Umri_muski
Legenda
- Poruka
- 73.178
Koliko ja znam postoji poslovica dosada je uzrok svih zala....
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
i da ih promene,sta bi novo moglo da se desi,sem da potvrdi eksperiment...A u tom sexperimentu jel im palo napamet da povremeno promene uloge t.j. da zatvorenici postanu čuvari i obratno. Da bi se videlo ko je gori?
Jeste,jer ona povezana i sa nekoliko poremećaja ličnosti.Koliko ja znam postoji poslovica dosada je uzrok svih zala....
Nazalost...Ima jedan drugi eksperiment, slican ovome samo sto su tu stavili tipa koga su poducili kako da stvori liderske vestine..
Tip je uradio odmah ono najbanalnije, izazvao je i agresivno sputao sve jace konkurente i dok su se osvestili svi su bili u njegovoj hijararhiji , nije dosao na izlet...onda je napravio gradaciju podanistva, tj vrstu duple kontrole, i onda su mu zatvorenici bili nagrada za podanike...
Preskocivsi 6 stepenica, nego odmah udarajuci na najprizemnije , jer je shvatio da ne postoji instrument selekcije koji nagradjuje uredjenje ili humanost, formirao je sistem koji uredjuje sistem a donosi benefite vrhu na ustrb dna...
Jedinu prednost koju je uocio je da kolicina donete hrane zavisi od broja zivih ucesnika u eksperimentu pa je to bila pozitivna selekcija u smislu da nisu zudili da bezrazlozno ubijaju zatvorenike, nego su ih cuvali za izvor dodatne hrane...zatvoreniku manje od predvidjenog a njima razlika..
Ali u tom eksperimentu je bilo dozvoljeno ubijanje......tj bio je vise realan...
Ali ako vas interesuje istorijski eksperiment, slicno se desavalo u Sibirskim gulazima, zatvorima..
Neki su se formirali kao vucije jazbine, znaci saradnicki , a neke kao ljudske jazbine, znaci eliminatorski...
Vlasti su vise odgovarali ovi drugi modeli , jer vise zatvorenika stize, brze umiru, a da oni nisu krivi za to , direktno..
Moc racionalizacije i opravdavanja je veca sto si gluplji covek i sto si nize svestan, primitivniji , okrenutiji agresivnosti...
Tacno. Poremecaj izaziva nezadovoljstvo i umesto povremenih opustanja stvara trajni osecaj dokonosti nepotrebnosti i nesnadjenosti.Jeste,jer ona povezana i sa nekoliko poremećaja ličnosti.
Kad tako kažeš...Ali shvatila si suština, da li zlo mora da bude postojano da bi postojala nada?"Nada je najveće dobro u najvećem zlu. Zar je potrebno drugo da bi bilo prvo?" i opet paradoks...
ti nisi zver?znači zveri.
sretno ti bilo, i tebi i zveri.
ti nisi zver?
nikad te ambicija nije povela u nekom smeru bez razmišljanja o posledicama ili uticaju na druge?
I ti si kao dobra?Zato sto nikad nisu bili stvarno dobri,to im je entitet koji hrane dok ne osete bas to.Onda ide obrada tog dobrog coveka,gde obicno i postaje zrtva samog sebe,Onda od iste muke vuce i druge ljude dobre i tada jasno vidis ZLO ! Kada vidis da vise nista nije ostalo od tog dobrog,coveka koga tako i pamtis,
bezi ODMAH !
Mislim da si omasio temu.Ja dobra? Pobila bih zle? Gde to pise u mom tekstu? A nastavak o Isusu necu da komentarisem.I ti si kao dobra?
Osudjuješ umesto da pomogneš. Ti bi pobila zle? Si dobra?
Isus nije osudjivao ali su ga osudili. A opet, sve nas je osudio da osudimo kako njega tako i sve što je posledica istog.
Milgramov experiment je ponovljen mnogo puta i jasan je pokazatelj
koliko su nase duhovne vrednosti devalvirale pod uticajem moci.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Milgram_experiment
Pogledajte prilog 1061239
pa od citata tvog....Mislim da si omasio temu.Ja dobra? Pobila bih zle? Gde to pise u mom tekstu? A nastavak o Isusu necu da komentarisem.
Više učenjima. Boga je baš briga....Zlo nije apsolutna kategorija nego relativna. Znaci sto je dobro za jednog zlo je za drugog. Cak ni Hitler koji je pravio od ljudi sapune
nije mislio da cini zlo, nego dobro. Dakle covek po radjanju nema moral i etiku, to se dovodi vaspitanjem, i moralom i etikom
koja je uvedena Bozanskom intervenijom. Dakle u vanrednim situacijama, kao sto je rat, komsija pljacka i kolje komsiju, ubija
neprijatelja i slicno. Jedini nacin da covek evoluira u dobro bice je da praktikuje religiju i duhovnost, poveze se sa Bogom, samim
tim evoluira u plemenito bice i izdigne se iz obicne programirane zivotinje.
Znaci nije...i da ih promene,sta bi novo moglo da se desi,sem da potvrdi eksperiment...
Poznavao sam dobre ljude koji su presli tu crtu,ali veruj mi da ih zivot ni malo nije mazio,mnogo toga loseg im se izdesavalo u zivotu,da je ne za poverovati da se ne izopace,ili ne daj boze ubiju.Gde je granica između dobra i zla? Da li su neki ljudi na strani dobra, a drugi na strani zla? Da li se ova granica može preći i ako može, pod kojim uslovima? Poznati psiholog Filip Zimbardo bavio se ovim pitanjima i odlučio da eksperimentiše sa odgovorima na njih.
![]()
https://www.imagick.com.br/wp-conte...er_by_mightygodofthunder-d628p2o-1024x692.jpg
Moras da ga vuces za rukavViše učenjima. Boga je baš briga....
Nesvesni ljudi čine stvari nesvesno.Onako s vha glave, ljudi cine zlo i nesvesno, a to cak ni ne primecuju.
Ako nisu svesni da ga cine,onda su nazalost bolesnog uma...Onako s vha glave, ljudi cine zlo i nesvesno, a to cak ni ne primecuju.