Kako bi izgledao vaš idealan dom ?

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
пошто сам соло, значи једнособан стан први спрат
соба тек толика да стане кревет и плакар
омање купатило
али зато дневни простор и балкон да буду пространи
даље ми се не да маштам о томе како би га средила

Ovakav pogled ostalo vise manje.
can-bordoy-grand-house.jpg

c1d65608b5bd4946f8875929dc360df9.jpg

DEAL1-popup.jpg

enhanced-buzz-orig-7169-1361461896-5.jpg

E bas sam skroman.

Trenutno mi ovaj moj stvarno deluje idealno...ali kada dodje na red porodica to bi izgledalo slicno samo malo vece. Dakle kuca,ne stan. Na 2 sprata,a mozda i 3. Jedan sprat bi naravno bio za muza i mene a drugi bih ostavila za dete/decu. Meni je bila uskarcena zelja da mi roditelji pomazu i da se polako ucim odgovornosti,sazrevanju itd pa iz tog razloga zelim sprat za dete kada malo poraste da moze polako da uci ono sto mu je potrebno,da skuva osnovno,ukljuci masinu,sam sredi svoj stan itd itd. Sto se broja soba tice verovatno 3 ili 4 sobe plus kuhinja,kupatilo i terasa. Jedna spavaca soba za mene i muza,jedna za dete/decu dok su mala i jedna soba u kojoj bih napravila teretanicu kao sada sto imam. Kuhinja ne preterano velika ali dobro organizovana jer obozavam da kuvam. Vece kupatilo,obavezno sa kadom. Sto se opremanja celog stana tice...to jos ne znam konkretno iako imam lepe slike u glavi. I obavezna je malo veca terasa. Dvoriste takodje. I naravno kucica za psa. U kuci mnogo slika,uskladjene boje. Dnevni boravak sa ugaonom garniturom. Ona 4ta soba ako je bude bi bila radna soba i za muza i za mene,meni za slikanje i ostale stvari a muzu ukoliko je potrebna za posao. Sve bi bilo uredjeno sa stilom ali bez natrpavanja nepotrebnog. I pomocna prostorija van kuce.
Kako sam skromna. :eek:

Imam jednosoban stan u rudarskoj koloniji.Soba je bila 4,5x4.5.Kada su deca malo odrasla,pregradio sam sobu tablama od iverice,tako da su sada sobe 4x4,5.U decijoj sobi kreveti na sprat.Na tom drvenom zidu sam napravio plahar,koji je fiksiran za njega.sada taman za unuke kad dodju,mogu da se igraju po sobama i raznose igracke,mada ni trpezarija nije izuzeta.Inace smo sada zena i ja sami i to nam je vise nego dovoljno.I trpezariju sam napravio duzu,posto sam izbio zid izmedju hodnika i trpezarije,tako da je i ona sada dosta veca.zadovoljni smo u svakom slucaju.Zena mi jos radi u firmi i kaze"Ko bi uspeo da pospremi,kucu i sprat i sve zavese i prozore na njima".Ovako joj nije problem.

Ja cu tek uredjivati i verovatno nece biti kako bi bilo da sam u mogucnosti da realizujem sve svoje snove :)

Ono sto mi je medjutim bitno:

- da su sobe prostrane, ili barem dnevna soba (ne volim puno malih sobica)
- da ima dosta svetlosti, sto vise prozora ili cak ceo zid od stakla
- da su zidovi svetli, tamniji zidovi dolaze kao mogucnost maksimum kao detalj
- da nema teskog, gabaritnog namestaja
- da nije nadzidzano sitnicama i dekoracijama, slikama
- da je funkcionalno i prakticno a opet toplo
- sa dosta biljaka, kao deko neki deo da je od nekog kamena, cigala, drveta
- da ima neki kamin, makar i onaj vestacki ugradni koji imitira vatru i ima ulogu osvetljenja

Vrt:
- velika basta, obavezno neko jezero, bazen, potocic
- nikakvo parkovsko uredjenje, odredjene forme i sterilnost (volim da se kuci osecam kao kod kuce ne u hotelu)
- terasa sa rostiljem
- i neke suptilne lampice tu i tamo...da ne bude kicerica ali da mi svetle u mraku...na terasi ili drvetu...:prstic:

Da li ste zadovoljni kako ste uredili svoj dom?
Ako niste zadovoljni , kako bi trebao izgledati, da imate mogućnost sve uredite po svom..

Јесам, донекле. Желим комаде намештаја који се код нас не могу купити. Конкретно, желим ретро кауч који се НЕ развлачи у лежај.

sofa6.jpg

Јесам, донекле. Желим комаде намештаја који се код нас не могу купити. Конкретно, желим ретро кауч који се НЕ развлачи у лежај.

Pogledajte prilog 889140
i meni se svidjaju..nisam odavno gledala namestaj da li moze da se kupi ovako nesto ali mozes da narucis da ti se napravi..
ja sam pre par godina dala da mi se uradi cela spavaca soba , predsoblje i kuhinja, onako kako sam zelela
i majstori su uradili za cistu desetku

Verovatno ih ima po antikvarnicama. Nisu sada u modi i nisam videla da se tako nesto novo prodaje.
Doista posto je meni prakticnost uvek prioritet nisam ih nesto ni trazila.

Zelis bas da bude nov?

i meni se svidjaju..nisam odavno gledala namestaj da li moze da se kupi ovako nesto ali mozes da narucis da ti se napravi..
ja sam pre par godina dala da mi se uradi cela spavaca soba , predsoblje i kuhinja, onako kako sam zelela
i majstori su uradili za cistu desetku
Apsolutno podržavam....nakon što sam mesece ubio tražeći da se pogodi materijal.dimenzija,boja...da se uklopi sa postojećim, na kraju shvatih da je to gubljenje vremena uglavnom i da je bolja varijanta da se pravi.
I nije skuplja uopšte sem ako IKEA ili Forma Ideale se računa kao parametar.

Apsolutno podržavam....nakon što sam mesece ubio tražeći da se pogodi materijal.dimenzija,boja...da se uklopi sa postojećim, na kraju shvatih da je to gubljenje vremena uglavnom i da je bolja varijanta da se pravi.
I nije skuplja uopšte sem ako IKEA ili Forma Ideale se računa kao parametar.
nisu mi oni parametri..niti bih kupila namestaj kod njih ..kod Ikee kupih zadnji put stalak za cvece :)

Back