kako da ustedim?

evo jednog pitanja koji nas sve muci. kako ustedeti novac? dajte nam savete gde i kako najvise stedite, pa mozda pomognemo jedni drugima jer za masu caka u ovom ili onom neko mozda ne zna.

He ja sam ekstremni slučaj što se štednje tiče, pošto volim da imam ono što se kaže ‚‚za ne daj Bože‚‚...ali ako želim nešto da kupim što je skuplje, onda čuvam novac msm što se narodski kaže ‚‚maximalno se stisnem‚‚ :lol: da bi za par meseci mogla da platim u kešu pošto dosta njih za keš daje popuste nekad i do 20% pa prođem jeftinije nego kad bi kupovala na kredit i još i kamatu da mi skidaju...kod mene to neće moći... ako se malo ‚‚stisneš‚‚ znači sav luksuz se stavlja u stranu radi postizanja neke buduće kupovine, možeš da uštediš.;)

He ja sam ekstremni slučaj što se štednje tiče, pošto volim da imam ono što se kaže ‚‚za ne daj Bože‚‚...ali ako želim nešto da kupim što je skuplje, onda čuvam novac msm što se narodski kaže ‚‚maximalno se stisnem‚‚ :lol: da bi za par meseci mogla da platim u kešu pošto dosta njih za keš daje popuste nekad i do 20% pa prođem jeftinije nego kad bi kupovala na kredit i još i kamatu da mi skidaju...kod mene to neće moći... ako se malo ‚‚stisneš‚‚ znači sav luksuz se stavlja u stranu radi postizanja neke buduće kupovine, možeš da uštediš.;)

Vidis i ja sam stedisa ali za mene nije stednja ustedeti da bi potrosio vec ustedeti da bi imao puno sve to iz jednog razloga a mog velikog sna a to je da batalim da radim u 40 godina :)

Poslednja izmena:
Mislim da je stednja mucenje i obaveza.
Uvek je bolje gledati kako zaraditi vise.
Da bi vise zaradio moras vise raditi i ulagati a onda ce sigurno jednom preteci.
I onda lako stavljas u stranu pa ti ne pretstavlja mucenje.
Znaci ja se ne bih menjao ni sa kim ko stedi pa ima pare.
Cim stedis znaci da gubis!!!!

Mislim da je stednja mucenje i obaveza.
Uvek je bolje gledati kako zaraditi vise.
Da bi vise zaradio moras vise raditi i ulagati a onda ce sigurno jednom preteci.
I onda lako stavljas u stranu pa ti ne pretstavlja mucenje.
Znaci ja se ne bih menjao ni sa kim ko stedi pa ima pare.
Cim stedis znaci da gubis!!!!

A šta to gubiš?
Svi štede sa nekim ciljem, to znači da možeš samo da dobiješ ono za šta si štedeo.:aha:

Kada god mi padne na pamet da kupim cigare, novac kojim bih iste kupio bacim u fioku.
Sve metalne pare guram u teglu koja je kao akvarijum i tu se nakupi ihaj. Nije da se ustedi da bi se ko zna sta sa tim uradilo, ali svakog meseca mi ostane plata preko, ako ne i vise...
Bio sam bas zaludjeni pusac... :)

Ja bih se složio sa tobom. Ako nemaš više nego što ti je potrebno, ne samo preko potrebno, onda nemaš ni šta da uštediš. Možeš jedino da se potrudiš da stekneš više - što često iziskuju da u početku i potrošiš još više u tom cilju. Ko ima više nego što mu treba može da uštedi, tako što bude karakter, ostavi nešto na stranu i ne potroši prvom prilikom na nešto što mu i nije potrebno (ljudi često vole da troše trošenja radi). Samo što je to nekako iskrivljeno: mnogi koji pokušavaju da uštede nemaju šta, i onda se odriču jednog što mogu imati zarad nečeg drugog, dok ono koji nešto i uštede ustvari ne uspevaju da potroše ono što imaju.

prvo i osnovno vec receno stedi se kad se ima .Tj kad pridju pare ne poletis odmah da ih das nego neka prenoce kod tebe pa se mozda i potrebe malo slegnu. Zatim, vracaj dugove i ne zaduzuj se ,kreditnu karticu zaboravi to je navlaka i pije ti pare kao na slamcicu( uzasno skup novac,nema se osecaj da se placa jer ne drzis novac u rukama,samo plastika).ne prati pomodarstva (plazma tv npr koji ce ti? isti program ide koji i onako nemas kad da gledas..)iIma toga jos...

Ti sto nemaju za sta im je preko potrebno - nemaju sta da stede. I njima treba pomoc!

Hoces da kazes da svi oni pusaci, koji nemaju gomilu potrebnih stvari, nemaju na cemu da ustede? Ne mislimo isto...

Treba im pomoc, koliko da shvate da nista preko noci ne mogu da stvore...

Ovde svaka tema iz poslovne predje u socijalnu ...........
Samo konstatujem!

Nikakav problem :)

Back