Како да апдејтујем Виндоус 10 -раније га спречавао сад ага молим

Trandaiflko

Aktivan član
Poruka
1.540
Већ сам писао да сам морао да спречим апдејтовање Виндоуса због тастатуре, која подивљала куца на стотине знакова у секунди >>>>>> или слично, па сам је „disable“ ставио екстерну, али се при сваком апдејту реактивира и опет куца тај знак, не могу да одем на Device manager да је опет disable.
И после сваког рестарта исто.
И сада бих да га адпдејтујем, али не знам како. Вратио сам поставке, али неће.
Ево начина на које сам га спречавао а сада га молим:
а.
1.Go to Control Panel - Administrative Tools - Services -. Scroll down to Windows Update in the resulting list
Double click the Windows Update Entry - . In the resulting dialog, if the service is started, click 'Stop'
Set Startup Type to Disabled

б.
Open Start. -- Search for gpedit.msc and click the top result to launch the Local Group Policy Editor.
Navigate to the following path: Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update - Double-click the "Configure Automatic Updates" policy on the right side.

в
You can set a policy to block all Windows Update driver updates. To do this, press Windows key+X and select Windows Powershell (Admin)
Copy/paste the following command and press Enter:
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /f /v ExcludeWUDriversInQualityUpdate /t REG_DWORD /d 1
Restart the computer for the change to take effect.
To undo it, repeat the above with the command:
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /f /v ExcludeWUDriversInQ

Све сам ово вратио на претходно стање..
Иначе, једно време се апдејтовао кад га год рестартујем.
Сада кад одем на Старт, апдејт, добијем ово, кликнем да check for updates, али неће да се апдејтује
Ово црвеним словима, ваша организација...Лаптоп ми је иначе дат на коришћење а узет преко фирме и све легално, али га фирма није спречавала да се апдејтује, него ја. Можда постоји још нека блокада апдејта, за коју не знам.
1745824180054.png

а ово је стање по методу б, колико видим, омогућио сам му
1745824676215.png

Апдејт се не може блокирати.
Може и био сам га блокирао дуже од годину дана, погледај горе, мада се он апдејтовао не фермајући за прва два начина, али овај трећи му је дао кочницу
ово
select Windows Powershell (Admin)
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /f /v ExcludeWUDriversInQualityUpdate /t REG_DWORD /d 1

Одакле ми В 11? оов је била 8 а 8.1 па се сам уанрпедио у десетку али није у једанеску
Win 11 imaš da skineš besplatno sa Microsoft sajta.

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11

imaš tri opcije.

Uzmi drugu ako hoćeš da praviš USB, ili treću (skini ISO fajl) ako hoćeš da pokreneš instalaciju sa svog hard diska.

A možeš i prvu da pokreneš, ali ona nekad ume da fejluje.

Већ сам писао да сам морао да спречим апдејтовање Виндоуса због тастатуре, која подивљала куца на стотине знакова у секунди >>>>>> или слично, па сам је „disable“ ставио екстерну, али се при сваком апдејту реактивира и опет куца тај знак, не могу да одем на Device manager да је опет disable.
И после сваког рестарта исто.
И сада бих да га адпдејтујем, али не знам како. Вратио сам поставке, али неће.
Ево начина на које сам га спречавао а сада га молим:
а.
1.Go to Control Panel - Administrative Tools - Services -. Scroll down to Windows Update in the resulting list
Double click the Windows Update Entry - . In the resulting dialog, if the service is started, click 'Stop'
Set Startup Type to Disabled

б.
Open Start. -- Search for gpedit.msc and click the top result to launch the Local Group Policy Editor.
Navigate to the following path: Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update - Double-click the "Configure Automatic Updates" policy on the right side.

в
You can set a policy to block all Windows Update driver updates. To do this, press Windows key+X and select Windows Powershell (Admin)
Restart the computer for the change to take effect.
To undo it, repeat the above with the command:
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /f /v ExcludeWUDriversInQ

Све сам ово вратио на претходно стање..
Иначе, једно време се апдејтовао кад га год рестартујем.
Сада кад одем на Старт, апдејт, добијем ово, кликнем да check for updates, али неће да се апдејтује
Ово црвеним словима, ваша организација...Лаптоп ми је иначе дат на коришћење а узет преко фирме и све легално, али га фирма није спречавала да се апдејтује, него ја. Можда постоји још нека блокада апдејта, за коју не знам.
Pogledajte prilog 1720688

а ово је стање по методу б, колико видим, омогућио сам му
Pogledajte prilog 1720689
Jesi probao da kliknes na * check for updates* ?

Win 11 imaš da skineš besplatno sa Microsoft sajta.

https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows11

imaš tri opcije.

Uzmi drugu ako hoćeš da praviš USB, ili treću (skini ISO fajl) ako hoćeš da pokreneš instalaciju sa svog hard diska.

A možeš i prvu da pokreneš, ali ona nekad ume da fejluje.
Бесплатно верзија 11? ја све чекам да се ова десетка сама унапреди, као што је са осмице дошла до десетке.
Ако је и скинем, хоће ли то унапређење ићи глатко или како наново?
Иначе, док је била осмица, није био фрагментиран харддиск, власник рекао да снимам "по дубини". мани ме дубине. него, када је једном реинсталиран (у покушају да се оспособи тастатура) тада сам рекао да фрагментирјау и сада имам партиције Ци Д.

Него да питам и овде, пошто нико не одговори: Како да урадим Micorosft office setup због хајфенизаицје која се напрасно изгубила?
Сда нема нигде Офис 10 само 3654 али немам кључ.
Сад како који Ворд фајл отвроим искочи онај дијалог-нокс где каже да нема хајефенизаицје, ја затврим а оно још па рпута. А без хафенизаицје сам немоћан да иејдан текст добро откуцам.

Бесплатно верзија 11? ја све чекам да се ова десетка сама унапреди, као што је са осмице дошла до десетке.
Ако је и скинем, хоће ли то унапређење ићи глатко или како наново?
Иначе, док је била осмица, није био фрагментиран харддиск, власник рекао да снимам "по дубини". мани ме дубине. него, када је једном реинсталиран (у покушају да се оспособи тастатура) тада сам рекао да фрагментирјау и сада имам партиције Ци Д.
Ako ti je legalna bila 8mica i legalno updatovana na 10 onda imaš i legalan update na 11.

Naravno, kompjuter mora da ti podržava 11, znači da procesor bude generacija 8 ili kasnija i da ima TPM čip.

Ovo može da se zaobiđe, ali to su zvanični zahtevi.

Ниси видео прву слику коју поставих, зелено изнад * check for updates* значи да јесам. Пише и када сам то кликнуо
Mozda da probas neki system repair program
Ima nesto i u win-u a mozda probati neki *system care* oni znaju da reaktiviraju sistemske datoteke

Ako ti je legalna bila 8mica i legalno updatovana na 10 onda imaš i legalan update na 11.

Naravno, kompjuter mora da ti podržava 11, znači da procesor bude generacija 8 ili kasnija i da ima TPM čip.

Ovo može da se zaobiđe, ali to su zvanični zahtevi.
RAM меморија управо 8 ГБ за мене доста а власник у фирми ради са 32 и каже слабо му, пошто је др електротехнике, 5 г и те ствари

Mozda da probas neki system repair program
Ima nesto i u win-u a mozda probati neki *system care* oni znaju da reaktiviraju sistemske datoteke
Пробао у Порграми има опција деинсталирања и "репаир". Све остало у реду, само та џебена хајфенизација.

Back