kako da ocistim peglu od kamenca

Poruka
18.868
Imam peglu koja ima onaj deo za vodu,medjutim kako je nasa voda puna kamenca,tako su se te naslage unutra nakupile..i sad mene zanima kako ja da to ocistim..htela sam unutra da sipam sirce i soli ali bojim se da bilo sta sipam unutra da je na neki nacin ne ostetim,a ne mogu je otvoriti,stari je neki model..

Imam peglu koja ima onaj deo za vodu,medjutim kako je nasa voda puna kamenca,tako su se te naslage unutra nakupile..i sad mene zanima kako ja da to ocistim..htela sam unutra da sipam sirce i soli ali bojim se da bilo sta sipam unutra da je na neki nacin ne ostetim,a ne mogu je otvoriti,stari je neki model..

Sipi koka kolu i da vidis kako skida, mada ni sirce nece da naskodi tvoji pegli . Ali eto :)

sirce ali sa malo vode,ili limuntus rastvoren u vodu,kad za dekalcifikacije kafemata sam kupila specialne kesice ,i to u Italji ,za to bila sam iznenadjena da sam platila limuntus 1e za 10 grama i to je islo u 1l vode,uradis kao sto je jeka pisala a posle koristi distilovanu vodu

Probaj prvo da nekoliko puta stavis neku mineralnu vodu pa ce poceti sam da otpada. Ali dok se to sve ne ocisti, nemoj peglati odecu, nego istrosi tu paru na peglanje neceg nebitnog jer ostaju fleke od kamenca.

Mineralnu vodu?! Oh my God, samo ne to.
Mineralna voda je teška.
Poznato je da se žene tripuju oko vode koju treba koristiti za peglanje.
Treba da se koristi destilovana voda, a u nedostatku iste, žene prokuvaju vodu i to sipaju u peglu. Nein!
Prokuvana voda je tvrđa od neprokuvane. Manji je greh sipati neprokuvanu vodu u peglu, nego prokuvanu.

Zašto?
Kada voda vri, isparavaju molekuli vode.
Minerali, koji čine vodu tvrdom, ostaju u toj vodi.
Stoga, posle postupka, imate manje molekula vode i više minerala, stoga je voda ,,tvrđa" od neprokuvane. ;)
:)

Mineralnu vodu?! Oh my God, samo ne to.
Mineralna voda je teška.
Poznato je da se žene tripuju oko vode koju treba koristiti za peglanje.
Treba da se koristi destilovana voda, a u nedostatku iste, žene prokuvaju vodu i to sipaju u peglu. Nein!
Prokuvana voda je tvrđa od neprokuvane. Manji je greh sipati neprokuvanu vodu u peglu, nego prokuvanu.

Zašto?
Kada voda vri, isparavaju molekuli vode.
Minerali, koji čine vodu tvrdom, ostaju u toj vodi.
Stoga, posle postupka, imate manje molekula vode i više minerala, stoga je voda ,,tvrđa" od neprokuvane. ;)
:)

praviću se da ovo nisam pročitala

sirce ali sa malo vode,ili limuntus rastvoren u vodu,kad za dekalcifikacije kafemata sam kupila specialne kesice ,i to u Italji ,za to bila sam iznenadjena da sam platila limuntus 1e za 10 grama i to je islo u 1l vode,uradis kao sto je jeka pisala a posle koristi distilovanu vodu

iako imam tefalovu prglu sa sistemom za samočišćenje ipak povremeno stavljam sirće, umesto vode, zagrejem, istisnem paru, kakvi komadi tada ispdaju....
posle isperem vodom, ponovo napunim rezervoar, ponovo ponovim postupak mislim istiskanje pare dok se rezervoar ne isprazni i to je to

JEDNOSTAVNO...:D

Za potpuno uklanjanje kamenca u peglama koje fajtaju i prave paru koristiti...12% HIDROGEN .:ok:..( za farbanje kose...;)...ne oštećuje ni gumene ni plastične delove..:). )

Promićkati u rezervoaru i propustiti ga kroz prskalice i dizne za paru...;)
-----------------------
A...za kamenac u zubima...PROMUĆKATI POVREMENO U USTIMA ..3% HIDROGEN..;).

Pored kamenca...ukloniće sa jezika i iz usne duplje ...SVE BAKTERIJE I GLJIVICE..:ok:.

JEDNOSTAVNO...:D

Za potpuno uklanjanje kamenca u peglama koje fajtaju i prave paru koristiti...12% HIDROGEN .:ok:..( za farbanje kose...;)...ne oštećuje ni gumene ni plastične delove..:). )

Promićkati u rezervoaru i propustiti ga kroz prskalice i dizne za paru...;)
-----------------------
A...za kamenac u zubima...PROMUĆKATI POVREMENO U USTIMA ..3% HIDROGEN..;).

Pored kamenca...ukloniće sa jezika i iz usne duplje ...SVE BAKTERIJE I GLJIVICE
..:ok:.

Hm....I tako tvoji zubi sijaju? :) Koliko količinu staviti hidrogen u usta?

Poslednja izmena:
Svak po malo natuca a većina nema veze.

Evo ovako:
Okreni peglu dno na gore i u rupice uspi sirće do vrha.
Pusti jadan dan.
Isperi običnom vodom.

Možeš postupak ponoviti još jednom ili dva puta ako su naslage kamenca debele.

U buduće sipaj unutra destilovanu vodu ili kišnicu.

ps. coca colu, kuvanje vode i slične stvari te zajebavaju.

Back