Kako da pruzim podrsku na pravi nacin najboljoj prijateljici koja se razvodi? :(

Саслушај је, пусти је да плаче и да ти се искука ако има потребу, али не упуштај се у квалификације њеног мужа и њиховог односа....ако жели изађите негде на неко весело место, међу људе, идите заједно на неки аеробик, или на трчање...

И то је то.

Немој јој саветовати ништа, пусти је нека одлучује сама. Чувај се од превеликог уплитања и осуда...

Саслушај је, пусти је да плаче и да ти се искука ако има потребу, али не упуштај се у квалификације њеног мужа и њиховог односа....ако жели изађите негде на неко весело место, међу људе, идите заједно на неки аеробик, или на трчање...

И то је то.

Немој јој саветовати ништа, пусти је нека одлучује сама. Чувај се од превеликог уплитања и осуда...

Bolji odgovor dobiti neces!

Treba mi savet... :(

Kako da pomognem svojoj najboljoj prijateljici da prebrodi razvod koji ne zeli? :(

ako ne zeli onda nek se ne razvodi, nek cuti i trpi...
ako ne moze vishe da trpi , onda nema shta da kuka, nek stisne zube i ide dalje...nema tu pameti... ukoliko ima decu, sva snaga i koncentracija traba da budu usmerena ka njima, da prodju shto manje bolno i oshteceno kroz to..

И то је то.

Pravi i najbolji savet po meni, ne bih ništa dodala ni oduzela.

И то је то.

Ma lepo je to teorijski, ali obično u praksi bude drugačije.
Kada se jedna moja prijateljica razvodila, baš sam ovako postupala kako ti savetuješ i šta??? pa, oni se pomirili posle nekog vremena, usput se i razveli, pa se ponovo venčali i na kraju ipak otišli svako svojim putem. Ima tome više od deset godina, i dan danas ume da mi pripreti prstom, kao, da sam ja tada i tada imala snage i hrabrosti da joj kažem šta ustvari mislim, ona se sa skotom nikad mirila ne bi.
Potpisujem samo ono na početku da je sasluša, pusti je da se isplače, uz dodatak, plači s'njom i ti, možda joj bude lakše, ko zna.

samo joj budi podrska i pusti je da na glas prozivi fazu kroz koju prolazi..
da place i sazaljeva sebe..pa onda da place i bude besna na njega..
i na kraju da realno sagleda, prihvati novu situaciju i krene dalje..
trebace joj oko dve godine..
kao prijatelj nemoj da joj dozvolis samo da bude predugo u fazi samo sazaljenja i da zamislja sebe, posto ne zeli taj razvod, na mestu koje joj vise ne pripada..

samo joj budi podrska i pusti je da na glas prozivi fazu kroz koju prolazi..
da place i sazaljeva sebe..pa onda da place i bude besna na njega..
i na kraju da realno sagleda, prihvati novu situaciju i krene dalje..
trebace joj oko dve godine..
kao prijatelj nemoj da joj dozvolis samo da bude predugo u fazi samo sazaljenja i da zamislja sebe, posto ne zeli taj razvod, na mestu koje joj vise ne pripada..

Da.Neka prihvati to sportski.

Poraz je da se nauci nesto korisno od njega a ne da bi se ocajavalo.

Hrabro u novi zivot. Ima jos toliko toga neotkrivenog i lepog.

Poslednja izmena:
Da.Neka prihvati to sportski.

Poraz je da se nauci nesto korisno od njega a ne da bi se ocajavalo.

Hrabro u novi zivot. Ima jos toliko toga neotkrivenog i lepog.
Opet sudis vernice,a da nista o toj zeni ne znas!Ccccccc!
Da je qurvetina zeljna provoda,ne bi joj bila potrebna podrska prijateljice da prevazidje porodicni fijasko!

zavisi kakva je osoba, meni znaci samo da cujem iskreno misljenje makar bilo i najgore, a da cutis i slusas me ne znaci mi nista. osoba koja mi precuti to sto misli u takvoj situaciji meni moze da bude drug, ali ne prijatelj a takve su mi i prijateljice. sve su htele da cuju savet a ne tisinu i tapkanje po ramenu.
nismo svi takvi, ti je najbolje znas i znas sta joj odgovara pa se tako i postavi.

Hvala vam svima na savetima. Mnogo se lose osecam kada je gledam kako joj je tesko i kako pati :( Suprug i ja smo kucni prijatelji sa njom i njenim muzem vec 13 godina, delili smo sve, bili smo vise od prijatelja, bili smo kao familija...sada se sve rusi. On zeli razvod, ona pokusava da spase to sto se spasiti moze...ali tesko...sve je vec otislo predaleko... :( o deci da ne govorim... :((((

Hvala vam svima na savetima. Mnogo se lose osecam kada je gledam kako joj je tesko i kako pati :( Suprug i ja smo kucni prijatelji sa njom i njenim muzem vec 13 godina, delili smo sve, bili smo vise od prijatelja, bili smo kao familija...sada se sve rusi. On zeli razvod, ona pokusava da spase to sto se spasiti moze...ali tesko...sve je vec otislo predaleko... :( o deci da ne govorim... :((((

U svakom slucaju ce preziveti,a to mora ipak sama da prebrodi i prizna sebi da samo vencanje ne daje garanciju za brak koji ce trajati do smrti!Ako jedan od supruznika ne zeli vise zivot u zajednici,sigurno d ima jak licni razlog o kome ne treba niko suditi!

А коју то подршку, нису постали инвалиди. Ја сам пре подршка женама које су биле у праву када су те моје другаре шутнуле. Један је туђа срећа, други неодговоран, трећи се оженио јавном личношћу па све - што усто иде и кад је цмољио, лепо сам га подсетио да сам му говорио да греши што се жени женом која није за њега. Подршка је у томе што сам искрен и што они то знају одувек јер су ми пријатељи и гледао сам, добро се сад нико не разводи у посл. време, гледао сам, дакле, да их извучем из куће, да ми сл. не кризирају у осами и сл. У ств. ту сам "мојрин тип"... ;)

Ma lepo je to teorijski, ali obično u praksi bude drugačije.
Kada se jedna moja prijateljica razvodila, baš sam ovako postupala kako ti savetuješ i šta??? pa, oni se pomirili posle nekog vremena, usput se i razveli, pa se ponovo venčali i na kraju ipak otišli svako svojim putem. Ima tome više od deset godina, i dan danas ume da mi pripreti prstom, kao, da sam ja tada i tada imala snage i hrabrosti da joj kažem šta ustvari mislim, ona se sa skotom nikad mirila ne bi.
Potpisujem samo ono na početku da je sasluša, pusti je da se isplače, uz dodatak, plači s'njom i ti, možda joj bude lakše, ko zna.
Пхаха, плачите и лакирајте нокте једна другој. На ногама лоло..
Имам ја једног, срећом, само познаника, који се растао од жене и тако 5-6 година никако се не разводе, али ни немају неке ближе контакте, не живе заједно.
Чудо су ти људи...

Back