Kako bi voleli da umrete?

BLAJBI

Zaslužan član
Poruka
103.496
Nema coveka koji nije razmisljao o vlastitoj smrti....

I nema nikoga ko se ne plasi smrti.

Niko ne bi voleo da se pred smrt mnogo muci i pati.

Ja recimo, da se razbolem od neke teske i neizlecive bolesti, voleo bih da umrem smrcu dostojnom coveka, voleo bih da PRIMENE EUTANAZIJU, onda kada svi, pa i ja shvate da je bitka izgubljena...

To bi moglo da izgleda ovako: Velika, ovalna sala u kojoj je krevet, a okolo na zidovima ogroman, polukruzni ekran...Jos veci od bioskopskog.........Sasvim tiha muzika, fina alkoholna pica i slatkisi na dohvat ruke.....Ni toplo, ni hladno....

A na ogromnom ekranu prolaze najlepse slike prirode, zivotinja, cveca.....

I gledajuci tu lepotu, malo po malo, covek zaspi......Zauvek.... Bez bola, bez patnje...:(

Tako ja to zamisljam da bi bilo najbolje i najlakse.....

Ne znam za druge...ali nisam nikada o tome razmišlao...zato što to ili tu ne mogu mnogo da promenim...:think:

Ali sam zato razmišljao ...KAKO BI VOLEO DA ŽIVIM...a...TU ILI NA TOME MOŽE PUNO, PUNO DA SE URADI...:ok: :per:

Tako da...kada dođe ...TAJ TRENUTAK...jedino će mi biti krivo... saznanje ..da sam možda mogao da...URADIM I VIŠE

NAJDUŽE ŽIVIŠ...ako imaš ...PUNO NASLEDNIKA ILI PUNO DOBRIH DELA...:D :D :D ...:think:

Hm...nisam baš razmišljala o tome. Više razmišljam o tome, na koji način (pro) živeti. Šta mi je još uraditi, naći, koliko još voleti, saznavati, učiti, grliti, radovati...Koliko je još u globalu malo vremena, kada čovek pogleda, jer vreme tako nekako neumitno curi, neumitno ide. Kao pesak kroz prste. I naprosto, svaki dan jeste dar. Jeste blagoslov. Više razmišljam o tome, koliko je dan lep, kada ga proživite zdravi. A, u duhu teme, hipotetički, šta znam.....hm..bilo bi lepo da se može umreti u snu. U suštini, da ne bude neka patnja i otezanje. Znači, nešto, što se kaže, brzo o bezbolno. Bezbolno , u smislu, da bude trenutačno. Znači, izliv krvi na mozak, srčani udar, saobraćajka. Što kažu, da ne budem nikome na teretu ili da ostanem biljka. Što kažu, kada bi moglo...dokle živim, milim, osećam, volim, vidim, čujem, dodirujem, da to bude - to. A, kada negde Nebo kaže, u stilu i fazonu, da je moje vreme naprosto "isteklo", onda bi bilo eto super, kada bi tako moglo, kao što navedoh. da to bude neki tren, kada se najmanje budem nadam, i kada sam uspela, da pozavršavam, sve ono šta sma htela. Volela. O čemu sam maštala. Šta sam želela. Kada naprosto bude sve "gotovo". :)

Ne bih uopšte volela da umrem. Volim ovaj život.

...Ali kad se već mora mreti, volela bih da to bude jednog lepog dana, nakon porodičnog ručka, na tremu kuće, okružena svojim potomcima, u dubokoj starosti i da znam da sam sve bitno obavila i da za mnom ostaje red.

Back