Kako da pobegnem od mojih a da ne bude katastrofe?

Imam 24 godine i decka koga volim vise od svog zivota i hocu da se udam za
njega.Roditelji mi brane jer on ide na dijalizu zbog bubrega.Preti mi kako ce
da se ubiju i svkave grozote,kako nece to moci to da podnesu,kako je njih
sramota sto je on invalid,pricaju mi svakakve bljuvotine o njemu i njegovoj
porodici.Pritom mi se mesa cela familija sa babom na celu.Unistavaju mi
zivot,prate me,kontrolisu svaki moj pokret,pogled,ne daju mi mira.Osecam odnosno ZNAM da je
taj decko za mene i da mogu da zivim sa njim i budem srecna bez obzira na
njegovo zdravstveno stanje.Veliki sam optimista po pitanji njega,ali se mnogo
bojim mojih roditelja jer su jako strogi da nesto ne urade sebi.MOLIM VAS
RECITE MI VASE MISLJENJE...

Kada neko ko ima 24 godine i samim tim veoma malo zivota iza sebe i zivotnog iskustva ,kaze da voli nekoga vise od zivota, on sigurno ne moze biti potpuno zreo i samosvestan.
Ti mislis da su tvoji roditelji protiv tebe, a upravo je suprotno.Oni zele najbolje svom detetu.
I ma kako dolazilo do generacijskih problema, svu sustinu istih najcesce shvatimo tek kad uisitnu ostanemo bez roditelja.
Savet: Da si odrasla i zrela da sama doneses odgovornu odluku, i da si i malo svesna sta te sve ceka u takvom zajednickom zivotu, ti prvo ne bi ovde otvorila temu.
Da ne kazem da si samu temu tkao koncipirala i okolnosti toliko iskarikirala, da bi ustvari dobila ono sto ti treba:Odobravanje i odluku koju ti sama ne mozes da odneses jer nisi dovoljno odrasla i zrela za to.

Poslednja izmena:
Ne znam šta bih ti rekla...
...Da su tvoji roditelji u pravu što brinu za tebe,u pravu su...Da je način na koji to rade dobar,nije...Da se može ispostaviti da su oni bili u pravu,može...Da i ti imaš svoje razloge za...imaš...

Jednostavno,na neke stvari se drugačije gleda sa 24,a drugačije sa 54...
...Ja sam sa 24 mislila da ljubav sve pobjeđuje...i imala sam i snage da se borim i žrtvujem,čak i za one koji to nisu zasluživali...Kad pogledam iz ove perspektive,nije mi žao,ali bilo je to nepotrebno trošenje emotivnih resursa...
Već sa 34 nisam mislila isto...A i nisam imala istu snagu...A pokazalo se da i nije svako vrijedan ni žrtve,ni ljubavi...A vjerovatno čovjek sa godinama postaje i umorniji od svega...
Što ne znači da prava ljubav ne postoji...Samo nije baš toliko česta i nerijetko se miješa sa zaljubljenošću...Ali možda su ti ideali upravo ono što čovjeka pokreće,jer da je sve racionalno i bez srca,svijet bi bio jedno dosadno,usamljeno mjesto...
Znam,nisam ti mnogo pomogla...
Razmisli srcem,ali razmisli i mozgom...Sve opcije su moguće...Život je nepredvidiv,ali i mi (valjda)djelimično krojimo svoju sudbinu...

Ne radi se ni o kakvoj teoriji zavere, već o tome da on sigurno jeste najmanje 10 godina stariji od nje, možda i više, a da za njene roditelje i to svakako predstavlja problem, pored bolesti, a ona to ne pominje kao da je potpuno nevažno. I ko zna šta oni još njoj nabrajaju, a ona i ne pominje jer sve smatra nevažnim budući da je zaljubljena. A svi znamo da zabranjene ljubavi imaju mnogo veću slast od onih koje to nisu.
Takvim svojim stavom i zabranama njeni roditelji nju prisaljavaju da donese odluku šta će sa njim da radi. Da može normalno da se zabavlja, ko zna šta bi ona mislila i da li bi joj bio dragocen. Možda bi je ta opčinjenost prošla. Ona kao mlada i rekla bih nezrela, čini mi se da vidi u udaji rešenje svih svojih problema, i ljubavnih i sa roditeljima, a u ovom slučuju to može da bude za nju porazno jer to već u startu nije brak bez problema i odricanja. S druge strane, on kao zreo čovek, zaslužuje zrelu odluku. Da li je ona uopšte za to spremna? Da li je dovoljno jaka i zrela da bude oslonoc i sebi i deci i njemu za koju godinu, ako pritreba. Meni se ne čini tako, jer onaj ko nije do 24. doveo odnose sa roditeljima na zadovoljavajuću meru, a i nadalje živi sa njima, rekla bih da nema dovoljno snage za ozbiljne životne borbe.
I da se ne lažemo, mi se svi nadamo da će naši muževi ili žene imati razumevanja za sve što nam se dogodi u životu, da su naš životni oslonac. Ali isto tako znamo za one koji beže glavom bez obzira kad ugledaju problem sa kojim ne mogu da se nose. Dakle, nadamo se ali ne znamo šta ćemo dobiti ako nam se nešto desi. A ona već na samom početku mora da zna da li može da bude u životu koji zahteva mnogo odricanja. Ljubav je u tome jako važna, ali ne i jedini činilac života.

Bile bi bitne godine da ona ima 15 a on 35, posto ona ima 24, on moze da ima i 44 nije problem.

Da si ti bar malo zrela tvoj naslov teme ne bi bio: "Kako da pobegnem od mojih", nego bi bio: "Biti sa njim ili ne?" U svim tvojim postovima ja samo vidim ogromnu nadu da ce on ozdraviti, ne vidim uopste razmisljanje sta ce biti ako mu se zdravlje pogorsa? Razmisli dobro da li si spremna na toliku zrtvu...

tako ne piše nezrela, nego osoba koja voli :kafa:
u postovima vidiš nadu, jer ih valjda piše optimista
to je kao ono: čaša je do pola puna
ili pola prazna
msm činjenica je da vsakome može zdravlje da se pogorša, jer vremenom svi postajemo stariji, a godine neminovno predstavljau rizik za zdravlje...ebiga

Covek je ratni vojni invalid. Tvoji roditelji se sramno ponasaju.

Ako se vas dvoje volite, nista drugo nije vazno.

da.
Ako si ti spremna na žrtvu...ako bude potrebna, ružno je od njih čime ti sve prijete,razumjela bih da kažu: ćero, namučićeš se u životu s njim ako mu se stnaje pogorđa,volimo te i brinemo, želimo d atoga budeš svjesna...
a ne tako ružno

da.
Ako si ti spremna na žrtvu...ako bude potrebna, ružno je od njih čime ti sve prijete,razumjela bih da kažu: ćero, namučićeš se u životu s njim ako mu se stnaje pogorđa,volimo te i brinemo, želimo d atoga budeš svjesna...
a ne tako ružno
Не могу они са сигурношћу да знају ни да ли ће се намучити с њим или неће.
Могу сам да гаје претпоставке.
Али то не значи ништа.
Моја тетка се удала за особу са посебним потребама, био јој је момак, доживео је саобраћајку и остао је непокретан од струка наниже.
Заједно су већ 30+ година. И имају сјајан однос. Тетка као девојчица.

Људи су ускогруди. А често немају ни храбрости за такве подвиге па то правдају којекаквим глупаријама.

Back