Kako da pomognem bratu?

Xawarija

Obećava
Poruka
62
Moj brat ima 19 godina i ide u specijalnu skolu. Volela bih da mu nekako pomognem da se oseca prijatno pred drugim ljudima. Tesko mu je kada ga drugi ismejavaju,a meni je jos teze kada mi kaze da ga mrzim. Da li ce on takav ostati ili ce se promeniti i biti kao svi ostali?

Moj brat ima 19 godina i ide u specijalnu skolu. Volela bih da mu nekako pomognem da se oseca prijatno pred drugim ljudima. Tesko mu je kada ga drugi ismejavaju,a meni je jos teze kada mi kaze da ga mrzim. Da li ce on takav ostati ili ce se promeniti i biti kao svi ostali?

па ако се није променио до 19 година, тешко да че да се мења више ;( тј да буде као сви остали...Шта кажу лекари на то?
ти и твоји родитељи можете да му помогнете да се осамостали колико је то могуће с бзиром на његово стање

па ако се није променио до 19 година, тешко да че да се мења више ;( тј да буде као сви остали...Шта кажу лекари на то?
ти и твоји родитељи можете да му помогнете да се осамостали колико је то могуће с бзиром на његово стање

Ne kazu nista,a i ne zivimo sa roditeljima :(

Pomoc je potrebnija monogo vise svima koji ismevaju bilo kakav ljudski nedostatak. :(
Mozda bi mogla strucna lica (defektolozi) da pomognu njemu, da razvije svoj maksimum, a tebi da naucis kako da se tacno ophodis sa njim. U nekim gradovima postoje takvi dnevni centri, proveri da li ima u tvom. Tamo odlazi svako po pomoc, ali nije obavezan da svakodnevno bude tamo.

Он се неће променити, прихвати га и воли га таквог какав јесте.
Увек има људи који се ругају различитостима: и онима који носе протезу, и дебелима, и мршавима, и онима који имају клемпаве уши, и онима који су превисоки или прениски... Злонамерни људи ће увек наћи начин да на неком другом лече своје комплексе. Прихвати да је то тако, према брату се понашај нормално, а покушај да му објасниш да га ти волиш таквог какав је и да те је баш брига шта други раде и причају!

Back