Ja biram životinju na osnovu njene osobine. Držim životinje otkad znam za sebe, od malog hrčka do velikog konja. Mogu reći, da svaka od njih ima svoje specijalne nekad i čudne potrebe i zahteve, sve na drugačiji način iskazuju ljubav i privrženost, ali svaka od njih je odana.
Ne držim ljubimce radi neke koristi, profita ili zabave..Držim ih iz ljubavi, želji da se posvetim nekome..Ljubimac je velika obaveza i treba se dobro razmisliti kada se bira. Psi, životinje sa kojima imam najviše iskustva su toliko privržene, a u istu ruku i tako zeznute životinje. Izabrala sam u početku pse jer volim njihovu razigranost, volju za životom i ljubavi. Mačke s druge strane su veoma nezavisne životinje, ljubav pokazuju na drugačiji način, ali itekako mogu da vole. Morsko prase, treća životinja koju imam je malo slatko stvorenje, ne možeš ni zamisliti da tako neko mali može biti tako inteligentan i privržen. Prati me u stopu, skviči od radosti kada me vidi, zna sama gde joj je mesto, prilazi kuhinji čim čuje ili oseti miris ručka. Jako dobri, neki bi ih zvali štetočinama, a naprimer oni su meni od najboljih ljubimaca. Papagaji su mi odlični ljubimci, posebno ako hoćeš s nekim da se raspravljaš po ceo dan. Dan uz danom, pevanje te budi, nikad dosta pričanja i razgovaranja sa njima, nekad te začude koliko su pametni..
A konji su totalno druga priča. Jedinstveni, plašljivi, a kad krenu da te vole..Nema veće ljubavi. Najveći problem je taj što im treba ekstremna briga i pažnja od svih životinja koje imam, najviše sa njima provodim vreme.