Moj muz je otisao pre tri godine.... daleko. Dolazi nekoliko puta godisnje na dve-tri nedelje. Cerka nam je imala 5 godina kada je odlazio, ja sam cupala kosu sa glave jer nisam znala kako da joj objasnim, kako ce reagovati i sl... Moje dete, ja i moji roditelji smo plakali, a njegovi su odskakali od srece i mahali... Njegova majka je ponosno izjavila, moj sin sada pocinje novi zivot. Njen sin je radio u Bgd-u za par hiljada eur mesecno, ja za upola manje, ziveli smo u mom stanu i imali bas sve. Zimovanja, letovanja, bahnalije, dobro dete, dobro drustvo, a on i dan danas za nas brak tvrdi da je bio savrsen. Sada, posle tri godine, mogu da kazem, hvala mu sto je otisao, ostacemo dobri prijatelji, i sporazumno se razvodimo. Moja cera voli tatu i voli kada dodje, ali ne pati za njim. Kada je odlazio plakala je za njim onoliko dugo koliko sam i ja.
zivot nam donese razna iskusenja. Nekad mozemo da biramo da li da se odupremo ,a nekad ne mozemo. I ne zavisi samo od jedne strane. Izbor treba da bude obostran.Samo to vise nikad nece biti brak. To ce se pretvoriti u poslovni odnos.Brak je zivot u dvoje. Mladi ste da bi shvatili da je novac najmanje vazan za srecu u zivotu.Sta ako taj vas poslovni odnos prekine necija bolest, sta ako ti pod pritiskom emocija ne vaspitas dete kako treba(jer slike zivota u tim situacijama se iskrive).Da li ce tako zaradjen novac biti adekvatno ulozen?Imam poznanicu koja je sa dvoje dece ostala dok je suprug ceo radni vek proveo u nemackoj. Ona je uvek bila nezadovoljna, on takodje. Deca su odrasla u ljude koji su u zivotu sve imali i sve kroz dinar merili. Jedno dete se odalo drogi, drugo ima mnogo godina, dvoje dece i nigde ne radi. ceka tatinu penziju.Svi su nesrecni i u haosu. Sa druge strane ,ako je suprug naucio da zivi na visokoj nozi, uvek ce ti prebacivati ako ga sprecis. Mislim da vam treba mnogo srece da prevazidjete ovu nesrecnu ponudu. Kako god odlucite bice kajanja. Muslim da je najbolje postaviti uslov ili svi, ili niko. Ako ste odlucili da zivite u braku onda zivite i u dobru i u zlu i u bogatstvu i u siromastvu ALI U BRAKU