Kako doci do Amsterdama?

Pomozite, zanimame kako doci do Amsterdama, sve opcije sem Aviona, jer novca nemam. Voz bi bilo najbolje resenje?

Najbolje ti je busom.

Amesterdam - Beograd
"Lasta" putuje za Srbiju dva puta nedeljno - sredom i subotom. Polazak iz Holandije je oba dana u 6.30 sati iz Amsterdama sa Amstela, iz Roterdama u 8.00 sa Centralne stanice, Brede u 8.45, Antverpena u 10.00, Brisela u 10.45 i Liježa u 12.10 sati.
Krajnje odredište u Srbiji je Beograd, gde autobus po redu vožnje stiže četvrtkom, odnosno nedeljom, 24 sata po polasku iz Amsterdama. Svi putnici mogu na dan dolaska da iz Beograda besplatno koriste "Lastine" autobuse ka krajnjim odredištima u Srbiji i Republici Srpskoj. Autobus "Laste", koji saobraća na relaciji Srbija - Holandija, polazi iz Beograda takođe sredom i subotom u 10.30 sati (Novi Sad 12, Subotica 13.30 sati), a po redu vožnje sledećeg dana oko 14.30 sati stiže u Amsterdam. Cena povratne karte iz Amsterdama iznosi 196, a u jednom pravcu 120 evra, iz Roterdama i Brede 191 (115), a cena iz Antverpena, Brisela i Liježa je 177 (104) evra.

• Amsterdam - Beograd
Autobus "Eurolajns" (direktna linija broj 280) putnike prevozi sredom i subotom u 6.30 sati, u Roterdamu je u 8.00 i Bredi u 8.45 sati. Povratak ove linije je takođe sredom i subotom iz Beograda u 10.30 sati, Novog Sada 12.00 i Subotice 13.25 sati. Povratak u Amsterdam predviđen je dan nakon polaska iz Beograda, u 15 sati.
Cene karata od Amsterdama do Beograda su različite, zavise od starosne dobi putnika i iznose: za odrasle 118 evra (povratna 205 evra), za mlađe od 26 i starije od 60 godina 106 (185), za decu od 4 do 11 godina 59 (105), a za bebe 24 (45). Cena prtljaga je tri evra po torbi, maksimalno dve torbe. U cenu nisu uračunati troškovi potvrde rezervacije pre povratka (za one koji imaju povratnu kartu), koja košta četiri evra. Cene su u periodu od 26. juna do 31. avgusta uvećane za 10 evra po karti. Važno je naglasiti da linija "Eurolajnsa" ne saobraćaju preko Belgije!
Broj telefona glavne poslovnice "Eurolines" u Amsterdamu je 020-5608788, radno vreme je svakodnevno od 7 do 23.30 sati.

Poslednja izmena:
Najbolje ti je busom.

Amesterdam - Beograd
"Lasta" putuje za Srbiju dva puta nedeljno - sredom i subotom. Polazak iz Holandije je oba dana u 6.30 sati iz Amsterdama sa Amstela, iz Roterdama u 8.00 sa Centralne stanice, Brede u 8.45, Antverpena u 10.00, Brisela u 10.45 i Liježa u 12.10 sati.
Krajnje odredište u Srbiji je Beograd, gde autobus po redu vožnje stiže četvrtkom, odnosno nedeljom, 24 sata po polasku iz Amsterdama. Svi putnici mogu na dan dolaska da iz Beograda besplatno koriste "Lastine" autobuse ka krajnjim odredištima u Srbiji i Republici Srpskoj. Autobus "Laste", koji saobraća na relaciji Srbija - Holandija, polazi iz Beograda takođe sredom i subotom u 10.30 sati (Novi Sad 12, Subotica 13.30 sati), a po redu vožnje sledećeg dana oko 14.30 sati stiže u Amsterdam. Cena povratne karte iz Amsterdama iznosi 196, a u jednom pravcu 120 evra, iz Roterdama i Brede 191 (115), a cena iz Antverpena, Brisela i Liježa je 177 (104) evra.

• Amsterdam - Beograd
Autobus "Eurolajns" (direktna linija broj 280) putnike prevozi sredom i subotom u 6.30 sati, u Roterdamu je u 8.00 i Bredi u 8.45 sati. Povratak ove linije je takođe sredom i subotom iz Beograda u 10.30 sati, Novog Sada 12.00 i Subotice 13.25 sati. Povratak u Amsterdam predviđen je dan nakon polaska iz Beograda, u 15 sati.
Cene karata od Amsterdama do Beograda su različite, zavise od starosne dobi putnika i iznose: za odrasle 118 evra (povratna 205 evra), za mlađe od 26 i starije od 60 godina 106 (185), za decu od 4 do 11 godina 59 (105), a za bebe 24 (45). Cena prtljaga je tri evra po torbi, maksimalno dve torbe. U cenu nisu uračunati troškovi potvrde rezervacije pre povratka (za one koji imaju povratnu kartu), koja košta četiri evra. Cene su u periodu od 26. juna do 31. avgusta uvećane za 10 evra po karti. Važno je naglasiti da linija "Eurolajnsa" ne saobraćaju preko Belgije!
Broj telefona glavne poslovnice "Eurolines" u Amsterdamu je 020-5608788, radno vreme je svakodnevno od 7 do 23.30 sati.

Hvala najlepse :)
A znas li dal' ima neka opcija vozom?

Recimo ides iz Beograda do Beca vozom u 21.25. U Becu si po redu voznje u 9 ujutro. Sa iste stanice u 10.40 imas voz za Amsterdam koji stize u Amsterdam u 21.55.
Cena od Beca do Amsterdama u jednom pravcu, bez popusta u 2. razredu je 200 evra a u 1. razredu 325.40 evra u jednom pravcu. Na to treba dodati i cenu Beograd-Bec.
E sada verovatno mozes ici i preko Minhena ali proveri sve opcije preko interneta, ili jos bolje, idi do zeleznicke stanice pa proveri koliko bi te to kostalo odavde, koje popuste imas i sl.

Recimo ides iz Beograda do Beca vozom u 21.25. U Becu si po redu voznje u 9 ujutro. Sa iste stanice u 10.40 imas voz za Amsterdam koji stize u Amsterdam u 21.55.
Cena od Beca do Amsterdama u jednom pravcu, bez popusta u 2. razredu je 200 evra a u 1. razredu 325.40 evra u jednom pravcu. Na to treba dodati i cenu Beograd-Bec.
E sada verovatno mozes ici i preko Minhena ali proveri sve opcije preko interneta, ili jos bolje, idi do zeleznicke stanice pa proveri koliko bi te to kostalo odavde, koje popuste imas i sl.

Uh, dosta je isplatljivije putovati Autobusom pravo iz Beograda. Nisam znao da su toliko skupe karte vozovo pa Eu.

Mislim da je definitivno najbolja opcija Avionom :)

A zna li neko koliko je skup zivot tamo, mislim na smestaj i te stvari?:)

Sve zavisi gde zivis i sl. Prevoz je jako skup i zato ti preporucujem da odmah nabavis bajs. Takodje, obavezno nabavi kabanicu jer se tamno i usred leta promene 3 godisnja doba. Za hranu, ako vodis racuna, mesecno mozes da se skrpis sa oko 200 evra (ako sam kuvas). Sto se tice smestaja nemam pojma - imao sam placen smestaj.

Sve zavisi gde zivis i sl. Prevoz je jako skup i zato ti preporucujem da odmah nabavis bajs. Takodje, obavezno nabavi kabanicu jer se tamno i usred leta promene 3 godisnja doba. Za hranu, ako vodis racuna, mesecno mozes da se skrpis sa oko 200 evra (ako sam kuvas). Sto se tice smestaja nemam pojma - imao sam placen smestaj.

Aha, hvala ti puno, dosta si mi pomogao, samo mi reci, kakvo je vreme tamo u oktobru novembru? I kaoliko je tesko doci do nekog posla?

Samo me jos zanima, kakvi su ljudi tamo? msm na mentalitet, jesu li komunikativni i ostalo?

U Amsterdamu zive svi osim Holandjana :) Mentalitet je takav miks da sve zavisi na koga naidjes :) Meni Holandjani generalno govoreci nisu bas na vrhu liste simpa ljudi, mada da vole Srbe bas nas nesto i ne vole. Ja sam imao tamo specijalizaciju i radnu praksu i nisam imao nikakvih problema. OK, ja sam sve to radio preko crkve pa je to sasvim drugacije a s druge strane ipak nosim kolar pa to ima i drugaciju konotaciju. Sada dosta radim s kolegama koji zive u NL ali nekako ponajmanje imam kontakta sa pravim Holandjanima, vec sa strancima koji tamo zive i rade. Dok sam studirao u Austriji cimer mi je bio Holandjanin, OK lik ali posle 12 meseci u istom stanu nismo razmenili vise od 5-6 e-mailova u poslednjih 10 godina. Ono sto definitivno ne volim u Nederlandiji (kako najcesce od mila zovem Kraljevinu Nizozemsku) jeste sto im je hrana bezukusna.

Neko moje iskustvo sa Holandijom je da prvo ,naqjjevtinije putovanje je ipak avionom,Jatom mozes naci kartu za 15,17,19.000 din.samo malo pretrazi.U tu cenuy su ti uracunate takse,i mesec dana placeno zdravstveno kao i prtljag.Meni nisu pravili problem za visak kg prtljaga.Jedino se ne sme nositi tecnost u rucnom prtljagu sem ono sto kupis u free shop-u a tako i za povratak.Kad sletis nema nikakve carine i to,pokazes pasos,pitaju gde ili kod koga ides i zbog cega,imas li novca i koliko a najbolje je ako imas VIZA ili neku drugu medjunarodnu karticu,to pokazes i ok. O poslu tamo nemoj bas da eazmisljas,osim ako nekog bas ne poznajes a ni to nije garancija.Nasi se nekako snalaze,najbolje zanatski radovi, uvek je nekom potrebno da se nesto popravi,uradi ili odrzava dvoriste.Hrana im je grozna sem sireva,ako ih volis i ne propusti da ih se bas nauzivas.Zaista imaju kult bicikla i oni su zasticeni kao svete krave u Indiji.Svi voze.Kabanica obavezna.Mene odusevljava vazduh u Amsterdamu,nekako je neobican,Inace volim sever pa poseti Groningem (G citaj H) univerzitetski grad .Cesto imaju akcije na zeleznici,poa to treba pratiti i moze da se obidje dosta toga za zaista malo novca,inace redovne cene voznih karata su skupe. Dovijaju se i tako sto izbeglice u kampovima dobijaju neke besplatne vozne karte pa ih prodaju za relativno male pare.Pazi, cene u ugostiteljskim objektima su ti mnogo razlicite,pa zavisi i da li ces sesti,sto je skuplja varijanta ili stojis za sankom ili si napolju i tako, pa povedi racuna.Potrazi hostele a ako hoces da posecujes znamenitosti,uzmi turisticku kartu za ceo dan,povoljnije je.Amsterdam je lud grad,bukvalno preplavljen strancima.Na stopiranje ne racunaj,niko te nece pogledati.I dobro se provedi.

Back