Trandaiflko
Aktivan član
- Poruka
- 1.540
Већ сам писао да сам морао да спречим апдејтовање Виндоуса због тастатуре, која подивљала куца на стотине знакова у секунди >>>>>> или слично, па сам је „disable“ ставио екстерну, али се при сваком апдејту реактивира и опет куца тај знак, не могу да одем на Device manager да је опет disable.
И после сваког рестарта исто.
И сада бих да га адпдејтујем, али не знам како. Вратио сам поставке, али неће.
Ево начина на које сам га спречавао а сада га молим:
а.
1.Go to Control Panel - Administrative Tools - Services -. Scroll down to Windows Update in the resulting list
Double click the Windows Update Entry - . In the resulting dialog, if the service is started, click 'Stop'
Set Startup Type to Disabled
б.
Open Start. -- Search for gpedit.msc and click the top result to launch the Local Group Policy Editor.
Navigate to the following path: Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update - Double-click the "Configure Automatic Updates" policy on the right side.
в
You can set a policy to block all Windows Update driver updates. To do this, press Windows key+X and select Windows Powershell (Admin)
Copy/paste the following command and press Enter:
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /f /v ExcludeWUDriversInQualityUpdate /t REG_DWORD /d 1
Restart the computer for the change to take effect.
To undo it, repeat the above with the command:
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /f /v ExcludeWUDriversInQ
Све сам ово вратио на претходно стање..
Иначе, једно време се апдејтовао кад га год рестартујем.
Сада кад одем на Старт, апдејт, добијем ово, кликнем да check for updates, али неће да се апдејтује
Ово црвеним словима, ваша организација...Лаптоп ми је иначе дат на коришћење а узет преко фирме и све легално, али га фирма није спречавала да се апдејтује, него ја. Можда постоји још нека блокада апдејта, за коју не знам.
а ово је стање по методу б, колико видим, омогућио сам му
И после сваког рестарта исто.
И сада бих да га адпдејтујем, али не знам како. Вратио сам поставке, али неће.
Ево начина на које сам га спречавао а сада га молим:
а.
1.Go to Control Panel - Administrative Tools - Services -. Scroll down to Windows Update in the resulting list
Double click the Windows Update Entry - . In the resulting dialog, if the service is started, click 'Stop'
Set Startup Type to Disabled
б.
Open Start. -- Search for gpedit.msc and click the top result to launch the Local Group Policy Editor.
Navigate to the following path: Computer Configuration > Administrative Templates > Windows Components > Windows Update - Double-click the "Configure Automatic Updates" policy on the right side.
в
You can set a policy to block all Windows Update driver updates. To do this, press Windows key+X and select Windows Powershell (Admin)
Copy/paste the following command and press Enter:
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /f /v ExcludeWUDriversInQualityUpdate /t REG_DWORD /d 1
Restart the computer for the change to take effect.
To undo it, repeat the above with the command:
reg add "HKLM\SOFTWARE\Policies\Microsoft\Windows\WindowsUpdate" /f /v ExcludeWUDriversInQ
Све сам ово вратио на претходно стање..
Иначе, једно време се апдејтовао кад га год рестартујем.
Сада кад одем на Старт, апдејт, добијем ово, кликнем да check for updates, али неће да се апдејтује
Ово црвеним словима, ваша организација...Лаптоп ми је иначе дат на коришћење а узет преко фирме и све легално, али га фирма није спречавала да се апдејтује, него ја. Можда постоји још нека блокада апдејта, за коју не знам.
а ово је стање по методу б, колико видим, омогућио сам му