Kako bi Japan izgledao danas da nisu bačene atomske bombe?

U Japanu se zna ko ima pravu vlast, a to su bankari, industrijalci, porodične korporacije, yakuza... Političari su nebitni i menjaju se kao na traci. I njihovi političari baljezgaju gluposti. Korupcija i skandali na svakom koraku.

Izgleda da jedino u Evropi i SAD ljudi žive u iluziji da su političari neki bitni faktori, da o nečemu odlučuju i da imaju stvarnu moć. To je valjda ta opsena zapadne "demokratije". :lol:

U drugim društvima su ljudi mnogo realniji po tom pitanju.

Amerikanci bi ih slomili, pitanje samo kako i kada

Nije izvesno da bi samuraji bili pokoreni na sopstvenom tlu bez oružja na koje nisu imali odgovor, bar ne bez desetina miliona mrtvih, a toliko baš Amerika da žrtvuje samo da bi im zavodila red to malo teže. Ostali bi bez Hokaida koji bi postao neka SSR, a centralni deo gde ih ima više, e, tu bi bilo ratovanja decenijama, i najurili bi sve.

meni je nejasno kako su sile osovine toliko strateski gresile

da su nemci uzeli poljsku i jos cehoslovacku , japan delove kine, sta su vec hteli

izasli bi kao pobednici i to bi im proslo

zasta je japanu trebala americka avantura , zasto su nemci sve hteli odjednom?

mislim, postoje zvanicna objasnjenja ali mi ona nisu bas ...
“Zvanična objašnjenja” su da je Hitler bio lud a da je Amerika zavela pomorsku blokadu Japana jer se bojala njihovog jačanja.

da su nemci uzeli poljsku i jos cehoslovacku , japan delove kine, sta su vec hteli

Zato što su ih amerikanci podbadali zna se na koga i zbog čega.

Pa imaš onu staru nemačku pesmu, nešto kao

"Poraženi vraćamo se kućama. A naša deca će bolje performirati."

zato sto to nije bio nemacki rat,
rat protiv rusije je vodila u stvari engleska,
kao i danas,...a poturila nemce,
i izazivala i provocirala sukobe sa rusima,...
kao i danas

Nije izvesno da bi samuraji bili pokoreni na sopstvenom tlu bez oružja na koje nisu imali odgovor, bar ne bez desetina miliona mrtvih, a toliko baš Amerika da žrtvuje samo da bi im zavodila red to malo teže. Ostali bi bez Hokaida koji bi postao neka SSR, a centralni deo gde ih ima više, e, tu bi bilo ratovanja decenijama, i najurili bi sve.
pogledaj grafikone industrijske proizvodnje u svim segmentima, pa uporedi Japan i USA...njima nije bilo spasa...mogla je i sudbina Nemacke da ih zadesi i da budu podeljeni na okupacione zone...americka, sovjetska, kineska, britanska i francuska...to bi bilo pet okupacionih zona...a tek onda da dodje do podele saveznika Kina...SSSR..USA, Britanija i Francuska...tri suprostavljene grupacije vojnih sila...Japanci su dobro i prosli sa Amerikancima

U Japanu se zna ko ima pravu vlast, a to su bankari, industrijalci, porodične korporacije, yakuza... Političari su nebitni i menjaju se kao na traci. I njihovi političari baljezgaju gluposti. Korupcija i skandali na svakom koraku.

Izgleda da jedino u Evropi i SAD ljudi žive u iluziji da su političari neki bitni faktori, da o nečemu odlučuju i da imaju stvarnu moć. To je valjda ta opsena zapadne "demokratije". :lol:

U drugim društvima su ljudi mnogo realniji po tom pitanju.
porodica Tojoda, koja je bila vlasnik Tojote, ima 2,5% ili 4% vlasnistva nad firmom...ostali vlasnici su banke, koje su verovatno pod americkom kontrolom

pogledaj grafikone industrijske proizvodnje u svim segmentima, pa uporedi Japan i USA...njima nije bilo spasa...mogla je i sudbina Nemacke da ih zadesi i da budu podeljeni na okupacione zone...americka, sovjetska, kineska, britanska i francuska...to bi bilo pet okupacionih zona...a tek onda da dodje do podele saveznika Kina...SSSR..USA, Britanija i Francuska...tri suprostavljene grupacije vojnih sila...Japanci su dobro i prosli sa Amerikancima
Ne kapiraš koliko je problematično savladati ostrvo koje je na drugoj strani planete - to bi moglo da se uradi, ali uz milionske gubitke.

Ne kapiraš koliko je problematično savladati ostrvo koje je na drugoj strani planete - to bi moglo da se uradi, ali uz milionske gubitke.
americka flota i kineska armija...napravilo bi se neko primirje izmedju Kuomintanga i KPK, a onda bi stiglo bar milion kineskih vojnika, zeljnih da se osvete Japancima za sve strahote koje su doziveli od njih...Amerikanci bi ih prevezli, dali tehniku i hranu...bombardovali obalske gradove i avijacijom tukli po unutrasnjosti Japana...

Autorska tema.

Kako bi izgledao danas Japan da Amerika nije bacila atomske bombe na civile u Hirošimi i Nagasakiju?

Možda ovako? Možda bi im preCednik svaki dan baljezgao na svim javnim servisima? Satima u nedogled?

Imao bi leptire, cvijeće i životinje manje veličine i svaka bi životinja imala samo jednu glavu.

Japan ima cara, a ne predsjednika.

thumb_5ff299b5b96bd-8881588466.jpeg

Da se zapitaš još malo: pokojni Rokfeler je tada bio mlad i imao je zadatak da Nemačku opremi tenkovima i gorivom.

Bez obzira što se Amerika borila protiv Nemaca iako nije bila ugrožena,nije dopuštala sefardima da spas potraže na američkom tlu... Još interesantnije da su javili Luftwafe-u gde se nalaze izbeglički brodovi. Možda avioni nisu uzletali iz Nemačke pošto su Germani veoma brojni u samoj Americi u kojoj je engleski jedva izabran za službeni jezik, meine Got

Back