Kako dobiti resurse od grada ?

iron king

Početnik
Poruka
7
Nisam siguran gde tacno da postujem ovo,ovde mi je nekako najlogicnije.

Treniram parkur vec neko vreme sa drugarima iz NS ( koga zanima sta je , evo savrsenog videa koji sve objasnjava
).Pk se uglavnom trenira napolju,ali je dobro trenirati u sali kad je vreme bas lose,a i pocetnicima je lakse.Mi smo trenutno zakupili jednu garazu u kineskoj cetvrti i u njoj napravili mini salu.Garaza je u vlasnistvu Poslovni prostori Novi Sad,i njima placamo rezije.

Hteli bi da probamo da dobijemo sponzorstvo od grada ,da barem ne moramo da placamo salu,cime bi mogli da ulozimo novac koji skupimo u opremu i okupljanja pa me interesuje gde tacno da odem da se raspitam za tako nesto.U gradsku kucu,ili neko ministarsvo za sport?Jel nam treba kakva dokumentacija,da se registujemo negde?

Bilo kakva informacija je dobrodosla.

Nisam iz NS, iz Bga sam, ali imama iskustva u takvim stvarima.

Da bi ste dobili biko kakav novac, morate da budete fizicko lice, znaci registrujte klub. To obavljate u Ministarstvu sprota.

Pratitie konkurse koje objavljuje grad, a vezane za sportske aktivnosti, koje naravno morate da osmislite. Pogledajte da li ima nesto tipa skola sporta za skolsku decu. U Bg recimo to ima svakog leta, grad raspise konkurs i klubovi se prijave sa programom. Oni ciji se program odobi, dobiju novac za zakup prostora, unajmljivanje sportskih strucnjaka, nabavka opreme i slicno.

E da, nije dovoljno da budete grupa entuzijasta, neko od vas mora da bude sa trenerskom licencom.

Uglavnom, najlakse je preko konkursa namenskih programa koje raspisuje grad.

Nisam iz NS, iz Bga sam, ali imama iskustva u takvim stvarima.

Da bi ste dobili biko kakav novac, morate da budete fizicko lice, znaci registrujte klub. To obavljate u Ministarstvu sprota.

Pratitie konkurse koje objavljuje grad, a vezane za sportske aktivnosti, koje naravno morate da osmislite. Pogledajte da li ima nesto tipa skola sporta za skolsku decu. U Bg recimo to ima svakog leta, grad raspise konkurs i klubovi se prijave sa programom. Oni ciji se program odobi, dobiju novac za zakup prostora, unajmljivanje sportskih strucnjaka, nabavka opreme i slicno.

E da, nije dovoljno da budete grupa entuzijasta, neko od vas mora da bude sa trenerskom licencom.

Uglavnom, najlakse je preko konkursa namenskih programa koje raspisuje grad.

interesantna ideja...
bas bih voleo da vidim tog roditelja koji ce da pusti svoje dete na parkur.
narocito skolsko dete...

nije pitanje da li moze ili ne moze,
nego ko ce da pusti dete u samoubilacku misiju.
ja sam slicne stvari radio u slicnom uzrastu,
i vrlo dobro znam da nema sanse da bi mi dozvolili.
Treba keva da strepi kuci cekajuci da me doveze hitna,
jer sam imao "strasnu" ideju...
ne kazem da u tome nema spremnosti i vestine,
ali to sport kao takav nije...

Borilacki sportovi su isto opasni, pa ih treniraju i na nivou osnovne skole.

On novac na lepe oci nece dobiti, a najbolje prolaze programi vezani za osnovnoskolsku decu. Pa neka se snadje i prilagodi trening uzrastu, kao sto se i radi u svim sportovima.

I ja sam trener u poprilicno opsnom sportu, pa opet treniram klince 4-5 razred. Na osnovnoj obuci ih ima i mladjih.

Ako tip zna sta radi, moze da prodje.

Hvala Regina na informacijama,
Kad sam vec tu da malo razjasnim:

Ako neko oce da pocne da trenira pk ima 2 opcije,Da se prikljuci ljudima koji trenutno treniraju ili da se prikljuci PK skoli.Skola se placa i to je dosta prilagodjeno pocetnicima.Ako se prikljucuje ljudima koji vec treniraju treba samo da se pojavi na treningu i da slusa sta mu se kaze,mi cemo mu objasniti tehnike i kako da ih savlada,ali to dosta zavisi i od vremena i od ljudi posto su vecina studenti.

U Sremskoj Mitrovici je recimo grad odobrio salu momcima koji tamo treniraju,U Kraljevu su im ustupali opremu i stadion na koriscenje kada su bila okupljanja,sigurno ima jos mnogo primera za koje ne znam...U Americi i Evropi neki gradovi su napravili parkove specijalno za PK.

Sto se opasnosti tice,ako se polako napreduje i redovno trenira rizik je minimalan,sto vazi za bilo koju fizicku aktivnost.Uvek ima ljudi koji rade extremne stvari,ali oni nisu predstavnici zajednice,ne znam zasto ih ljudi tako shvataju.

I da,Pk nije sport,to je vestina,(generalno) ne postoje takmicenja.Mislim da je bitno jos da razjasnim da mnogo ljudi koji trenira Pk eventualno se oproba u akrobatici,ali ona nije sastavni deo Pk-a.

Treniram parkur vec neko vreme sa drugarima iz NS ( koga zanima sta je , evo savrsenog videa koji sve objasnjava
).Pk se uglavnom trenira napolju,ali je dobro trenirati u sali kad je vreme bas lose,a i pocetnicima je lakse.Mi smo trenutno zakupili jednu garazu u kineskoj cetvrti i u njoj napravili mini salu.Garaza je u vlasnistvu Poslovni prostori Novi Sad,i njima placamo rezije.

Hteli bi da probamo da dobijemo sponzorstvo od grada ,da barem ne moramo da placamo salu,cime bi mogli da ulozimo novac koji skupimo u opremu i okupljanja pa me interesuje gde tacno da odem da se raspitam za tako nesto.U gradsku kucu,ili neko ministarsvo za sport?Jel nam treba kakva dokumentacija,da se registujemo negde?

Učlani se u "Pink Pantere" !
Oni stipendiraju tvoju struku...
Jer, stručnjaci tvog profila su vrlo traženi !
I rešen problem pomoći...

a pošto ste u kineskoj četvrti probajte da nadjete boss-a da vam isprazni jedan magacin za potrebe kurparka
mislim, lakše će se dogovoriš sa Kinezom nego sa lokalnim Srbima i Madjarima

- - - - - - - - - -

bili Kinezi tako dolazii kod nas u Beograd da se dogovore sa mamlazima iz Skupštine Grada
Blokirali grad, kasnio prevoz, mislim naši majmuni to radili nisu Kinezi tražili tolike mere
I onda se ispostavilo šta?
Nas zajbavali sa blokadom grada i kašnjenjem na posao ili kućama
a Kineze zajebavali sa prevodom sa srpskog na kineski "a koliko sam ja dobar u toj vašoj investiciji"
Mi džaba kasnili oni džaba putovali...
... a ovi mtvi ladni i dalje primaju platu

- - - - - - - - - -

a umesto što se zavitlavate sa parkurom, ojačajte bre malo hokejaški klub da udje u KHL
milim na Bele Medvede.... eno Hrvati ušli u KHL sa Medvešćakom a Meda iz Srbije ništa...

- - - - - - - - - -

Novac ne dobijaju ni pravi sportovi, a ti misliš da će neko da ti da za parkur ?

Pravi sportovi dobijaju novac e jedino je problem zašto Srbija ne saradjuje sa William Hill-om
nego tu neki nedojebani mamlazi paorskog porekla hoće lake pare preko mladih igrača
A kad bi Srbija otkačila paorske mamlaze a prikačila na William Hill-a... da vidiš kako bi bilo para....

Ako oni nisu zainteresovani za to i ako nemaju kakvu korist,onsa nazalost nista od toga.Sem ako mozete doci do nekog viseg iz sportskog saveza,ili iz ministarstva sporta.

Pravi sportovi dobijaju novac e jedino je problem zašto Srbija ne saradjuje sa William Hill-om
nego tu neki nedojebani mamlazi paorskog porekla hoće lake pare preko mladih igrača
A kad bi Srbija otkačila paorske mamlaze a prikačila na William Hill-a... da vidiš kako bi bilo para....

Ja ne govorim o izvikanim sportovima, fudbalu, košarci... govorim o atletici, i to naročito u unutrašnjosti.
Treneri rade volonterski, sami skupljaju novac za odlazak dece na takmičenja...itd....

Back