Kako dobiti radnu dozvolu za drzave EU

King94

Početnik
Poruka
31
Pozdrav svima pre svega ,Imam 20 godina ,Srpsko drzavljanstvo , Srpsku vozacku dozvolu (Trenutno za automobil,kasnije naravno i za kamion) ,U narednom periodu zelim da se bavim poslom vozaca kamiona,zeleo bih da mi neki iskusniji ljudi na ovu temu obrazloze sta mi je sve potrebno da bih dobio radnu dozvolu za EU zemlje. Hvala svima unapred.

Za vozača kamiona je teško dobiti radnu dozvolu, zavisi od države koju hoćeš da ideš, jer svaka ima posebno svoje zakone.
20 godina ni zanat neki, nikakva praksa, daj bože da znaš engleski možda, kod švaburije moraš imati završene kurseve obavezno.....ja bi se pripremio sa zanat koji je tražen, zavisi do države, pa tek onda probao.

Papiri dolaze nakon ponude za posao.

Ali prvo, moras da nadjes posao. Za to moras da odaberes zemlju u kojoj zelis da zivis i radis. Kada to odaberes, vidis sta jos moras da ispunis da bi dobio posao (od struke do struke se to mnooogooo razlikuje). Iz pozicije nekoga ko nema fakultet, niti neko relevantno radno iskustvo, a zna samo jedan strani jezik (pretpostavljam da nemas IELTS ili TOEFL sertifikat), nece biti nimalo lako.

Back