Како ће изгледати одузимање деце у Србији?

tomcat318

Ističe se
Banovan
Poruka
2.412
Како ће изгледати одузимање деце у Србији?

Владимир Димитријевић

Примери из Финске и Аустралије показују како ће изгледати одузимање деце у Србији.

У европској земљи Финској 2010. живљаху срећно Финац Вели-Пек Рантал и његова жена, Рускиња Инге. Градић им се звао Турку, и ималу су сина Роберта. Једном приликом, дечак у школи, у некој дечјој свађи, рече да би га мајка могла одвести у Русију. И срећна породица је, да парафразирамо Толстоја, престала да личи на остале срећне породице, и постала несрећна на свој начин. Наиме, социјални радници су брачном пару Рaнтал узели сина и сместили га у прихватилиште.

Прво су га одвојили на тридесет, а затим на шездесет дана. Мајци су забранили да виђа дете, а оцу дозволили. Али, отац је радник, грађевинац, често ради у другим градовима, и не може сваки дан да посећује сина. Дете пати за мајком и деветнаестогодишњом сестром. Почео је да муца.

Отац немоћно шири руке: „Сваки дан одлазим очајан из прихватилишта. Дете хистерише, хвата се за мене, а службеници ми га отимају, као фашисти. А ја ништа не могу да урадим“... Кад поменусмо фашисте, председник Антифашистичког комитета Финске, доцент Хелсиншког универзитета, Јохан Бекман, покушава да објасни шта се десило: „Код нас влада прилично антируска атмосфера у друштву, и зато је типично за многе наше школе да децу, повезану с Русијом, вређају, задиркују. Очито је увређени дечак узвикнуо да ће га мајка одвести баки у Русију, где га нико неће дирати“...

И социјални радници, због тога, отимају дете од родитеља. Бекман каже да родитељи не могу ни да туже социјалне раднике, јер је дете одузето без икаквог судског решења, а сам процес би потрајао две до три године; при чему социјални радници оптужују мајку, јер су на леђима детета нашли малу модрицу (зла Рускиња је злостављала свог сина, зар не?).

Несрећна мајка прича: „Били смо спремни да направимо компромис са социјалним радницима. Али, молили смо их да му не дирају уобичајени режим – да га воде у школу, где једном седмично учи руски језик и основе православља, као и на хокејску секцију – јер Роберт већ професионално игра хокеј, као голман. Много га нестрпљиво чекају јер због решења органа тим пропушта мечеве и тренинге.“ Наравно, социјални радници, налик на оне Хитлерове из установа над чијим вратима је писало да „рад ослобађа“, нису пристали ни на какве компромисе с родитељима.

Дете су овим социјалним трудбеницима предали његови наставници, који су чули да Роберт прети својим вршњацима одласком у Русију. Социјални радници су га покупили одмах из школе, не дозволивши му да од куће узме омиљене ствари и играчке.

Мада дечак има двојно држављанство, руско и финско, и мада је његова мајка тврдила да нема намеру да га води у бакин град, Санкт Петербург, где је од рођења био само једном, Роберт је остао у прихватилишту. А 6. марта 2011, четрнаестогодишњег Роберта је један други дечак, у току шетње, у главу погодио комадом леда.

Уместо да насилник буде кажњен, Роберту су забранили да излази из собе. Породица Рантал тражила је да јој полиција ослободи дете из канџи хуманиста, тврдећи да му у прихватилишту без икаквог разлога дају лекове – антидепресиве. Очајни отац је изјавио да је спреман да тражи азил у Русији, само да би био са својим сином
А ево како је своје искуство из Аустралије описала Рускиња Дијана Нихматуљина, сликарка и мајка троје деце (два дечака и девојчице).

Она је, наиме, купила елементе за нову кухињу, које није стигла да угради, па их је сместила на велику веранду свог стана, где је, између осталог, и сликала. Једном је дошао радник из фирме која поставља сателитске антене. Рекао је да се антена не може поставити, јер кров није одговарајући, и отишао – право у поолицију.

Пријавио је Дијану да кува на веранди, где има мува. Одмах су у њен стан упали полицајац и полицајка, који су је оптужили да спрема деци храну у нехигијенским условима. Нихматуљина је покушала да их увери да се они од мува штите мрежицом, али није вредело.

Онда их је она подсетила да Абориџини живе у жбуњу, хранећи себе и децу гусеницама и змијама, али то није помогло: полицајци су запретили да ће, ако хитно не почне да спрема храну у стану, обавестити службу за заштиту деце, која ће јој синове и кћи одузети и дати је другим родитељима. Нихматуљина извештава своје земљаке: „На Интернету сам нашла да су у Аустралији огромни проблеми због тога, и да родитељи стално праве протесте.

Децу одузету због ситница упропашћују. Један дечак, Лука, погинуо је кривицом нових „родитеља“, а над једном девојчицом су, у новој породици, обавили групно силовање/.../Сада често пишу о томе како се Америка, а с њом и Аустралија, претварају у полицијске државе. Није ни чудо ако полицајац, као нациста, у твом стану може да ти наређује где ћеш да куваш“.

Дакле, то тако изгледа ТАМО. А биће и овде, ако се не супротставимо. Јер, оно са чиме се суочавамо је тоталитаризам, у пуноти значења те речи. Руски философ Иван Иљин, генијални стваралац хришћанске синтезе, говорио је да тоталитаризам није у ОБЛИКУ, него у ОБИМУ власти.

Свака она власт која пружа пипке ка дому и породици, да би и тамо, тобож, успоставила ред, на крају заврши као голо насиље над човеком. Одузимање детета, типично за Турску царевину и њен „данак у крви“, спроводи се под изговором „демократије и људских права“; зато морамо да будемо спремни да против новог турског ропства устанемо, бранећи своју децу и не дозвољавајући никаквом кукавичлуку да нас обузме, сад, кад за то нема места.

Храброст је врлина која се показује онда кад устајемо у одбрану неприкосновених вредности; ако не будемо бранили своје родитељско право на љубав и бригу о онима које нам је Бог дао да родимо, ко смо и да ли уопште заслужујемо да постојимо?

oduzimanjedece.jpg

У оквиру пансексуализације постојања човековог, јављају се и покрети за права онога што се, у миленијумској европској традицији, сматрало полним девијацијама (скретањима с пута), попут хомосексуализма. Такав какав јесте, претворен у идеологију и убачен у „људска права најновије генерације“, он не само да разграђује традиционалну породицу, него и доприноси још једном од циљева глобалистичке елите – смањењу броја становника зарад достизања тзв. „златне милијарде“, која на планети може да живи срећно...Зато се свуда, где победи Империја, уводе закони који насрћу на породицу, чији је циљ како да озаконе донедавне девијације, тако и да децу одузму родитељима, који уплашено стоје пред непојмљивим прописима Великог Брата (типа оног да је свако, па и најблаже, физичко кажњавање детета злочин због кога ће отац и мајка у затвор, а дете на усвајање, право у руке непознатих људи. )

Сви очеви треба да буду сумњиви као потенцијални силоватељи својих кћери, а све мајке као њихове саучеснице у злочину. Зато су многи Срби који су живели у развијеним земљама окупираног Запада бежали у домовину: потписник ових редова зна за случај човека чију су малу кћи у школи саслушавали социјални радници зато што је виђена како шета са оцем који ју је загрлио. Било је то у Канади, и цела породица је, у ужасу, добегла у сиромашну Србију, јер следећи корак би био – отац на суду због „сексуалног узнемиравања“ детета, а дете – ко зна где?

...jao, mene je, dok sam citala ove redove uhvatila prava panika...i te "krasne tekovine" zapada, znaci dolaze nama...prelepo...

Sestra mog supruga zivi u Americi i ima dvoje dece...cerka joj je svojevremeno ucila u skoli kada da nazove sos telefon...i jednom prilikom je majka ostavila u kuci i otisla u prodavnicu...mala je nazvala sos i rekla kako je sama u kuci...dve godine im je u kucu dolazila socijalna sluzba, redovno i na prepad i proveravala ih najstrasnije...da je mala i pet minuta ostala sama zavrsila bi u prihvatilistu...mislim da je tada imala desetak godina...

A šta je sa ovakvim slučajevima? http://www.24sata.hr/sokantno/rodila-bebu-u-poljskom-wc-u-pa-je-12-puta-izbola-nozem-237936 Reaguju jer na verandi ima muva koje slijeću na hranu? A kod nas, koliko je samo slučajeva bilo da je majka (otac) ubila/o djecu? Pa niko nista. Nedavno je bila vijest da je djecu izbacila kroz prozor (ili sa terase ne sjećam se)i ako su znali da je majka poludjela (dozivjela nervni slom ili sta vec) i ostave joj djecu kod nje?

A šta je sa ovakvim slučajevima? http://www.24sata.hr/sokantno/rodila-bebu-u-poljskom-wc-u-pa-je-12-puta-izbola-nozem-237936 Reaguju jer na verandi ima muva koje slijeću na hranu? A kod nas, koliko je samo slučajeva bilo da je majka (otac) ubila/o djecu? Pa niko nista. Nedavno je bila vijest da je djecu izbacila kroz prozor (ili sa terase ne sjećam se)i ako su znali da je majka poludjela (dozivjela nervni slom ili sta vec) i ostave joj djecu kod nje?

Poredis babe i zabe. Pa svuda ima slucajeva ubistva dece od strane roditelja. Nije tema o takvim slucajevima.

Poredis babe i zabe. Pa svuda ima slucajeva ubistva dece od strane roditelja. Nije tema o takvim slucajevima.

I ja mislim da prica o cedomorstvu nije deo ove teme ali ni u jednoj drugoj reci ne vidim da su pomesane babe i zabe, cak se jasno predvidja ono sto nas se vecina plasi, promicace nam slucajevi ozbiljno bolesnih roditelja a trazice se od nas da prijavimo to sto je dete od deset godina ostalo na pola sata samo u kuci. Barem u prvo vreme, dok se ne snadjemo u novim zakonima i novim pravilima.

I ja mislim da prica o cedomorstvu nije deo ove teme ali ni u jednoj drugoj reci ne vidim da su pomesane babe i zabe, cak se jasno predvidja ono sto nas se vecina plasi, promicace nam slucajevi ozbiljno bolesnih roditelja a trazice se od nas da prijavimo to sto je dete od deset godina ostalo na pola sata samo u kuci. Barem u prvo vreme, dok se ne snadjemo u novim zakonima i novim pravilima.

Ne razumem katarina tvoj post. Sta je Iva u postu koji sam citirala pomenula a da nije bilo ubistvo dece (cedomorstvo, bacanje kroz prozor)?
Ne vidim kako to uopste moze da se poredi sa navodnim kuvanjem na terasi, odbijanjem da se detetu da slatkis pre obroka, ostavljanja desetogodisnje devojcice same u stanu dok se ode u prodavnicu itd itd.

Ne razumem katarina tvoj post. Sta je Iva u postu koji sam citirala pomenula a da nije bilo ubistvo dece (cedomorstvo, bacanje kroz prozor)?
Ne vidim kako to uopste moze da se poredi sa navodnim kuvanjem na terasi, odbijanjem da se detetu da slatkis pre obroka, ostavljanja desetogodisnje devojcice same u stanu dok se ode u prodavnicu itd itd.

Tema je "Kako ce izgledati oduzimanje dece u Srbiji" koliko vidim a ne terasa i slatkisi. Ona je iznela misljenje tj bojazan da ce to oduzimanje ici traljavo a opasno, obracacemo npr. paznju zaista na slatkise i stid dece zbog fizickog izgleda roditelja a promicace nam slucajevi roditelja koji su zaista stvarna opasnost za decu.
E sad ako mislis da treba tema da se ogranici na slatkise onda izvini sto smo odstupili od onoga sto si zamislila. ;)

Tema je "Kako ce izgledati oduzimanje dece u Srbiji" koliko vidim a ne terasa i slatkisi. Ona je iznela misljenje tj bojazan da ce to oduzimanje ici traljavo a opasno, obracacemo npr. paznju zaista na slatkise i stid dece zbog fizickog izgleda roditelja a promicace nam slucajevi roditelja koji su zaista stvarna opasnost za decu.
E sad ako mislis da treba tema da se ogranici na slatkise onda izvini sto smo odstupili od onoga sto si zamislila. ;)

Ako pogledas ponovo uvodni tekst, videces da su primeri bas slicni onim koje sam ja navela, a da se ne pominju ubistva. A i ne razumem ton kojim mi se obracas. Niti ima sta da mi se izvinjavas, niti shvatam sto ti meni tumacis temu. Izgleda treba mi jos jedna kafa od jutros.

Ja mislim da ce to , vezano za decu biti linija , ciji prelazak ce u Srbiji izavati katastrofu. Mi Srbi jednostavno ne možemo da prihvatimo te ecropske pomodarske gluposti, vezane za Decu. I ja verujem da je to jedna tranjna stvar.
Bio sam svedok u Kney Miajlovoj ulici kad je ocu sa troje dece prisla zena i pocela da mu preti da ne sme da bije svoju decu. i ako ih ovaj nije bio, nego je samo pripretio onom srednjem , koji se nesto bacakao ....
Covek se povuko i zbrisao, a ova B92 spodoba ga je dobacivala pretnje.
Ovaj je bio fin, al neko drugi bi joj glavu otkinuo, ako ni ybog cega, a ono sto se deci unosila u lice i freneticno ponavljala duso, tata ne sme da te bije, NIKADA, ako to oce , odmah ga prijavi.....

Finci kao narod imau duuuugu tradiciju ksenofobije i ysovinyma, Do 1984 godine, imali su zakon ) i oni i norvezani, a i svedjani ) u zabrani pevanja hajki, ( laponskih pesama) javnosti.
Bilo jekaznjivo da se govori laponski jezik.... znaci za izovaranje reči na laponskom jeziku u Finskoj , Norveskoj i u Svedskoj se islo u zatvor sve do 1984 fodine, A mnogou slucajevi ce zavrsiti u buducnosti na sudu za ljudska prava , jer je izvrsena sterilizacija nad velikim brojem laponske dece , koja su potrazila lekarsku pomoc pre 1984 godine.... dete ode na operaciju krajnika, a oni ga usput sterilisu, ...ka su mu vec dali anesteziju da se ne baci.

Ja sam takodje i otac troje dece..... za zdravlje i dobrobit moje dece, spreman sam da potegnem oruzje u svako doba... a verujem i vecina Srba.

Ako pogledas ponovo uvodni tekst, videces da su primeri bas slicni onim koje sam ja navela, a da se ne pominju ubistva. A i ne razumem ton kojim mi se obracas. Niti ima sta da mi se izvinjavas, niti shvatam sto ti meni tumacis temu. Izgleda treba mi jos jedna kafa od jutros.

Ne tumacim temu nego tumacim post ucesnice Iva koji si takodje i ti protumacila. Ja na svoj ti na svoj nacin i ne vidim u tome nikakav ton. A za kafu...Pa za popodnevnu je vreme bilo vec odavno. :)

I opet kazem, neko se odluci pisati postove vezane za naslov a neko za uvodni post. Ona se vezala za naslov, ti se vezi za uvodni post i to je to.

Забрана физичког кажњавања деце је опасан педагошки промашај.

Најнапреднији жутокраки пантократори нашег живота и смрти решили су да свако физичко кажњавање потомства изједначе са злостављањем, и да о томе донесу закон, какав има веома мали број држава света (мање од двадесет), у многима од којих“ гејеви“ усвајају децу. То јест, несташко хоће да се игра са врелом ринглом, ти га удариш по гузи да се не ожеже, комшија те пријави и ти одеш у бајбокану, а малишан на усвајње (рецимо, код толерантног пара мушкараца).

Јована Папан (иначе, мајка троје деце) је о овом закону, који треба да усвоје наши скупштинари чим га ЕУкратори предложе, у „Политици“ записала следеће: „Ево још једне мере која, осим што је нереална, јер ставља ван закона и проглашава монструмима практично све родитеље у Србији, можа само још дубље да нас гурне у демографску провалију.

Дакле, ако се закон усвоји, ваша деца ће да праве хаос, а ви ћутите и трпите; али, шта ако деца непрестано праве хаос код куће и у школи, ако су, како се то данас каже, „хиперактивна“? Има Империја лек и за то: зове се „риталин“, и масовно се примењује у школама САД и Европе, са дозволом родитеља или без ње.

Риталин хиперактивне малишане (који не смеју да добију по туру, јер је то „злостављање“) омамљује и отупљује. Велики фармацеутски концерн „Новартис“ (куд бисмо без фармакоусрећитеља?) родитељима и деци нарко-дејство своје пилулице објашњава пратећом сликовницом. Бајка прича о болесном Хипхопу, коме се стално дешавају непријатности јер је деконцентрисан.

Хипхоп се излечи кад оде код доктора корњаче који му да „малу белу пилулу“ (риталин, то јест метилфенидат). У тексту Катје Тим и Јерга Блеха „Деца с грешком“ („Недељни телеграф“,31. јул 2оо2. ) описан је случај једне Немице, мајке четворо деце, чији је син Кристијан био толико немиран да је она морала да трчи око куће како га не би ударила (и заглавила у затвору).

Одвела га је код лекара, који му је преписао „малу белу пилулу“. Мајка каже:„Кристијану преписују ту ствар као бомбоне, а под риталином делује отупео, као робот“. У Америци метилфенидат узима око пет милиона ђака. Сваког дана. Као својеврсну „life style“ дрогу, која обуздава глад и одгони умор. Клинци је не само гутају, него мрве у прах и ушмркују, а америчко Министарство правде упозорава да их неки растварају у воду и инјекцијама убризгавају, што може изазвати тешка оштећења ока и плућа, као и трајну зависност.

Ако ЕУтописти жутих боја уведу закон о забрани физичког кажњавања деце, ето нама „Новартиса“ да смири србијанске хипхопове, потенцијалне злочинце у некој новој Сребреници. А ви ћете дрхтати од своје деце и од комишија, ако покушате да метилфенидат замените обичном шљагом.

http://www.dverisrpske.com/sr-CS/za...ir-dimitrijevic/nove-zabrane-za-roditelje.php

Ovo je STRASNO a na zalost -realnost...koja ce za pet godina,ne duze biti kod nas....nismo mi panicari,koji se zaluđuju teorijama zavere,ali kada se unisti porodica,onda je to kraj....jer sve je ostalo nebitno....i to polako,sistematski uvode i kod nas...prvo,sa radnim vremenom od 9h do 17h,koje ne dozvoljava da se porodica okupi oko stola i za ruckom razgovara o svakodnevnim stvarima uz zdrav obrok...jede se hrana smece po kioscima,deca se ne vidjaju,ne znamo sa kim su i gde su,u skoli im niko nista ne moze jer su zasticeni kao beli medvedi,ne postoji nacin da se sankcionise deciji bezobrazluk...deca pod uticajen medija preskacu pubertet i platonske ljubavi,nego oponasaju svoje PINK idole i prenaglasavaju svoju seksualnost...psi lutalice na ulicama u coporima nasrcu na decu,prolaznike kao da zivimo u dzungli i niko im nista ne moze,jer Boze moj,Brizitka ce odmah da digne dzevu i da nam natrljaju nos kao da smo neki divljaci..a ja na ulicama Frankfurta ne videh pse lutalice da se šećkaju....mali,prljavi Romi( da ne kazem cigančići,jer nije politički korektno) na raskrsnicama naskacu na automobile,prose i niko ih ne sklanja sa ulice a vi ne smete ni da podviknete detetu kada divlja na ulici,da se neki dušebriznik ne nadje da vas prijavi...treba da dignemo glas protiv svega toga i protiv te EU jer ona nama nikakav boljitak nece doneti...mi imamo kulturu,tradiciju,nismo tamo neki divljaci da nam oni govore sta da radimo...a ovi nasi najlosiji djaci iz skole,koji su se dokopali vlasti,samo znaju da uzimaju kredite i to je kao neki uspeh??Koja se budala hvali da je pozajmila pare da nesto kupi??Pa i da bar nesto kupe,nego rasprodase sve zivo samo da bi svoje guzice sacuvali...naa zalost unistice nas ta zapadna vlast i stvarno ce nas ostati da mozemo da stanemo samo ispod jedne sljive...to je stvarno tuzno.......:( a mi sve to gledamo,apaticno,kao hipnotisani...a njih samo interesuje da nam uzmu sve ovo sto je Bog dao Srbiji,ali tako propada....VODA,VAZDUH, tlo za organsku hranu...to su stvari koje ce civilizaciji trebati...a mi kreteni,trci u EU a oni PUKLI!!!Nema posla,nema para...to su reci mojih prijatelja u Francuskoj,Nemackoj,....jos nam diktiraju kako cemo decu da vaspitavamo!!!Pa kod nas se jos nije desilo da dete upadne sa automatskom puskom i pobije pola skole kao u njihovim finim,kulturnim drzavama gde ne tuku decu i pustaju im sve na volju!!U pravu je onaj Mile Tranzicija...a mi se smejemo....

Sonja Petrović, ravnateljica koprivničkog Centra za socijalnu skrb koji 17-godišnjoj Matei V. i 25-godišnjem Stanku Židovu želi oduzeti jednomjesečnog sina Dorijana,
napustila je svoju djecu, rekao je za Večernji list njezin bivši suprug Krunoslav Petrović, koji je odlučio istupiti u javnost nakon što je u medijima vidio priču o paru koji s djetetom bježi pred socijalnim radnicima

GetImage.aspx

Stanko,Matea,Dorijan

Centar za socijalnu skrb najmanje skrbi za dobrobit djeteta (20.10.2011)

'Sramota je da je moja bivša supruga na čelu koprivničkoga Centra za socijalnu skrb i da odlučuje o oduzimanju djece. Ona je sama naše dvije kćeri odbacila, ostavila pred kućom sa stvarima i otišla. Sa sinom uopće ne kontaktira', ispričao je Petrović Večernjem listu.

Od supruga je otišla, a potom se i razvela, nakon što je stupila u intimnu vezu s jednom djelatnicom ustanove kojoj je na čelu.

Kaže kako je patronažna sestra ustanovila da beba ima krastice 'ispod ručica i na pregibima nožica, da je bilo pothranjeno i pothlađeno. No jučer je Dorijana pregledao pedijatar i ustanovio kako je dijete potpuno normalnoj kondiciji za svoju dob te da nema nikakvih zdravstvenih tegoba.

http://www.tportal.hr/vijesti/hrvat...i-mladu-obitelj-napustila-je-svoju-djecu.html

Back