Imamo malu temu o tome kako učiti, tu su opisane neke generalne stvari koje možeš prilagoditi sebi
https://forum.krstarica.com/threads/kako-uciti.930821/
Što se 10ki tiče, svaki fakultet je priča za sebe. Takođe je i svaki nastavni predmet priča za sebe.
Ukoliko je fakultet tipa medicinski, biologija, istorija, itd... gde ima puno informacija, potrebno je preći više puta stvar da bi se popamtilo. Naravno, naći veze između informacija. Ukoliko je tipa matematika, hemija, fizika itd, tu je važno obraditi dobro, tj razumeti sve formule i osnovne pojmove i definicije. Lično, meni je išlo više oblasti... Stoga sam se puno premišljala šta da studiram. Ali kada sam odabrala prirodne nauke, to mi je zaista išlo lako kada postoji dobra literatura. Dobra literatura je ključ svega. Ako je udžbenik loše napisan potrebno je duplo više vremena za savladavanje gradiva. Meni prija da pamtim samo izvođenja, forumle, definije, stoga sam uživala u studiranju, a i imala sam skoro sve 10ke nekako prirodno.
Koliko sam radila, pa po ceo dan ). Jer mi smo imali puno eksperimentalnih vežbi, kolokvijuma, predavanja... To vreme studiranja sam provela tako. Koliko vidim, na prirodnim fakultetima ili matematici i ne može drugačije, ima puno stvari da se pređe i da se razume, dosta zadataka da se reši, jedan dril koji treba da se sprovede.
No, kažem, primetila sam da postoje studenti na nekim drugim fakultetima koji imaju 10ke, a uče mnogo manje nego što sam nekada ja.
Kaži šta si upisao )