide na kupljeni stan ili si rizikovao nesto drugo?
Sta se desava sa kamatnom stopom u slucaju promene kursa eur-chf-usd?
Da li smes da das otkaz u firmi? Koliko dugo moras imati dobru platu pre nego zatrazis kredit?
Kako se dobija subvencionirani kredit?
Da li mesecno placas ukupno 260e ili 260 plus drzava (5 godina)?
pozdrav.

Odmah sam istresao sve iz gaća + sam pozajmio nešto para = 18000e...
Hipoteka ide na kupljeni stan..
Kamatna stopa je promenljiva što je najveći šit i na to se nije moglo uticati ugovorom..
Otkaz u firmi daj slobodno samo je pitanje kako ćeš plaćati posle..
Subvecioni kredit se traži na početku kad se donese overeni ugovor sa prodavcom stana..
Državi se plaća njihov deo tek po isteku bančinog kredita,dakle posle 20 godina ide njihovo..

ni malo se ne razumem,pa te molim za odgovor na pitanjca:
ako uzmem stambeni kredit od banke(bez ucesca drzave) u iznosu od 70.000e na 25g....
-kolika mora da mi bude plata?
-kolika ce mi biti rata?
-koliko moram odmah da iskesiram?
-hipoteka ide na stan koji bi kupila??
-da li moze neko ko mi nije rod da da hipoteku na svoju kucu kao moj garant?
hvala!

dzanarika:
ni malo se ne razumem,pa te molim za odgovor na pitanjca:
ako uzmem stambeni kredit od banke(bez ucesca drzave) u iznosu od 70.000e na 25g....
-kolika mora da mi bude plata?
-kolika ce mi biti rata?
-koliko moram odmah da iskesiram?
-hipoteka ide na stan koji bi kupila??
-da li moze neko ko mi nije rod da da hipoteku na svoju kucu kao moj garant?
hvala!

Na 70000e plata mora da ti bude izmedju 1000 i 1500e prijavljena..
Tada bi ti bila rata izmedju 500 i 600e.
Morala bi da iskesiras 20% posto odmah..
+ naravno svi troskovi koji idu uz to...
Naravno hipoteka ide na stan koji kupujes il iu zavisnosti od banke
na neki drugi objekat koji se ti dogovoris sa bankom..

Maksimalno opterecenje koje nase banke dozvoljavaju na opterecenje plate je
50%...Neke banke su na 35 do 45 posto od visine plate..
Zato je bolje udruzivanje plata...da prosek bude veci...
Poenta je ici uz subvenciju drzave da bi banka manje para dala a samim tim
bi kamata mesecna bila manja...
Moguce je da ovi krediti koji budu bili u svajcarskim francuima budu povoljniji
uz subvenciju drzave...

Back