Vidi se da ti nisi napustio neku srbijansku sleendru i samo meljes... pa zumbule na zapadu posto ne znas.. kad imas malu platu ides u share house. U Dablinu ti je sada share room oko 300 eur mesecno do 500 u centru. Na zapadu se osim toga ne pusi jadnice... koja budala moze da pusi po tim cenama a uz to nemas ni gde da zapalis... gradski mesecni u Dablinu ti je 80 eur.. hrana za jednog 200... celokupni trosak izadje na 800 eur ako zivis u centru... dodaj 200 za nenadano... i ostane i viska...
aj molim te zaobidji me vidis da si neupucen.
- - - - - - - - - -
po tebi se bez 5000 eur ne isplati ici na zapad.. pa onda niko ne bi ni otisao pajseru![]()
Vidi se da si ti jedna teska sirovina i nista vise od toga. Kad imas malu platu onda si siromasan, a kad odes negde pa ne ne budes u mogucnosti da platis kiriju vec moras da delis stan sa nekim onda si PROPAO i bolje je vratiti se nazad nego ostati i ziveti u takvim - mizernim uslovima.
E, sad, ako je neko govedo kao sto si ti pa mu to izgleda kao nesto mnogo dobro, onda mi nemamo o cemu da razgovaramo.
Takodje nijie tacno da se na zapadu ne pusi vec kad si siromah nemas pare da kupis cigarete. Mesta za pusenje postoje i nije tacno da nemas gde da zapalis, to su gluposti koje nemaju veze sa zdravim razumom.
I nisam ja neupucen vec si ti nekea teska seljacina koja verovatno mizerci negde "na zapadu" radi ze neku mizernu platu i skuplja novac lisavajuci se svega da bi jednom u nekoliko godina dosao u svoje selo i objasnjavao svojim raodjacima i komsijama kako si "uspeo na zapadu".
Po meni se ne isplati ici bilo gde ako ne mozes platiti sebi stan i obezbediti pristojniji zivot, bolji od onoga sto se trenutno ima.
Koja je poenta odlaska negde ako to nije obezbedjivanje boljeg zivota. Napisao sam u proslom komentaru koliko je para potrebno za pristojan zivot.