kako da postavim timer(VB 6.0)

Nedovoljno precizno postavljen zadatak pa ni odgovor ne može biti precizan. Nemam pojma šta hoćeš odbrojavati, koliko precizno, naviše ili naniže itd.

Postavi jedan tekst box dovoljno veliki da prikaže to što želiš prikazati. Podesi u propertiju font, veličinu, centriranje itd.
Postavi na formu tajmer kontrolu. Podesi tick na 1000 (to je jedna sekunda) i onemogući tajmer. U događaj tajmera postavi nekakvo sabiranje vremena i ispis zbira u tekst boksu. U istu proceduru postavi i poređenje s zadatim vremenom i, kada je jednako, poziv procedure koja će zaustaviti tajmer, resetovati brojače i uraditi to što želiš.
Postavi jedno komandno dugme i podesi mu caption na, npr. Start. U on-click događaj tog dugmeta omogući tajmer i on će automatski krenuti.

MasterYoda:
Nedovoljno precizno postavljen zadatak pa ni odgovor ne može biti precizan. Nemam pojma šta hoćeš odbrojavati, koliko precizno, naviše ili naniže itd.

Postavi jedan tekst box dovoljno veliki da prikaže to što želiš prikazati. Podesi u propertiju font, veličinu, centriranje itd.
Postavi na formu tajmer kontrolu. Podesi tick na 1000 (to je jedna sekunda) i onemogući tajmer. U događaj tajmera postavi nekakvo sabiranje vremena i ispis zbira u tekst boksu. U istu proceduru postavi i poređenje s zadatim vremenom i, kada je jednako, poziv procedure koja će zaustaviti tajmer, resetovati brojače i uraditi to što želiš.
Postavi jedno komandno dugme i podesi mu caption na, npr. Start. U on-click događaj tog dugmeta omogući tajmer i on će automatski krenuti.
Hocu da odbrojava minut (unazad) i da kad odbroji taj minut uradi nesto(konkretno, da Label promeni iz VISIBLE->FALSE u VISIBLE->TRUE - ali znam kako da uradim to, treba mi samo kako da namestim da on to uradi za jedan minut, a da taj minut odbrojava tako da ko korisnik vidi...
sve sam razumeo osim ovoga 'onemoguci tajmer kontrolu'
MasterYoda:
U istu proceduru postavi i poređenje s zadatim vremenom i, kada je jednako, poziv procedure koja će zaustaviti tajmer, resetovati brojače i uraditi to što želiš.
ni ovo mi bas nije jasno

sigurno te ovo muci :
dodaj jedan Label, timer[enabled = false,interval = 1000] i dugme i upisi:
Kod:
Option Explicit

Private Sub Command1_Click()
Timer1.Enabled = True
End Sub

Private Sub Timer1_Timer()
Label1.Caption = Val(Label1.Caption) + 1
If Label1.Caption = 60 Then
Label1.ForeColor = &HFF&