Како да продајем своје интрументале?

gost 434892

Veoma poznat
Poruka
12.912
Позз драги форумаши

Ево покушавам већ пола године да пронађем људе којима бих извезао мојих 300+ матрица које су све музички квалитетне.

Кренем нпр од Инстаграма, ставим пун q хештегова везаних за битове, и добијем само 10 лајкова и то ни од кога са хештегова.

Не знам како да допрем до људи који би пазарили.

I ja bih rekao da ne odustanes tek tako. Za eventualni uspeh je obicno potrebno vreme. Kazem eventualni, jer realnost je da velika vecina ljudi zaradi malo ili nimalo od muzike.

Sa 300 instrumentala bi mogao da uspes na youtube-u, ali zbog njihovog algoritma treba ravnomerno da rasporedis kad ces da ih objavis. Neki kanali se na taj nacin podignu posle odredjenog perioda (nema pravila koliki je taj period)

Mozda bi mogao da probas distribuciju, pre svega na Spotify, koji nekima donosi dobru zaradu preko strimovanja.

Mozda da ih prodajes na Bandcamp-u fanovima i BeatStars-u profesionalcima (i jedni i drugi te najcesce nadju na yt).

Dobre rezultate moze da donese i TikTok, ako ti ne deformise audio kao meni.

Instagram mi se cini da je golo g****.

Tu su takodje stock sajtovi kao Pond5, Audio Jungle, Motion Array, Artlist itd, ali oni su dosta selektivni - prihvataju samo ono sto misle da njihovi kupci potrazuju.

I na kraju - sync biblioteke / sajtovi, kojih ima dosta i dele se na ekskluzivne i ne-ekskluzivne. Eksluzivni moze da donese ozbiljnu zaradu, ali tvoju muziku ne mozes da prodajes mimo njih, plus su jako probirljivi.

Back