KAKO DA LAKO... uporedite dve natalne karte

• Začetnik teme Začetnik teme Mady
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
CAO SVIM ASTRO FANOVIMA
Ako se neko razume u tumacenje uporednih horoskopa neka mi pomogne da resim dilemu.
Interesuje me kako se manifestuje opozicija mog i njegovog meseca.Da li to obavezno znaci odbojnost i neslaganje,ili moze da se desi i obnuto,privlacenje...
Ja sam strelac,zaljubila sam se u lava.Moj mesec je u biku,njegov u skorpiji u konjukciji sa mojim uranom i mojom venerom.
Sta mislite?????? :confused:

Može postojati privlačnost ali će od ostalih položaja u kartama zavisiti dalji razvoj veze.

Konjunkcija sa Uranom nije sjajna jer prouzrokuje puno stresa, potrebu za polemikom, promenom, razmenom ili makar dosta nervoze i nesigurnosti ali to nije konačno. Može se postaviti iz drugog ugla - otvoreno razgovarati i postavljati prijateljstvo [Uran] kao baza odnosa pa se u startu dogovorite da ćete uvek iznad svega ostati prijatelji i da o svemu možete bez previše stresa razgovarati. Otvoreno.

Ova dva sazvežđa Bik i Škorpion se inače sjajno privlače tako da ne mora biti obavezno loše za odnos ali treba imati na umu i gde su otišli njegov Mars i tvoja Venera... u koja sazvežđa i da li kao takvi grade bolji aspekat ili se razdvajaju.

Konjunkcija njegovog Meseca i tvoje Venere je jedan od boljih aspekata i bilo bi još ok da je i kod njega Uran jedan od signifikatora za odnos ili da postoji još koji pozitivan aspekat

U svakom slučaju - :razz: SRETNO!!! :razz:

Thanks Mady,moja venera je u skorpiji a njegov mars u vagi. Udaljeni su 15 stepeni pa ne grade neki aspekt.Ima tu privlacnosti jer se ne bih ja tako zaljubila. Sto se tice njegovog urana,on je u konjukciji sa mojim merkurom i u trigonu sa mojim jupiterom. Koliko znam ti aspekti vise donose prijateljstvo.
U svakom slucaju pokusavam da odgonetnem zbog cega mi se decko toliko dopao.
E da imamo super konjukciju sunce-jupiter,i mozda nezgodnu konj.mars-pluton, kao i konj. moj mars njegov neptun.
HVALA NA LEPIM ZELJAMA!!! :D

Nekoliko koraka koje i sami možete napraviti mogu dati početni uvid u uporednu kartu

Ovim postupkom razlažete odnos na faktore Za i Protiv.

Koje ćete planete izdvojiti?
Sunce i Mesec ukoliko želite da analizirate stabilan odnos ili brak, život udvoje, partnerstvo emotivno ili poslovno.
Mars i Veneru ako je reč o strastima, ljubavi i vezi od koje ne očekujete brak i međusobno obavezivanje
Obavezno Asc i vladar Asc a Merkur će govoriti o kvalitetu komunikacije mentalnoj kompatibilnosti

Npr, natalna karta ima pet čula [Sunce, Mesec, Merkur, Venera i Mars] pri čemu kada birate partnere već pri prvom susretu počinjete da ih "osećate" nekim od navedenih. Ukoliko je reč o dobrim aspektima između emotivnih a Marsa i Venere aktiviraće se i fizička potreba za kontaktom, ako su vaš i njegov Mesec usklađeni - ako su u konjunkciji međusobno ili uz trigonu, npr... mođe se reći da ste srodne duše,

A ako se pitate sa kim se slažete pogledajte gde se nalaze onih 5 čula sa početka priče + Asc i ne zaboravite i pripadnost njegovih planeta vašim natalnim poljima jer uzalud su planete u sjajnim aspektima ako su u poljima nepovoljnim za brak [kao kod mene - Mesec u VI se nalazi u kući koja je ako koristimo astorološku vrtešku dvanaesto od VII što ukazuje na "smrt braka" ] a Sunce je u IV pa ne dovodim momke u kuću - udobnije mi je da sam sama u svom gnezdu. Saturn kao vladar braka u XII - van domašaja, pozni brak ili neostvaren jer je većina VII polja u Vodoliji pa mi nije potrebno vezivanje.

Naravno i u njegovoj karti je potrebno da se proceni u koja polja su se smestile vaše planete...
Molim vas, da li moze neko da mi potvrdi ili skine kamen sa srca..da li je ova postavka ono o cemu si govorila u primeru gore..Molim TE..
S tim da Sunce u 4-oj kuci, njegovo..on zaista ne dovodi devojke kuci..uticaj majke. A sto se tice Meseca, njegovo je u mojoj 6-oj, a moje u njegovoj 6-oj. Jer to oznacava da kada bi i stupili u brak bi doslo do razvoda???!!! Nedostaje aspekt Venere i Marsa, mada fizicka privlacnost i jeste bila na prvi pogled i bilo je fizickog kontakta, ali pre ce biti Mars na Mesecu, i Venera u njegovom 8-mom i pritom sekstil sa Plutonom..to nije problem, kao ni Merkur odnosno komunikacija..samo taj odnos se prekinuo..na samom "pocetku", njegova nesigurnost, da sam ja ta, ili sigurnost da nisam ja ta..:think: kad smo sami sve funkcionise ali..kad je mama njegova u pitanju.. tri tacke!!!Ja njega zaista mnogo volim, po prvi put se osecam zrelo..ali upravo me to koci da se borim, jer ne volim ni da neko unosi nemir u moju porodicu, a borba za njega bi znacila upravo da ce se poremetiti neki mir u njegovoj porodici.
Samo jos ovo, mi smo se i upoznali u njegovoj kuci..i uvek sam bila prihvacena, osecala se zaista u prirodnoj atmosferi..i onda sam samo prepoznala istovremeno promenu i kod njega i kod njegove mame..znam ja da on nece hteti nikada protiv nje, i ne treba ali zna i da uvek moze da racuna na mene..e sad to je zeznuto!!!:azdaja::cry::arrow::arrow::arrow:

Prilozi

• sinastrija.jpg
    sinastrija.jpg
    24,2 KB · Pregleda: 8
Pa ako krenem da brojim od 7-mog polja kao prvog polja braka, onda 6-to dodje 12to, procitala sam da posto ono oznacava kraj, smrt..mislim bas ovde na forumu!!! A nama kao sto vidis raspored kuca je na istoj hemisferi, i raspored planeta od IC krece..

To teoretski jeste tako, to za 6/12 kucu, ali jako znace i aspekti, i polozaji ostalih bitnih planeta za sinastriju.

To teoretski jeste tako, to za 6/12 kucu, ali jako znace i aspekti, i polozaji ostalih bitnih planeta za sinastriju.
Pa sta bi Ti rekla za sinstriju koju sam postavila, kod mene je naglasena 7-ma, a kod muske 6-ta, sto i jeste tako. Da li bi tu moglo doci do trajnog odnosa, moj Ju ima kontakt sa njegovim Sa, koji znamo da je potreban za trajan odnos..osoba mene cini srecnom kad je prisutna na polju ljubavi, posto njegovo Sunce upada u moje 5 polje, dok moje upada u njegovo 6-to, kao sto i moj Mesec dodje tu, a njegov Mesec u moje 6-to. Mi nemamo nikakvih poslovnih dodirnih tacaka, ali nikada se ne zna..sta jos mogu da zakljucim? Da su njegove emocije prema meni negde vise bazirane na svemu samo ne na onome sto ja zelim..moja Venera upada u njegovu 8-mo i ima sekstil sa Plutonom njegovim, opet iz 6-te (zato ne znam sta da mislim, znam sta osecam - to nije problem)..Uran kao promena u 7-moj, koja je njemu vladar MC..mogla bih da mu donesem neke promene na poslovnom planu, neke novine..da li ce to usloviti njegovo interesovanje na dubljem nivou za mene ili ne..sta znam? On jos nije svestan nekih mojih talenata, a mozda se ja predomislim pa ih i ne pokazem, ne zbog sebicnosti, vec straha od povredjenosti.
Ako mozes pomozi mi jos negde..bas bih volela da cujem jos neko misljenje.. Iako verujem da nece biti ocaravajuce, malo sam u knock-downu..i kao da mi nesto kaze "Stay down, stay down.."..ali fighter sam sta cu..

ne mora da znaci da ce mi se odgovor svideti, ali sam spremna da saslusam i cujem svaku opciju :telefon:
Ti njega moras voljeti jer je poklopio tvoj Mjesec-emocije sa planetom srece Jupiterom.
Tvoj Mars nad njegovim Mjesecom izaziva erotsku privlacnost kod nejga.
Ali ti si sva u iluzijama u snovima idealizujes ljude a tu je I Njegov Neptun pa I nejga idealizujes…gledas kao Bizasntvo sto I nije dobro za vezu,jer jednom padnu ruzicaste naocare
Njegov Saturn nad tvojim merkurom pa bi ti on stalno bio ucitelj…uvjek te korigovao ispravljao predstavljao na kraju tezinu,kao kam na glavu.
Ali ,ali,ali…kao sto vidis,nejmu na DC Uran pa tu josh dolazi tvoj….ni malo dobro za brak
Njemu ce neka Vodolija odigrati vaznu ulogu...

Mene zanima koji su drugi pokazatelji za seksualnu privlačnost, jer ja s mojim nemam kontakt Ve i Ma, a jako smo si privlačni.

Imamo So 180 Mo, što nije baš najbolje (njegov je So u Djevici, moj Mo u Ribama) - koliko je to loše, uz Sa180Mo i Ne120Mo? Hoću li izdržati taj pritisak?

Jednako tako, zanima me što u sinastriji znači Ju0Me i Sa0Me (moji su Sa i Ju, njegov Merkur) - znači li to da sam ja njemu nekakav učitelj?

Back