Kakav tip licnosti volite?

момоа

Stara legenda
Poruka
78.834
Koji tip licnosti vam najvise odgovara za druzenje i koje osobine mora da ima da bi vas zadrzao u svom drustvu? Ako uzmemo u obzir onu Jungovu klasifikaciju koja se sastoji iz 16 tipova, cini mi se, koji tip(ovi) vam najvise "leze"? Mada ne mora da se uklapa u ovu Jungovu podelu, mozete i sami da improvizujete neki tip, ako vas ponudjena klasifikacija ne zadovoljava. Mozete uzgred da kazete i kojem tipu vi pripadate.

https://www.16personalities.com/sr/tipovi-licnosti

Volim zrele i stabilne introverte, sa filozofskom ili umetničkom crtom.

Tj, introverte koji su u miru sa svojim tipom ličnosti, i koji su prevazišli boljke niskog samopouzdanja, loše komunikacije i neprilagođenosti.

Volim kontemplativne tipove, i volim mekano i moralno srce koje se ne plaši da se preispituje. Kod muškaraca volim ženski kvalitet srca.

Nije mi problem ni ekstravertno ponašanje, ali pod uslovom da je centrirano, utemeljeno i produktivno, a ne beskonačna težnja za stimulacijom kao da smo dvanaestogodišnjaci.

Čini mi se da sam po klasifikaciji bila INTJ, ne sećam se baš.

Mislim da sam dva puta u životu uradila test ličnosti, jednom na fax-u i prilikom zaposlenja,uz IQ test.Ne sećam se tačnih rezultata.Test ličnosti je imao 4 dela, jedan deo je bio test na psihopatiju,neka pitanja su bila jako neprijatna.Fora je maximalna iskrenost prema sebi, u jednom trenutku sam čula kolegu dok rešava test kako kaže:"Ala ja lažem".Nije mi bilo jasno koga je i mislio da može slagati, testovi su tako osmišljeni da nije moguće lažiranje.
Da bi me neko zainteresovao kao osoba i čovek, mora da ima empatiju i ako je ikako moguće sa što manje kompleksa.Kompleksi su jako razorni po ličnost i okolinu.

Više puta sam radila ovaj test, a radili su ga i svi skoro moji prijatelji. Čini mi se da nije baš naučno zasnovan, ali je svakako zabavan. :D
U svom društvu imam najviše ljudi koji spadaju u ENFJ (protagoniste), a kad god sam ga ja radila, ispala bih INTP-A ili ENTP-A, s tim što mi je INTP-A bila dosta češća dijagnoza.

I meni je INTP (logicar), radio sam nekoliko puta u razmacima od par godina i svaki put mi je rezultat isti.

Evo, i ja sam Arhitekta prema rezultatima, i potvrdjujem mnoge osobine iz opisa a podatak da samo 0.8% zenskog stanovnistva pripada tom tipu mi je narocito zanimljiv... te kako je zenama ovog tipa tesko. :malav:
Okoreli sam introvert. Ne da mi se ukljuciti u zivot koji je inspirisan pukim bivstvovanjem: kupiti hleb i o tome pricati, jesti ga pa pricati i o tome, otici na dremku, negodovati na vremenske prilike, zavideti naokolo, ogovarati, znati sta se kuva u komsiluku...
Odusevljavaju me genijalnost, posvecenost ideji, ljudi koji masi deluju cudno i preterano u intelektualnom zanosu.

U nedostatku takvog sagovornika radije golicam um knjizevnoscu, umetnoscu, forumima champagne1.gif

Poslednja izmena:
Volim da se družim sa inteligentnim ljudima koji se ponašaju i pričaju što jednostavnije, ne komplikuju ionako komplikovan život.
Istina, takve ljude retko srećem, u principu to društvo koje se formiralo do maksimalno 25- e je i opstalo.
Volim veselo ponašanje, maltene dečije, otvoreno izražavanje emocija, naravno u skladu sa mestom i vremenom, ne može se svuda (znači i ljude sa osećajem za mesto i vreme).
Ne volim pametne i obrazovane ljude koji su preozbiljni, a naročito "bežim" od snobova i "palamuda" i ljudi koji druge posmatraju sa neke visine. I koriste rečnik, namerno, a ne zato što su akademici, tako da bukvalno prosečno inteligentan i obrazovan čovek mora da pita da mu se ponovi.

I meni je INTP (logicar), radio sam nekoliko puta u razmacima od par godina i svaki put mi je rezultat isti.
Zašto ako si logičar uglavnom pišeš nelogične stvari :) Ja sam radio ovaj test i za razliku od tebe sam advokat INFJ-A
Pre godinu dana me ovo zainteresovalo i jedno vreme sam se igrao pogađanja ko je koja ličnost... naravno samo za moj groš. Ovo je sasvim dobra alatka, malo uputstvo za "rad" sa ljudima....

Koji tip licnosti vam najvise odgovara za druzenje i koje osobine mora da ima da bi vas zadrzao u svom drustvu? Ako uzmemo u obzir onu Jungovu klasifikaciju koja se sastoji iz 16 tipova, cini mi se, koji tip(ovi) vam najvise "leze"? Mada ne mora da se uklapa u ovu Jungovu podelu, mozete i sami da improvizujete neki tip, ako vas ponudjena klasifikacija ne zadovoljava. Mozete uzgred da kazete i kojem tipu vi pripadate.

https://www.16personalities.com/sr/tipovi-licnosti
Pametan, sarmantan, zanimljiv, pouzdan, dobar, pravedan, otvoreno kaze sta misli itd

Zašto ako si logičar uglavnom pišeš nelogične stvari :) Ja sam radio ovaj test i za razliku od tebe sam advokat INFJ-A
Pre godinu dana me ovo zainteresovalo i jedno vreme sam se igrao pogađanja ko je koja ličnost... naravno samo za moj groš. Ovo je sasvim dobra alatka, malo uputstvo za "rad" sa ljudima....

Naravno, ti si referenca na osnovu koje se odredjuje ko pise logicne, a ko nelogicne stvari :D

Volim zrele i stabilne introverte, sa filozofskom ili umetničkom crtom.

Tj, introverte koji su u miru sa svojim tipom ličnosti, i koji su prevazišli boljke niskog samopouzdanja, loše komunikacije i neprilagođenosti.

Volim kontemplativne tipove, i volim mekano i moralno srce koje se ne plaši da se preispituje. Kod muškaraca volim ženski kvalitet srca.

Nije mi problem ni ekstravertno ponašanje, ali pod uslovom da je centrirano, utemeljeno i produktivno, a ne beskonačna težnja za stimulacijom kao da smo dvanaestogodišnjaci.

Čini mi se da sam po klasifikaciji bila INTJ, ne sećam se baš.
al si skromnih ocekivanja...

Ne volim pametne i obrazovane ljude koji su preozbiljni, a naročito "bežim" od snobova i "palamuda" i ljudi koji druge posmatraju sa neke visine. I koriste rečnik, namerno, a ne zato što su akademici, tako da bukvalno prosečno inteligentan i obrazovan čovek mora da pita da mu se ponovi.
Da, ovakve mrsomude ni ja ne podnosim, a bilo je par takvih i ovde na forumu...

Volim dobre duše koje ti pokazuju da im je stalo do tebe. Koji žele tvoje društvo. Kad sam ja lično u pitanju, volim da se družim sa ljudima koji imaju interesovanja slična mojim. Sa ljudima koji su spremni da probaju nove stvari. Koji uvažavaju tvoje mišljenje, i ako se u nečem ne slažu s tobom, uz razumno obrazloženje i bez svađalačkog tona ti objasne zašto se ne slažu.

U životu nisam upoznao previše takvih osoba, ali sa onima koji jesu takvi čuvam prijateljstvo kao malo vode na dlanu.

Back