Kakav tip licnosti volite?

Volim dobre duše koje ti pokazuju da im je stalo do tebe. Koji žele tvoje društvo. Kad sam ja lično u pitanju, volim da se družim sa ljudima koji imaju interesovanja slična mojim. Sa ljudima koji su spremni da probaju nove stvari. Koji uvažavaju tvoje mišljenje, i ako se u nečem ne slažu s tobom, uz razumno obrazloženje i bez svađalačkog tona ti objasne zašto se ne slažu.

U životu nisam upoznao previše takvih osoba, ali sa onima koji jesu takvi čuvam prijateljstvo kao malo vode na dlanu.
neces ih ni upoznati jer su takve karakteristike u jednoj osobi nespojive.

Više puta sam radila ovaj test, a radili su ga i svi skoro moji prijatelji. Čini mi se da nije baš naučno zasnovan, ali je svakako zabavan. :D
U svom društvu imam najviše ljudi koji spadaju u ENFJ (protagoniste), a kad god sam ga ja radila, ispala bih INTP-A ili ENTP-A, s tim što mi je INTP-A bila dosta češća dijagnoza.
Ja sam sada uradila test i ispalo je da sam INTP-T.... (Logičar)... koja je razlika između INTP-A (rezultat koji ste vi dobili) i INTP-T (rezultat koji sam ja dobila)...ustvari šta znače ti nastavci? da li znate?

Ja sam sada uradila test i ispalo je da sam INTP-T.... (Logičar)... koja je razlika između INTP-A (rezultat koji ste vi dobili) i INTP-T (rezultat koji sam ja dobila)...ustvari šta znače ti nastavci? da li znate?

A je asertivan, T je turbulentan.
Asertivni su sigurni u sebe, dobro se nose sa stresom i smireni su, ne preispituju se i u stilu su šta je bilo bilo je idemo dalje. Sa druge strane, turbulentni su osetljiviji na stres, veći su perfekcioniti i stalno rade na tome da se poboljšaju. Asertivni su u većem miru sa sobom i zadovoljniji su svojim trenutnim životom, dok se turbulnti više trude oko svega, pa smim tim imaju i veće šanse za uspeh.
Evo na ovom linku ima više o ovoj razlici.

A je asertivan, T je turbulentan.
Asertivni su sigurni u sebe, dobro se nose sa stresom i smireni su, ne preispituju se i u stilu su šta je bilo bilo je idemo dalje. Sa druge strane, turbulentni su osetljiviji na stres, veći su perfekcioniti i stalno rade na tome da se poboljšaju. Asertivni su u većem miru sa sobom i zadovoljniji su svojim trenutnim životom, dok se turbulnti više trude oko svega, pa smim tim imaju i veće šanse za uspeh.
Evo na ovom linku ima više o ovoj razlici.
Hvala na odgovoru!
:heart2:

Mislim da sam dva puta u životu uradila test ličnosti, jednom na fax-u i prilikom zaposlenja,uz IQ test.Ne sećam se tačnih rezultata.Test ličnosti je imao 4 dela, jedan deo je bio test na psihopatiju,neka pitanja su bila jako neprijatna.Fora je maximalna iskrenost prema sebi, u jednom trenutku sam čula kolegu dok rešava test kako kaže:"Ala ja lažem".Nije mi bilo jasno koga je i mislio da može slagati, testovi su tako osmišljeni da nije moguće lažiranje.
Da bi me neko zainteresovao kao osoba i čovek, mora da ima empatiju i ako je ikako moguće sa što manje kompleksa.Kompleksi su jako razorni po ličnost i okolinu.
Za ovo boldovano- mnogo grešiš. Uzmi na primer Roršahove mrlje. Svaki psiho(pata) je dovoljno inteligentan da kaže da "vidi leptira" a ne sekiru, na primer 😂
Plus, svaki serijski ubica mora biti dovoljno šarmantan i izgledom ulivati neko poverenje, inače ne bi mogao da se približi budućoj žrtvi.
Treće- psihopate takođe mmogu da odglume svaku emociju, kao što rekoh, veoma su inteligentni i brzo uče.

Jedino što zapravo ne može da se lažira je klasičan test inteligencije, mislim može ako hoćeš da se napraviš GLUPLJI :lol:

Koji tip licnosti vam najvise odgovara za druzenje i koje osobine mora da ima da bi vas zadrzao u svom drustvu? Ako uzmemo u obzir onu Jungovu klasifikaciju koja se sastoji iz 16 tipova, cini mi se, koji tip(ovi) vam najvise "leze"? Mada ne mora da se uklapa u ovu Jungovu podelu, mozete i sami da improvizujete neki tip, ako vas ponudjena klasifikacija ne zadovoljava. Mozete uzgred da kazete i kojem tipu vi pripadate.

https://www.16personalities.com/sr/tipovi-licnosti
Znam samo svoj tip ličnosti (ENFJ), a druge ne testiram. :D

Mislim da je taj test ipak prvenstveno zabava i da ga ne treba preozbiljno shvatati.

Inače, volim smirene ljude. :)

Rekao bih da T imaju šansu da popucaju po svim šavovima vodeći neke svoje lične krstaške ratove. Nešto kao zvezde padalice. Fora je da je to lepo napisdano tamo, ali ovo što pišem više je iz ličnog iskustva.
A sta ti znas o tome kad nemas T u sebi vec F?

Pre ce da pukne neko sa F z:D

People who prefer to make decisions from a detached standpoint, using reason & logic to make conclusions are thinking types (T). People who prefer to make decisions from an insider, emotional standpoint are feeling types (F). The Thinking person judges using logic, while the Feeling person uses affective measures to judge.

A sta ti znas o tome kad nemas T u sebi vec F?

Pre ce da pukne neko sa F z:D

People who prefer to make decisions from a detached standpoint, using reason & logic to make conclusions are thinking types (T). People who prefer to make decisions from an insider, emotional standpoint are feeling types (F). The Thinking person judges using logic, while the Feeling person uses affective measures to judge.
gde si ovo iskopala :lol:

Poslednja izmena:

Back