Kako do bugarskog drzavljanstva?

Pozdrav zanima me dali je moguce nesto od bugarskih dokumenata da se dobije licna ili pasos posto neki kazu ovde da bez porkla ne moze.Moj komsija i zena su dobili nesto ali neznam sta.Znam samo da su na tu foru u bugarskoj izvadili krstenicu da su imali kao predake tamo i kao neki starci su to potvrdili bili tamo kod tih staraca spavali kuvali kao da su njihovi unuci...i uspeli su nesto da dobiju pitam se dali je to original i dali su samo licnu kartu dobili ili i pasos.Ako je neko vise upucen u to bio bih zahvalan za odgovor

Napisaću još jednom, jer sam malo pre žurila. Ovo "Образувана преписка N:7547/2018/16.05.2018 г. Преписката се намира в процедура по задължително съгласуване." znači da se vaši dokumenti proveravaju. Ovo što tu piše - najduže stoji, posle toga su još 3-4 koraka. Ovo traje najduže jer su sve provere u okviru ove faze :)

Koji su tacno uslovi po Bugarskom zakonu za sticanje njihovog drzavljanstva? Stalno slusam o tome kako mnogi nasi gradjani uzimaju Madjarsko, Bugarsko i ostala drzavljanstva drzava EU.
Ja sam cesto citao po netu da pise da je to moguce cak za sve nase gradjane! Sta pise u zakonu? A sta se desava u praksi? Molim vas za pomoc i objasnjenje.

Izvinjavam se ako sam promasio slucajno mesto na forumu za ovo pitanje. Ako jesam, molim administratora da ga prebaci gde treba. Hvala.
Потребно је да имате бугарско порекло. Било ко у породици да је пореклом Бугарин, Македонац, Шоп или Горанац, сматра се да је пореклом Бугарин, чак и неки даљи предак. Ја сам председник Бугарског Националног Центра у Србији, и могу вам помоћи да искористите своје право на држављанство уколико испуњавате законске услове. Можете се јавити на телефон БНЦ +381 654 654 654.

Потребно је да имате бугарско порекло. Било ко у породици да је пореклом Бугарин, Македонац, Шоп или Горанац, сматра се да је пореклом Бугарин, чак и неки даљи предак. Ја сам председник Бугарског Националног Центра у Србији, и могу вам помоћи да искористите своје право на држављанство уколико испуњавате законске услове. Можете се јавити на телефон БНЦ +381 654 654 654
Imam bugarsko drzavljanstvo, i dobio sam na osnovu opšte naturalizacije. Da li može moj rodjeni brat da dobije bugarsko drzavljanstvo na osnovu mog bugarskog državljanstva, koje sa dobio putem naturalizacije a ne poreklom?

Back