Како да се опустим?

Mimi95

Legenda
Moderator
Poruka
50.858
У последњих неколико месеци сам прилично нервозан,а у последње време та моја нервоза се понекад одражава и на форуму.
Волео бих да нађем неки начин да се опустим и да се мање нервирам.
Био бих захвалан на корисним саветима.

Mimi zavisi koji je razlog te nervoze koju imaš
ja nisam primetio da ovde ispoljavaš ikakvu nervozu :think:
svremena na vreme uzmi poneki bendzos od 5mg košta 100 kinti u apoteci bez recepta ide a i upražnjavaj ovo što ti ljudi pišu na temi
jbg to nam je sve od ovog šuntavog doba
Нисте обратили пажњу,али било је ситуација.
Највећи узрок моје нервозе је то што не могу да нађем посао.

Posao uvek mozes da nadjes, trebao si da napises ne mogu da nadjem u struci.
Imas na desetine hamburgerija koje traze nekopg radnika, plata i nije mala, ovaj kod mene placa mislim 55k, jeste ispod Vuciceve racunice za prosek alto je oko 470e za posao koji ne zahteva neko veliko umece osim okretanja pljeskavica, ne zahteva da se njakas oko rokova, sa sefovima, nadrndanim kolegama....

Posao uvek mozes da nadjes, trebao si da napises ne mogu da nadjem u struci.
Imas na desetine hamburgerija koje traze nekopg radnika, plata i nije mala, ovaj kod mene placa mislim 55k, jeste ispod Vuciceve racunice za prosek alto je oko 470e za posao koji ne zahteva neko veliko umece osim okretanja pljeskavica, ne zahteva da se njakas oko rokova, sa sefovima, nadrndanim kolegama....
Да,на то сам мислио.Али зар није глупо што сам бацио године на факултет ако нећу радити у струци?
Између осталог,нервира ме и стање у овој држави,а опет немам срца да је напустим.

Да,на то сам мислио.Али зар није глупо што сам бацио године на факултет ако нећу радити у струци?
Између осталог,нервира ме и стање у овој држави,а опет немам срца да је напустим.
koji fakultet si zavrsio?

Између осталог,нервира ме стање у овој држави,а опет немам срца да је напустим.
Nisi jedini koji je zavrsio fax a da ne radi u struci. Problem je drzava koja je dopustila da imas milion privatnih fakulteta ili da fakulteti upisuju broj studenata koji visestruko prelazi potrebe za tu struku. kada bi dozvoljavali da to bude max 10% od potreba onda bi bilo ok.

P.S. Sta si zavrsio i ako nije tajna dal u roku, sa kojim prosekom....

koji fakultet si zavrsio?
Nisi jedini koji je zavrsio fax a da ne radi u struci. Problem je drzava koja je dopustila da imas milion privatnih fakulteta ili da fakulteti upisuju broj studenata koji visestruko prelazi potrebe za tu struku. kada bi dozvoljavali da to bude max 10% od potreba onda bi bilo ok.

P.S. Sta si zavrsio i ako nije tajna dal u roku, sa kojim prosekom....
Завршио сам математику.Нисам у року,а за просек већ пуно питате.
Мислим да нисам за рад у школи,јер се ионако превише нервирам,што сам већ навео на почетку.

Мислим да нисам за рад у школи,јер се ионако превише нервирам,што сам већ навео на почетку.
tezak a nije nesto perspektivan sto se posla tice :sad2:

kakav si u informatici, mozda bi trebao tim smerom ako si dobar

Pa pazi ovako, mozes da dajes privatne casove klincima, nepresusan izvor primanja, po casu 2000din, dnevno 4 casa - sto je ispod radnog vremena od 8 sati i to ti je vec skoro 70e, mesecno preko 1000e
Secam se kada sam ja isao na faxu na casove, lik je drzao grupne casove 10+ studenata svaki dan, prolaznost posle mesec dana kada odradis sve kod njega je bila preko 80% ( mislim koliko dobro nauci ), posle drugog meseca 99% a do tada su se godinama njakali sa matematikom. Pokusaj nesto tako, gledas sa kojim faxom studenti imaju najvise probelma, uzmes knjige, pokupis skripte, ispitna pitanja , odvojis mesec dana da predjes sve i das oglas, grupni casovi, min 5 studenata, 2-3 sata nek traje jedna cas i to ti je 50e/dan Ako si dobar i ako se procuje za tebe neces morati nikada da brines. Ovaj lik sto sam ja isao i dan danas drzi casove, to je vec skoro 20god a drzao je i pre toga.

У последњих неколико месеци сам прилично нервозан,а у последње време та моја нервоза се понекад одражава и на форуму.
Волео бих да нађем неки начин да се опустим и да се мање нервирам.
Био бих захвалан на корисним саветима.
sklekove 3 x po 30

ako ne pomaze onda kod doktora da ti prepise bromazepam,bensedin ili ksalol popijes po potrebi

Zavidim ti. Posle 160+ radnih sati za 15 dana tel mi je na avionski rezim treci dan jer ako sam dostupan poslodavac zove kao da nije krsten i zove sve moje eee tebi ce da se javi ti si mu prijatelj kazi mu da mi se javi.

Cuti bre odmaraj uzivaj u nezaposlenosti.

samo takav :mrgreen:

gledaj jel mora po svaku cenu da radi ono što ne može ili što ne voli? dobro se zna da nije nimalo jednostavno završiti faks ljudima oslabi vid,pogube živce i sl
dolazimo do toga da ajde naćiće neki ovako posao za koji treba a i ne mora ni srednja škola i radiće za privremeno i ako se to otegne više od par godina onda što je završavao faks?
ako ima od čega da živi neka živi kako živi kad nadje u struci nadje
to za čuvanje ovaca ja mislim da je samo spin i laž a dobro znamo kakve imamo medije
a ovo da se uživa bez posla je zato zbog situacije u državi-radili bi ljudi da živimo u iole normalnoj državi

Poslednja izmena od moderatora:

Back