Kako da skinem tocak na Audiju?

Moras sa unutrasnje strane da ga izudaras sa svih strana i onda ce da ide.Znaju tako tockovi da zapeknu oko centralne rupe a par kola sam dobio sa nekom mascu kao bakar sa kojom se namaze osovina na koju nailazi tocak.Tad ne moze da zapekne.
Tebi verovatno zao da ga udaras ili se bojis da padne sa dizalice al moras ako hoces da skines tocak.

Zapeklo od rdje. Imao sam, proleca prosle godine, isti slucaj na zadnjim tockovima na passatu. Valjda se od soli stvorila rdja na dobosima, i onda je sve to lepo zapleko. Mogao si da okreces tocak (bez srafova) zajedno sa dobosem, koliko se bilo zalepilo. Posteno sam se preznojio dok sam ih skinuo. Letva, cekic, wd 40 i snaga :) Cimaj, okreci, sta god ti padne na pamet.

felne od aluminijuma glavčina od gvožđa
plus so kao elektrolit...
naprskaj wd u cenralnu rupu i ostavi desetak minuta a posle toga, kao što su prethodnici napisali, neka gredica i macola sa unutrašnje strane.
pre montaže namaži neku mast kao u Duletovoj priči. nije neophodno da se maže bakarna ili grafitna mast jer se glavčina ne greje na neke ekstremno visoke temperature.

Јбт, не могу да верујем колико писанија око најобичнијег скидања точка....
Шта би било да треба да замениш дискове и плочице, а успут и гумице и да очистиш цилиндре..

Znam ja da nema raketne nauke :lol: Ali ne postoje zaludu servisi i sve ostalo... ajde onda da svi sami servisiramo svoje automobile... Ja sam moj svaki do sad servisirao u ovlašćenom servisu, i zato me nijedan automobil nije ostavio čak ni na dužim relacijama, po nekolike hiljade kilometara...
Jасно нам је, ти имаш јако пуно пара, висок си 220, и носиш последњи модел ray ban наочара и кад је облачно..

Back