Kako do dvostranačja u Srbiji?!

Код нас би било најбоље кад би са политичке сцене нестала СРС. Тада би имали одличну двостраначку политичку сцену са на једној страни конзервативцима ДСС и на другој страни умереном левицом ДС!

vidim da si DSS-ovac, pa sad da te otvoreno pitam, bliži li si radikalima ili DS?
Pošto se oko tvoje stranke lome koplja, kome će se prikloniti mi smo u ovom "ni na nebu ni na zemlji" položaju
Zato dok postoje radikali, lepo da oni vuku ceo taj nacionalni korpus, a dok je DS ovako jak, da on vuče ovaj drugi i da se lepo sve zna, a ne da se igramo mačke i miša

Lacibg:
И где би "пресуо" милон и по људи ?
pa kad budu dovoljno svesni svojih stavova
a ne imena vodja
izabrali bi sami

dal bi napravili tu extremnu levicu koju nemamo
il bi u Nacionalni Stroj
to je vec nihovo

ovako imaju dnevno politichki stav, KAKO TOMA KAZE 8)
ili JEDNOM KOMUNISTA - UVEK ZA SPS.

a nit je SRS desnica
nit je SPS levica...

shta vishe, isti su.

ali, poshto to nisu gradjani vec podanici
josh dugo ce biti podanici... :(

moze jedino Seljoberska koalicija, koja je isto toliko demagoshka sa kultovima lichnosti, da im preuzme koji umereniji glas...

filatelista:
Meni se čini da idemo u tom smeru i da ćemo ubrzo imati 2 politička bloka. Jedni će biti nacionalisti, drugi će biti demokrate i to će biti dobra stvar za Srbiju.
Tačno se zna ko će biti čelo svake od kolona, SRS sa jedne, a DS druge strane, a ova sitna boranija će biti prošlost.
Da to imamo, ne bi kao danas zavisili od stranaka i strančica, već bi pobednici imali sve adute u rukama i ne bi mi nagađali kad će Vlada, i ko će sa kime?
Lepo razmišljaš ali zaboravljaš da je ovo Srbija i da se u Srbiji sve dozna ili sve radi
tek na samom kraju....

eremita:
Е још када би објаснио ШТА ЈЕ ТО ДЕМОКРАТИЈА, јер ја не знам, или још
горе шта је то ПРАВА ДЕМОКРАТИЈА... било би супеееееееррррррр......... :lol:

Jes' majku mu - a šta je to demokratija?
Jel mu to dodju obaveze i prava gradjana ili samo obaveze?
Ako je ovo drugo onda da iskopamo Titu...

Дафмен:
Код нас би било најбоље кад би са политичке сцене нестала СРС. Тада би имали одличну двостраначку политичку сцену са на једној страни конзервативцима ДСС и на другој страни умереном левицом ДС!
da nestane?
godinama najjaca i pobjednicka STRANKA ?
da nisi malo neskroman?
da izbrises vecinsko politicko opredeljenje?
kako?
gumicom?
sabljom?

Дафмен:
E, samo iznaci nacin da se to postigne :lol:
Nece da moze, zao nam je 8-)

filatelista:
Meni se čini da idemo u tom smeru i da ćemo ubrzo imati 2 politička bloka. Jedni će biti nacionalisti, drugi će biti demokrate i to će biti dobra stvar za Srbiju.
Tačno se zna ko će biti čelo svake od kolona, SRS sa jedne, a DS druge strane, a ova sitna boranija će biti prošlost.
Da to imamo, ne bi kao danas zavisili od stranaka i strančica, već bi pobednici imali sve adute u rukama i ne bi mi nagađali kad će Vlada, i ko će sa kime?

Слажем се са тобом.
СРС и ДС за заса су се показале као две најснажније странке.

Доношењем лекс специјалиса може да се одреди да се два прво пласиране странке узимају као једине, или још једноставније да се узме проценат друге и одреди као цензус, (22%) и да се иде на изборе, све странке које не пређу 22% бришу се из регистра политичких организација, остављајући две прво пласиране.

Back