Kako da zamiriše veš iz veš mašina

Probao sam sad celi program oprati vesa pa sam ponovo posebno dao na program omeksivac 15 min i ves je bio bolji meksi i mirisao je.
Pa zar ne bi trebalo u 1 pranju da ga i opere i omeksa i da bude ok?
Cuvene kineske bos masine.Imam sve te programe ali bas glupo 2 puta namestati da se dodje do resenja ali tako cu radit.
Uzme on omeksivac za vreme pranja ali sta bude sa njim za vreme pranja boga pitaj.
Cudno jako cudno ali eto to kao nesto bude bolje pa cemo tako.

Možda glupo zvuči ali, jel koristiš možda one mrežice za čarape ili loptice za centrifugu?
ta guma/plastika ima jako neprijatan miris kad se pokvasi.
pogotovo na 90°
ja ne mogu da ih koristim
Ne koristim.Ubacim ves sta god ima jbg ne da mi se cekati.I beli i sareni i ovaj i onaj.
Evo bas napisah juce probao oprati pa plus posebno jos jednom na program omeksivac i kao zamirisa nekim cudom.

Kod mene isto, a ne mesam ves.
Sve sam radila, vadila i sirila odmah i gumu brisala, menjala praskove, kombinovala, koristila kapsule.
Ne mirise neprijatno, ali se miris praska i omeksivaca ne oseca skoro uopste. Kad se osusi, ne mirise nikako, cak ni na cist ves.
I stvarno ne znam sta da jos uradim po tom pitanju
Probaj oprati komplet program pa kad zavrsi daj posebno na program za omeksivac ako imas.
Ja juce tu foru probao i nekim cudom zamirisa malo.Nije bio vodeni neutralni miris kao obicno.
Naravno da sam i ja sve isprobao cistio bubanj svake sedmice,evo i onu gumu vrata sjaje se haha,pa ono gde ide prasak top cisto,sirce,limuntos ma sve sve,i dok ovo ne isprobah nista.

Sipate li omekšivač tamo gdje treba? U suštini svaka mašina radi programirano i ne bi trebalo da se ne čuje miris opranog veša. Čak i one koje peru i suše istovremeno (tzv troknerice) veš miriše na čisto i na omekšivač. Postoje omekšivači koji ne daju nikakav miris.
Jedan od onih koji baš miriše je recimo žuti lenor.. ako posle njegove upotrebe ne osjećate njegov miris, problem je u mašini.
Jedan od trikova za bolje pranje i bolju iskorištenost praška je da prije pranja u mašinu ubacite plastiičnu zdjelicu napunjenu praškom..
Ja sam probao sve zivo i nista.Evo juce prvi put probao 2 puta odvojeno prati.Celi program plus odvojeno za omeksivac i kao zamirisa nesto.Da u pravu si vecina omeksivaca je nikakakva i bacanje para kao i nasi deterdjenti.Ariel,persil itd za istocno trziste ....U pravu si zuti lenor i zuti duel jedini koliko toliko daju miris..
Mada ima ljudi koji peru krs praskovima i kazu zamirise im.
Ja uzeo lani bosch masinu u Bg.Verovatno neka gruba kopija iz predrgradja Sangaja.
Kad se upali npr program na 40 stepeni morala bi sve odradit ali eto ne odradi.Zvat cu majstora pa da malo provere ta creva,gume,itd...

Ono u cemu je fora, sa svim mogucim mirisima je da se culo mirisa 'navikne' na ponavljajuce mirise.

Zato treba mijenjati, recimo ja imam 4-5-6 kupki i svaki dan se tusiram sa razlicitom.

Morate imati 4-5-6-7-8 i vise parfema, necete se svaki put prskati sa istim.

Tako i omeksivac, u najgorem slucaju kad kupujete (jednom mjesecno ili u dva mjeseca) treba kupiti razlicit miris.

Nedavno uzeh Bohor bijeli, 4 dana cijeli stan mirise jer ne susim ves na balkonu nego u sobi, a kad spavam prebacim susko u dnevnoj.

Kod mene isto, a ne mesam ves.
Sve sam radila, vadila i sirila odmah i gumu brisala, menjala praskove, kombinovala, koristila kapsule.
Ne mirise neprijatno, ali se miris praska i omeksivaca ne oseca skoro uopste. Kad se osusi, ne mirise nikako, cak ni na cist ves.
I stvarno ne znam sta da jos uradim po tom pitanju
@jukabg je naveo da njemu ves neprijatno mirise, to bas ukazuje na problem sa masinom ili na neki sinteticki komad koji cesto pere. Ja sam imala duksic lagani koji je bio vrlo prijatan za nosece po kuci ali sam ga bacila posto bi usmrdio ves sa kojim se pere. On skoro cist ali kad se pokvasi ubudjavi ostatak.

Kod tebe mozda da smanjis centrifugu. Ja volim da ves nema miris, smeta mi miris praska, omeksivac ne volim i kod ove masine je slaba centrifuga, tako da uvijek pustim dodatno ispiranje. Masine sa jacom centrifugom su ostavljale dosta neutralniji miris, narocito sto perem na programima za pamuk, oni imaju vise ispiranja

Da,ova moja masina je ok ima jaku centrifugu moguce i to da kao takva ostavlja taj neutralniji miris.Ves skoro suv izadje to je ok ali eto totalno neutralnan miris..neovisno koji praskovi,da li je sve čisto itd, očišćeno...neutralno..
mozda da nastimam ako se da da na manju centrifugu.

Da,ova moja masina je ok ima jaku centrifugu moguce i to da kao takva ostavlja taj neutralniji miris.Ves skoro suv izadje to je ok ali eto totalno neutralnan miris..neovisno koji praskovi,da li je sve čisto itd, očišćeno...neutralno..
mozda da nastimam ako se da da na manju centrifugu.
Ne verujem da ces ista postici manjom brzinom centrifuge.Samo posle duze susenje vesa.

A radim program pranja pa posle posebno program omeksivac i deluje pomalo svezije i kao blago da zamirise...Kao da za vreme pranja ne odradi i ne uzme omeksivac.A uzme jer ga nema u posudici.
Mozda ti jako radi pumpa za primanje vode za deterdzet,pa ide i u posudu sa omeksivacem.Verovatno se nakupilo kamenca na pumpe za vodu.treba da uzmes neku staru cetkicu za zube i da ocistis pumpe za primanje vode.

Jednom prilikom bio neki majstor i skinuo nesto da mi jače voda ide u bubanj...sito neko niti se ne sećam ono kad krene da brze prolazi u bubanj
Ima na nekim masinama,gumena pregrada sa rupom u dnu,da bi ne samo voda,nego i deterdzent brze odlazio,pa moguce je da je to.Imaju neke gume sa rupom,a neke se drze u goenjem delu,a u donjem prolazi voda i deterdzent.

Back