Kako da restartujem komp pomocu tastature?

Ana NS

Početnik
Poruka
1
Ljudi moze li neko da mi pomogne da resim 2 misterije? :think: Ovako...da naglasim:

-imam kuciste koje se pali na touch,takodje tu je i restart,prikaz temperature...

-igram sims 3,i pri igranju (samo tad),posle 10-15 min. ekran se zaledi,nista ne moze da se pomeri,ni sat se cak ne pomera,ali najveci problem je to sto nema nacina da ga restartujem,ne pomaze ni ctr+alt+del,ni na dugme... (dugme za reset ne reaguje nikako,ni kad se ne zapuca),pa moram direkt iz zidne uticnice da ga cupam...dusa me boli za njim,danas sam 3 puta to radila :sad2:

-a kad se zapuca,cuje se neko blago brujanje iz unutrasnjosti kucista,sumnjam na graficku karticu (NVIDIA GeForce 8600 GT)... i on bi ostao tako zauvek da ga ja ne izmaltretiram cupanjem iz uticnice,jednom sam ga pustila 20 min. da vidim hoce se nesto promeniti,i nista!

-zanima me: 1.Postoji li nacin da ga restartujem nekako preko tastature,ili na bilo koji drugi nacin? (mozda postoji neka magicna formula); i
2.Moze li nesto da se uradi u vezi tog zapucavanja dok se igra igrica?

(nisam neki ekspert za komp,pa se bojim da nesto ne uprskam,cak sam i drajvere neke skidala sama i instalirala...) POMAGAJTE IZLUDECU :besna: :besna: :besna:

Back