Kako Djokovic ima vise energije od dopingovanog tinejdzera?

U biciklizmu su maltene svi dopingovani,cak sam gledao neke emisije gde doktori otprilike kazu da je zdravije po organzam koristiti doping i voziti tur de France nego ga odvozati pijuci samo vodu iz flasice,voznja 3 nedelje dnevno po 150+ km unistava ljudski organizam,ti vozaci su unisteni zdravstveno posle 3 nedelje.
Daj neki link gde je doktor to izjavio?

Zna znanje,tako sam ja odvaljivao na bajsu duplo mladje,koji ne znaju da se stede,zeljni dokazivanja se brzo istrose
Тако је мој другар у прошлом веку видео маторца како трчи и јурнуо за њим. Онда је балдисао. Онда су му рекли да је то Франо Михалић.

Нова синтетичка средства настају сваке године. Они професионални спортисти који имају пара да себи приуште огромну залиху ће бити у предности у односу на остале док допинг комисије не сазнају за ту дрогу и не нађу начин да је уоче на тестирањима.

Виђено хиљаду пута.
Данас у пола 1 пролазим поред "Пионира" . Један отац прати своју девојчицу тенисерку (11-12 година). Носи јој опрему. Он ми делује "набријанији" но она. Након 2 сата, опет пролазим туда (јбг, паркирао ауто) дечак тенисер (9-10 година ). Онако их гледам и размишљам, да ли се тој девојчици "лупа" лоптица на +30, и на сунцу? А оном дечаку? Родитељи урнишу децу са помамом званом спорт. Сви ће бити Ђоковићи, Џордани, Месији..., Наравно не знам ни једног који је успео узети лову и нешто постићи, а чуо сам за разне "таленте".

Данас у пола 1 пролазим поред "Пионира" . Један отац прати своју девојчицу тенисерку (11-12 година). Носи јој опрему. Он ми делује "набријанији" но она. Након 2 сата, опет пролазим туда (јбг, паркирао ауто) дечак тенисер (9-10 година ). Онако их гледам и размишљам, да ли се тој девојчици "лупа" лоптица на +30, и на сунцу? А оном дечаку? Родитељи урнишу децу са помамом званом спорт. Сви ће бити Ђоковићи, Џордани, Месији..., Наравно не знам ни једног који је успео узети лову и нешто постићи, а чуо сам за разне "таленте".

Сврха спорта је да се дете научи стварима као што су дисциплина, тимски и индивидуални рад, поштовање хијерархије и излажење на крај са разноразним неправдама. Укратко, сврха спорта је да спреми дете за живот. Онај који дете даје на спорт зато што жели да од њега направи машину за прављење пара је тешка будала која ће, све и да успе у својој замисли, од детета направити дебила.

Такође виђено хиљаду пута.

Сврха спорта је да се дете научи стварима као што су дисциплина, тимски и индивидуални рад, поштовање хијерархије и излажење на крај са разноразним неправдама. Укратко, сврха спорта је да спреми дете за живот. Онај који дете даје на спорт зато што жели да од њега направи машину за прављење пара је тешка будала која ће, све и да успе у својој замисли, од детета направити дебила.

Такође виђено хиљаду пута.
Srdjan Djokovic 2.0 tacnije receno :)

ja svima pričam da se dečija pluća razvijaju do 16 godine
i da se pre 16 ne bi trebalo baviti tim trčećim, loptaškim sportovima
svi me pogledaju pogledom mržnje kad im to kažem, pa nikom više i ne pričam

ja svima pričam da se dečija pluća razvijaju do 16 godine
i da se pre 16 ne bi trebalo baviti tim trčećim, loptaškim sportovima
svi me pogledaju pogledom mržnje kad im to kažem, pa nikom više i ne pričam
Osnove fudbala tehnicki deo sa loptom mora da se nauci do puberteta,zato sto u tom periodu deca najlakse uce i upijaju,u pubertetu se samo ta osnova nadogradjuje.
Po meni danas najbitnija je genetska predodredjenost npr.koliko organizam kiseonika moze da prenese u misice,kako organizam resava problem kiselosti u misicima i jos mnogo toga,danas nije dovoljno samo ‚‚mali‚‚je talentovan mora i organizam-telo da prati taj talenat.
Kod Djokovica mi se cini da je kombinacija dobre genetike,talenta i naravno pomoc nauke(neki to zovu doping) da bi se fizicke karakteristike podigle jos malo iznad gornje granice.

Osnove fudbala tehnicki deo sa loptom mora da se nauci do puberteta,zato sto u tom periodu deca najlakse uce i upijaju,u pubertetu se samo ta osnova nadogradjuje.
Po meni danas najbitnija je genetska predodredjenost npr.koliko organizam kiseonika moze da prenese u misice,kako organizam resava problem kiselosti u misicima i jos mnogo toga,danas nije dovoljno samo ‚‚mali‚‚je talentovan mora i organizam-telo da prati taj talenat.
Kod Djokovica mi se cini da je kombinacija dobre genetike,talenta i naravno pomoc nauke(neki to zovu doping) da bi se fizicke karakteristike podigle jos malo iznad gornje granice.

заболе ме за те ваше техникалије са лоптом
говорим о ЗДРАВЉУ ДЕЦЕ.

савремени капиталистички спорт није прављен за добробит спорташа
већ за добробит капитализма да се праве арене крвожедних гладијатора!

Poslednja izmena:
заболе ме за те ваше техникалије са лоптом
говорим о ЗДРАВЉУ ДЕЦЕ.

савремени капиталистички спорт није прављен за добробит спорташа
већ за добробит капитализма да се праве арене крвожедних гладијатора!
Govoris o zdravlju dece,dobro.
Mislis da je sport posle 16g. pa i amaterski ili onaj pre 100godina bio dobar po zdravlje,ja mislim da nije
Svaki oblik sporta je los po zdravlje coveka,sport uopste nije potreban ljudskom organizmu.

...............
A posto ovde pricamo o sportu i zasto je neko npr. Djokovic bolji od drugog,zato sto ima talenta i poceo je na vreme da trenira,zato sto ima genetske predispozicije i zato sto ima pomoc nauke.

Mislis da je sport posle 16g. pa i amaterski ili onaj pre 100godina bio dobar po zdravlje,ja mislim da nije
Svaki oblik sporta je los po zdravlje coveka,sport uopste nije potreban ljudskom organizmu.

...............
A posto ovde pricamo o sportu i zasto je neko npr. Djokovic bolji od drugog,zato sto ima talenta i poceo je na vreme da trenira,zato sto ima genetske predispozicije i zato sto ima pomoc nauke.

govorimo o PLUĆIMA, a TRČANJE najviše drnda pluća
zato su sve narodne sportske igre bila sa MALO TRČKANJA
a više se naglašavala okretnost, pokret, gibkosti, ono što čoveku i treba u životu

Trebalo bi pitati nauku sta najvise strada,neki moj osecaj mi govori da je to ipak srce.

pa ja i ti i govorim ŠTA NAUKA kaže! sve vreme....
da srce strada jer pumpa ko luda, jer nema dovoljno KISIKA u krvi jer pluća ne rade kako treba
pluća ne mogu da stradaju od toga, jer se obnavljaju al strada SRCE koje postaje uivećano
i posle biva šta biva...mišići hoće kisik i srce da bi ga isporučilo strada, jbga

Misliti i cvece brati nije isto. Znam mnogo njih koji su se amaterski bavili sportom, znaci ne na takmicarskom nivou...
Niko od njih nema povisen pritisak, ne piju lekove, nisu gojazni, a dobar deo njih je sada u 50-im godinama.
Covek je generalno masina; kao i svaka masina ako je previse forsiras moze da ima problema i krace traje, al ako je pravilno odrzavas trajace daleko duze nego masina koja sedi na dupetu i skuplja prasinu.

Poslednja izmena od moderatora:

Back