Kako da kokam i uživam

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Nina

Zlatna tastatura
Supermoderator
Poruka
388.160
16049610135b5cd4be41cb1815149580_700x525x234800.jpg

Ako ih voilite , kako ih spremate.Ne racunam one za mikrotalasnu.3 ili 4 minuta u mikro i gotovo.
Ja te i ne kupujem.Desilo se da su imale nekakav miris jednom kada sam kupila i od tade vise ne

Ja po naslovu shvatio da "kokam" u smislu pubijam ljude puškom nekom :lol:
Ne kokam nikoga :lol:
Šalim se. Nekada, sad kupim prosto. Imaju jedne koje posebno kupujem, plava kesica, zaboravio sam marku, piše u gornjem desnom uglu "visok sadržaj vlakana", e te su im baš dobre.

Obozavam kokice....Aparat nije skup i traje vec godinama mi.....tako da bi ga svakom preporucila.....kao dijete sam ih kokala u serpi pa kad podignem poklopac da promijesam lete na sve strane.....bilo je interesantno.....:zblesav:
Da, haha, sećam se.
Recept (moj)
Lonac kao prvo. Da se ringla dobro zagreje. Šoljicu ulja, pa kokice pa so (ja to odmah).
Da ulje baš naulji kokičar kukuruz, poklopac na šerpu i mrdaj šerpu tamo ovamo i to je to.
Nekoliko minuta.

Jeo sam ranije one iz mikrotalasne, ali odavno više ne. A i čuo sam da nisu zdrave.

Volim da ih pospem nekim crvenim začinom za piletinu, mada ih jedem i posoljene. :)

mikrotalasna je napravljena za kokice, tako je otkrivena i tako se najvise testira (koliko zrna ostane neiskokano a da ne izgori)

los miris kod onih za mikrotalasnu je od one vrste koje su sa puterom, za te obratiti paznju na datum proizvodnje, puter uma uzegne - ako se oseca - nemojte da jedete.

Nekad kupim kokice za mikrotalasnu, ali vise volim da kokam onaj najobicniji iz rinfuze i najjefteniji - 100% je OK ako znas da ga lepo iskokas - a i moze da stoji do besvesti u kuci suv za razliku od ovih za mikrotalasnu. Vreme pripreme < 10 min sa sve zagrevanjem ringle. Nije neka razlika u odnosu na mikrotalasnu.

Tajnu mog recepta za kokice necu da vam kazem, kad ja kokam, ne ostaje nista nepojedeno, i svi kazu - nesto mi je razlicit sta mu radis !!! eeee bolje da ti ne kazem :)

Ali, kazacu vam jedan delic tajne :) kokam u wok-u na ringli. Wok je savrsena sprava za kokanje kokica - 10x bolja od serpe.

Poslednja izmena:
Не волим из апарата.
У обичној шерпи са поклопцем. Са мало соли и мало путера, али ми је чак лепше са мало масти.
Без масноће не може ни со да се залепи, иако не волим много слано.
Prvi put čujem za mast, probsću. Ja volim i slano.

Back