kako do antibiotika

e,svašta...čija li je to "genijalna"ideja?:roll: doktor opšte prakse te i šalje specijalisti,zato što je stručniji od njega...a kad specijalista zna odrediti lijek,valjda ga zna i napisati na receptu...:)

A najlepse je kad se vratis od specijaliste da ti lekar opste prakse pogleda rezultate, pa ti kaze, ja se ne slazem sa dijagnozom kolege, nemojte to da pijete nego pijte ovo :zcepanje: Meni se to par puta desilo, da pedijatrica nece da mi prepise terapiju koju je predlozio specijalista za uhogrlonos.

A najlepse je kad se vratis od specijaliste da ti lekar opste prakse pogleda rezultate, pa ti kaze, ja se ne slazem sa dijagnozom kolege, nemojte to da pijete nego pijte ovo :zcepanje: Meni se to par puta desilo, da pedijatrica nece da mi prepise terapiju koju je predlozio specijalista za uhogrlonos.

i meni ali nisam smela da kazem bice da se samo zalim i imam nesto protiv lekara :D

krvolok omasio si poentu...u americi kad kod lekara dodje neko koga boli glava odmah ga posalju na skener... ovde su pune cekaonice onih koje boli glava i svi dobiju brufen... navikli su nas da ne mislimo svojom glavom i da za svaku sitnicu idemo kod doktora...ja sam jednom u cekaonici srela devojku koju je ujela macka...pitam cija je macka a ona - pa moja :D

medi nait sta god da mi fali... jedan apotekar mi rekao da su to ameri izmislili da bi i bolesni mogli na posao.... ako posle 3 dana ne ozdravis onda moras kod doktora... moze bez recepta ali ga ovde nema ni sa receptom ni bez recepta

i jos nesto - lekovi koji se kod nas prodaju sa ili bez recepta ne lece...moja sestra je imala neke virusne bradavice, isla kod raznih lekara, mazala sa svim i svacim i nista joj nije pomoglo dok joj moj tata nije doneo neki lek iz italije koji se prodaje bez recepta...nestale su za 1 dan...znam jos jednu devojku kojoj su uzeli silne pare da joj to skinu u nekom kozmetickom salonu... jel znate da je free shoop na aerodromu u parizu podeljen - u jednom delu je roba za one sa istocnoevropskim a u drugom za one sa eu pasosem

Poslednja izmena:
Postoje za k jer i oni prepisuju sta im padne na pamet blage veze nemaju citaju iz knjiga kako se pise..kako on zna da sam alergican na kapi za oci dok ih nisam stavio i sjebo se a njega zabole..dakle ako on ne snosi odgovornost za taj slucaj kao ni za smrtne onda je logicno da se ne mozemo osloniti ni na koga do sebe

Tako sam saznala da mi je devojčica alergična na Atropin.Sreća je bila što je bila mala pa su bile samo dve doze po jedna kap ujutru i po jedna uveče.Uveče smo već išli u hitnu pomoć.

Meni se to dopada ako je pedijatar isti godinama i zna kako tvoje dete reaguje na lekove.Meni specijalista može da napiše Eritromicin, ali naš pedijatar zna kako dete reaguje na taj lek i menja antibiotik.

zato i postoji antibiogram...
al mnogi pacijenti ne znaju da nije svaki antibiotik namenjen za lečenje svih bakterijskih infekcija pa mnogi samoinicijativno kupuju isti antibiotik iako im on realno ne pomaže...
što se tiče novog pravila, vreme je bilo da se antibiotici i sedativi više ne kupuju bez recepta;)
jer je njihova zloupotreba bila previše raširena, da ne pričam o kombinaciji lekova koji nikako ne bi smeli istovremeno da se uzimaju, kad samo pomislim na to nije mi dobro:neutral:

Kod nas ti je antibiogram na poslednjem mestu ....tek kad bolest uzme maha, pa ustanove da lek nije delovao.

Meni se to dopada ako je pedijatar isti godinama i zna kako tvoje dete reaguje na lekove.Meni specijalista može da napiše Eritromicin, ali naš pedijatar zna kako dete reaguje na taj lek i menja antibiotik.

Pa ne znam bas... ako te taj isti pedijatar posalje kod specijaliste jer nije siguran oko terapije, dijagnoze... i onda ipak odluci da zna bolje od kolege, meni to ne uliva poverenje.

Back