Nekoliko koraka koje i sami možete napraviti mogu dati početni uvid u uporednu kartu
Ovim postupkom razlažete odnos na faktore Za i Protiv. Poenta je da sasvim sami sagledavajući odvojite pozitivne i negativne strane veze jer ćete tada biti svesni šta je u njoj slaba tačka. Odvojite neko vreme za ovu analizu jer raščlanjujete odnos a to nije zanemarljiv posao i biće vam od velike pomoći nadalje kada se suočavate sa poteškoćama u komunikaciji, napravite spisak sledećih aspekata i položaja, obratite pažnju na dostojanstva i kvalitete
Konjunkcija je aspekt 0-10 stepeni [dve ili više planeta na navedenoj međusobnoj udaljenosti]
Trigon 120 stepeni [ili kroz 4 znaka]
Kvadrat 90 stepeni [ili kroz 3 znaka]
Sekstil 60 stepeni [kroz 2 znaka]
Opozicija 180 stepeni [jedan nasuprot drugom]
Koje ćete planete izdvojiti?
Sunce i Mesec ukoliko želite da analizirate stabilan odnos ili brak, život udvoje, partnerstvo emotivno ili poslovno.
Mars i Veneru ako je reč o strastima, ljubavi i vezi od koje ne očekujete brak i međusobno obavezivanje
Obavezno Asc i vladar Asc a Merkur će govoriti o kvalitetu komunikacije mentalnoj kompatibilnosti
Npr, natalna karta ima pet čula [Sunce, Mesec, Merkur, Venera i Mars] pri čemu kada birate partnere već pri prvom susretu počinjete da ih "osećate" nekim od navedenih. Ukoliko je reč o dobrim aspektima između emotivnih a Marsa i Venere aktiviraće se i fizička potreba za kontaktom, ako su vaš i njegov Mesec usklađeni - ako su u konjunkciji međusobno ili uz trigonu, npr... mođe se reći da ste srodne duše, dva Sunca u istom znaku govore o istim ciljevima, potrebama, isti Asc kaža da iz istog ugla posmatrate svet - što ne mora biti snažno ako je kod vas npr, karta introvertna [sa većinom planeta ispod horizonta] a kod njega ekstrovertna [sa naglašenim IX, X i XI poljima] i tada se mošete složiti ako su planete u lepim aspektima i srodnim znacima - tipski srodnim - vazdušnim, vodenim... ako su pak u znacima istog elementa - oboje imate kardinalni osnovni pečat ili naglašene fiksne elemente veza neće obećavati i može obilovati sukobima.
Zašto sam sve ovo pričala? Ne da je zabluda slaganje znakova, jer postoji logika u tome i ima smisla ali to je samo toliko da malčice zagrebete ispod folije i uđete u razgovor sa nekim. Tek step by step analiza dva uporedna horoskopa može dati neku logičnu priču o mogućem slaganju.
A ako se pitate sa kim se slažete pogledajte gde se nalaze onih 5 čula sa početka priče + Asc i ne zaboravite i pripadnost njegovih planeta vašim natalnim poljima jer uzalud su planete u sjajnim aspektima ako su u poljima nepovoljnim za brak [kao kod mene - Mesec u VI se nalazi u kući koja je ako koristimo astorološku vrtešku dvanaesto od VII što ukazuje na "smrt braka" ] a Sunce je u IV pa ne dovodim momke u kuću - udobnije mi je da sam sama u svom gnezdu. Saturn kao vladar braka u XII - van domašaja, pozni brak ili neostvaren jer je većina VII polja u Vodoliji pa mi nije potrebno vezivanje.
Naravno i u njegovoj karti je potrebno da se proceni u koja polja su se smestile vaše planete...
Primetićete da pri ovoj analizi nisam ni dotakla temu moja Venera i Mars u aspektima sa njegovim pozicijama, ni tranzite kao mogućnosti da se u određenom periodu godine otvorite za prepuštanje nekoj emotivnoj vezi. A sve je podjednako važno [u nekim slučajevima i važnije] jer u godini kada se loše osećate i niste raspoloženi za ljubav može pored vas projahati i Princ na belome atu ali vi, skrhani nedovoljnim brojem cipela u svom ormariću hič ne hajete za sve... samopouzdanje je u padu, borise se sa računima ili puno radite pa ste umorni i ... ništa od svega.
...i ima još toliko toga ali ovo je za početak dovoljno da vas zainteresuje.
Mesta za vaša pitanja koja se odnose za poteškoće pri radu su ovde...