Kako bi ste reagovali?

Ja, naravno, gledam iz ugla ćerke, zato mi odsustvo oca ne pada toliko teško. Sasvim je drugačije iz ugla supruge. Porodični odnosi se ne izgube, porodica ostaje, ali mislim da veze, ljubavni odnosi, pucaju, kad je duže vreme odsustva. Sve preko godinu, dve je pogubno za brak i vezu, mislim.

Moj muz je otisao pre tri godine.... daleko. Dolazi nekoliko puta godisnje na dve-tri nedelje. Cerka nam je imala 5 godina kada je odlazio, ja sam cupala kosu sa glave jer nisam znala kako da joj objasnim, kako ce reagovati i sl... Moje dete, ja i moji roditelji smo plakali, a njegovi su odskakali od srece i mahali... Njegova majka je ponosno izjavila, moj sin sada pocinje novi zivot. Njen sin je radio u Bgd-u za par hiljada eur mesecno, ja za upola manje, ziveli smo u mom stanu i imali bas sve. Zimovanja, letovanja, bahnalije, dobro dete, dobro drustvo, a on i dan danas za nas brak tvrdi da je bio savrsen. Sada, posle tri godine, mogu da kazem, hvala mu sto je otisao, ostacemo dobri prijatelji, i sporazumno se razvodimo. Moja cera voli tatu i voli kada dodje, ali ne pati za njim. Kada je odlazio plakala je za njim onoliko dugo koliko sam i ja....

:bye:
Moj muz je otisao pre tri godine.... daleko. Dolazi nekoliko puta godisnje na dve-tri nedelje. Cerka nam je imala 5 godina kada je odlazio, ja sam cupala kosu sa glave jer nisam znala kako da joj objasnim, kako ce reagovati i sl... Moje dete, ja i moji roditelji smo plakali, a njegovi su odskakali od srece i mahali... Njegova majka je ponosno izjavila, moj sin sada pocinje novi zivot. Njen sin je radio u Bgd-u za par hiljada eur mesecno, ja za upola manje, ziveli smo u mom stanu i imali bas sve. Zimovanja, letovanja, bahnalije, dobro dete, dobro drustvo, a on i dan danas za nas brak tvrdi da je bio savrsen. Sada, posle tri godine, mogu da kazem, hvala mu sto je otisao, ostacemo dobri prijatelji, i sporazumno se razvodimo. Moja cera voli tatu i voli kada dodje, ali ne pati za njim. Kada je odlazio plakala je za njim onoliko dugo koliko sam i ja.

zivot nam donese razna iskusenja. Nekad mozemo da biramo da li da se odupremo ,a nekad ne mozemo. I ne zavisi samo od jedne strane. Izbor treba da bude obostran.Samo to vise nikad nece biti brak. To ce se pretvoriti u poslovni odnos.Brak je zivot u dvoje. Mladi ste da bi shvatili da je novac najmanje vazan za srecu u zivotu.Sta ako taj vas poslovni odnos prekine necija bolest, sta ako ti pod pritiskom emocija ne vaspitas dete kako treba(jer slike zivota u tim situacijama se iskrive).Da li ce tako zaradjen novac biti adekvatno ulozen?Imam poznanicu koja je sa dvoje dece ostala dok je suprug ceo radni vek proveo u nemackoj. Ona je uvek bila nezadovoljna, on takodje. Deca su odrasla u ljude koji su u zivotu sve imali i sve kroz dinar merili. Jedno dete se odalo drogi, drugo ima mnogo godina, dvoje dece i nigde ne radi. ceka tatinu penziju.Svi su nesrecni i u haosu. Sa druge strane ,ako je suprug naucio da zivi na visokoj nozi, uvek ce ti prebacivati ako ga sprecis. Mislim da vam treba mnogo srece da prevazidjete ovu nesrecnu ponudu. Kako god odlucite bice kajanja. Muslim da je najbolje postaviti uslov ili svi, ili niko. Ako ste odlucili da zivite u braku onda zivite i u dobru i u zlu i u bogatstvu i u siromastvu ALI U BRAKU:bye:

Nas prvi plan i jeste bio da idemo zajedno ali je moj muz otisao naravno da vidi kako to sve izgleda i tamo jednostavno nije mesto za porodicu.Ja kazem opet iskreno bas i nisam za tu ideju ali on se opasno naljuti kada mu to kazem posto on sve to gleda kroz pare i ja ga opet razumem znaci covek je iz bas bogate porodice ali sa njima nemamo nikakav odnos vec duze vreme (sa majkom i ocuhom) a i oni su u medjuvremenu bankrotirali skroz,njegoc otac zivi tamo u kongu ali sa porodicom koja je u gradu gde i on ali nazalost ne postoji mogucnost da i mi zivimo u tom gradu (iskreno posto njegova zena to ne zeli) ma sve je komplikovano uopste nije jednostavno kao sto izgleda,znaci mi zivimo ovde neki zivot bez nekih posebnih para i meni to nije nista strano tako sam odrasla ali mom muzu jeste i ja vidim da je on uzasno u sustine nezadovoljan zato ni ne zelim da se protivim toj njegovoj odluci da ode,neka proba pa ako ne ide vratice se!

..pa zahto je onda bitno shta kaze/zeli/tvrdi njegova zena? :think:

..da ste vi (ili on sam) ochekivali neku pomoc od njih, oko smeshtaja, finansija i sl,
onda bi bilo razumljivo to "vezi konja gde ti gazda kaze.."
..kako "gospodja mama" moze da zivi dole, a za vas je neprihvatljivo?
..dete ti je malo, josh nemate izdatke oko shkole, dok drugo ne poraste malo, a ovo starije
ne doraste do shkole imate dobrih par godina u toku kojih mozete da ushtedite neshto para,
a da se ne razdvajate?
..chak iako to ne bude dovoljno da pokrije vashe sadashnje ambicije,
mnogo se moze promeniti za to vreme..

Pa radi se o tome da bi ja onda sa detetom bila u gradu gde i oni a afrika je upitanju trebala bi mi sigurno kad tad neka pomoc i onda bi njegov otac morao da uskace pa bi onda ono imao problema sa zenom (mm to ne zleli) znaci morali bi u tom gradu za zivimo ( i da iznajmljujemo kucu a vec sam pisla da je to tamo prekuspo,nema slobode kretenja) a mm bi radio pri jednom kamapu i dolazio bi svake 2 nedelje na 2 dana.

Ne znam da li smem da kažem a da ne povredim Nacu, ali mislim da se vaše želje razlikuju pa ste samim tim svako na svojoj strani...Čini mi da je on odluku doneo odavno...Šteta je što tvoj muž gleda sve kroz novac...Novac jeste bitan (lagala bih kad bih rekla drugačije) ali dođe i prođe...

Kako bi ste reagovali da vi ili vas muz dobijete odlicno placen posao u inostrantvu u pitanju je oko 4000e mesecno ali je uslov da tamo idete sami i svi troskovi su vam placeni,tamo radite 2-3 meseca pa mesec dana kuci isto placeno a kod kuce recimo ostavljte zenu i malo dete od 2 god?Da li mislite da je vredno ici tamo za te pare i vidjati svoju porodicu svaki treci mesec?Tamo gde ste do sada ziveli i radili imate i svoj stan i svoj auto zivite krajnje prosecno od meseca do meseca bez mogucnosti da ustedite ili sebi i porodici da obezbedite bolji zivot.

Neka ide.......zarad visih ciljeva nesto se mora pretrpeti.....:)

Ja bi se slozila, da muz ode na rad u inostranstvo i on bi se slozio, da ja idem. Na privremeno - nekoliko godina.

Znam mnoge parove koji su razdvojeni, posto jedan partner radi u inostranstvu. I ako su oboje zainteresovani da jim se brak odrzi i da porodica funkcionise u novim razmerama, nemaju problema. Posecuju se, odmore provode zajedno, svakodnevni kontakt preko skypa...

Back