Kakav sam ja to Srbin?

• Začetnik teme Začetnik teme stnco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kakav sam ja to Srbin?
Na forumu sam nekiliko godina i od trenutka kada sam se deklarisao kao ateista doživeo sam da Pravoslavci pokušavaju da me uvrede, posebno kada se povede diskusija o Teoriji evolucije. No, razlog za ovo pisanje nisu ti pokušaji uvrede, jer je jasno da mene ne mogu da uvrede ljudi koji misle da čovek može da hoda po vodi, pretvara vodu u vino itd. Itd. Razlog za ovo pisanje je jedno pitanje koje mi je nekoliko Pravoslavaca postavilo a to je: kakav sam ja to Srbin ako nisam pravoslavac. Ja živim u centru Srbije i u mene se uvukao mali crvić sumnje, koji me je podstakao da razmišljam o tome da li je jedan ortodoksni pravoslavac veći Srbin od mene, pa sam došao na ideju da povupem paralelu između mene i vas, gde pod „vas“ podrazumevam one koji su mi postavili pitanje i one koji nisu, a misle da nisam pravi Srbin.
1.Ja se oduševljenjem čitam priče koje su izmišljali srpski nepismeni čobani;
1.Vi sa oduševljenje, po neko i sa strahopoštovanjem, čita priče koje su izmišljali jevrejski nepismeni čobani;

2.Iz priča srpskih nepismenih čobana mogu da saznam o tegobama srpskog življa pod turskim zulumom i o hrabrosti srpskih junaka koji su se tom zulumu suprostavljali;
2.Vi iz priča jevrejskih nepismenih čobana, pored ostalog, možete da saznate da je brat silovao sestru, da su ćerke silovale oca, da je rulja tražila da domaćin koji je ugostio prolaznika da istog im preda da ga poznaju, pa im je on poturio svoju suprugu nad kojom su se izživljavali celu noć i izjutra je našli mrtvu na stepenicama;

3.Moj omiljeni lik iz tih priča je Srbin Kraljević Marko, koji je srpskim zemljama jahao slavnog konja Šarca i vojevao protiv Turskih zavojevača;
3.Vaš omiljeni junak je Jevrejin Isus Hrist koji je lutao jevrejskim zemljama i na ukradenom magarcu ušao u Jerusalim;

4.Ja se divim mašti srpskih nepismenih čobana koji su izmislili da je Šarac, konj Srbina Marka skakao tri koplja u visinu;
4. Vi se divite mašti jevrejskih nepismenih čobana koji izmisliše da je magarac Jevrejina Valama znao da govori i ubeđeni ste da je to istina;

5.Ja se divim mašti srpskih nepismenih čobana koji izmisliše da je Srbin Marko bacao topuz nebu pod oblake;
5.Vi se divite mašti jevrejskih nepismenih čobana koji izmisliše da je Jevrejin Mojsije čarobnim štapićem predvajao more, zaustavljao reke, i opet mislite da je to sve istina;

6.Zadivljuje me mašta srpskih nepismenih čobana koji izmisliše da je srpski junak Kraljević Marko podizao ralo i volove i rasterivao Turke na buljuke;
6.Vi maštu jevrejskih pisaca koji izmisliše da je Jevrejin Isus oživeo mrtvaca, pretvarao vodu u vino, hodao po vodi...prihvatate kao neprikosnovenu istinu;

7. Ja se divim velikim junacima kao što je Srbin Tanasko Rajić koji je život dao za slobodu srpskog naroda;
7.Vi se divite Jevrejinu Isusu Navinu koji je po instrukcijama jevrejskog Boga vršio genocid, pobivši sve živo i žene i decu u Jerihonu, Gaju, Makidi, Livnu, Lahisu, Hevronu, Javiru..a da mu oni ništa nažao nisu učinili. Mislim da je i ***** Rava, koja je jedina pošteđena, bila zapanjena prizorom masakriranih nedužnih građana;

8Ja se divim srpskoj devojci, koju je pesma nazvala Kosovka devojka, koja je vidala rane palim kosovskim junacima;
8.Vi se divite jevrejkama Marijama, od kojih je jedna rodila vanbračnog sina a druga je, kako kažu bila sumljivog morala, i kasnije postala miljenica;

9.Mog srpskog idola Srbina Kraljevića Marka srpski narod je proglasio za srpskog junaka;
9.Vašeg idola Jevrejina Isusa Hrista su jevrejski sveštenici osudili na smrt zbog blasfemije (bezbožništva);

10.Ja čitam da su srpski nepismeni čobani, u tim teškim vremenima izmislili Vilu Raviojlu koja je pomagala srskim junacima u kriznim trenucima u borbi protiv Turaka;
10.Jevrejski nepismeni čobani su u tim mukotrpnim vremenima izmislili Anđele i vi mislite da su još uvek tu negde oko vas;

11.I na kraju ja živim i radim u XXI veku i divim se svetskim naučnim veličinama, među kojima su i mnogi Srbi, koji su, svako u svojoj oblasti, „slagali cigle saznanja“ da bi izgradili jednu istinitu sliku o tome kako je nastao svet i mi u/na njemu, koristeći najsavremenija pomagala u super opremljenim laboratorijama;
11.Vi ste u nekim naučnim oblastima još na nivou jevrejskih nepismenih čobana kojima je jedino pomagalo, u njihovoj nauci, bio čarobni štapić koji je radio 6 dana pa prestao, a laboratorija je bila otvoreno noćno zvezdano nebo nad pustinjom.

I neću da ističem svoje srpstvo, a vi brojte boldovane prideve i imenice pa zaključite i sami.

...ne mora čovek da bude srpski-ateista ili pak srpski-pravoslavac , pa da bude zadojen srpštinom ili pak jevrejštinom....konačno , srpština je siroče plemenske jevrejštine - cigansko usvojče....

...a stvari ovako nekako stoje - već i vrapci znaju da se od vode pravi vino , rakoja i mnogi drugi alkoholni napici ; baš onako , dođe čova , đarne sa "čarbnim parahom i velikim čarobnim štapom" puno bure vode , i za po ure maligana za celu šatru...loči , do mile volje...tu sad ima malo problema sa ponavljačima i hemijom...elem , posvađali se neki sa mozgom pa prave otrovne , maligane i eto belaja....no poenta je da se od vode prave uspešno maligani , poodavno i da rulja to loče u veliko ne štedeći lovu ; a država inkasira lovu od PDV-a.... a sve to može da se izgugla , i još može da se vidi i ono hodanje po vodi...to je znao da izvede još i Arhimed , braneći pomoću štapa i kanapa Sirakuzu ..doduše bilo je tu i točkova , nekih takvih sitnica....sudeći po nečitanju , jer nije srpski čitati , ovde sinovče srpski-ateisto , ti sis zametnuo srpsko-srpsku kavgu....
...a treba da znaš , da ovi tvoji deseterčki čobani , kao i svaki drugi čobani , amlo su mentoli , ma kakvi malo , malo više , kao i svi svetski čobani...njih su vazdigli austrugarski muljatori , lukavi i prepredeni , te nam podmetnuli to deseteračko ništavilo ; uzgred , koje je prostačka kopija homerizma...a taj ti Homer , u bunilu nije znao šta čini...njegov "junak" Odisej , gusarin , pljačkaroš , ratni spletkaroš i intrigant , kad nije imao kud , došao je kući i ubio rođenog sina zbog prevlasti ( zavele ga veštice - pa pobi tma i tuštu ljudina na spavanju - taj zavedeni majstor za genocid )..to se sinovče zove dekadentno vaspitanje sopstvenog stanovništva - taj homerizam ; tako za njega govoraše veliki mudraci po atinskim trgovima , ali pokvarenoj rulji nije vredelo - mudrace pobila ,a sebe svremeno proždrala aždaja ...sad helena nemaš , ali i dalje budale veličaju Odiseje...naročito srpština sa svojim čobanskim akademizmom....
...e sad , ako se ovdi nešto nakalemilo , pa primilo : ili ti pelcovanje napravilo odbrambeni sistem , shatićeš da je deseterac trebalo da veliča ništarije kao i homerizam...onda ćeš da skontaš , da je sultan od Marka, sina Vukašina , napravio kraljevića u okupiranoj državi , koju je zadobio kao ratni plen...posle ćeš da saznaš , da su deo te zemlje oteli rođaci Lazar i Vuk , dok je Vukašin vojevao sa sultanom i u tom ratu stradao....i posle toga otkrićeš da je taj "srpski Kraljević Marko " bio veran sultanu do smrti i kao njegov plaćenik , kvisling , satrap , ratovao za njega svud protivu svih vojski balkana i azije...u tim plaćeničkim ratovanjima , izgubio je i glavu , na bugarskoj teritoriji...na sekao je sve glave koje su bile protivu sultana od Dunava do crnog mora....nije razlikovao takozvane srpske, ugarske , bugarske i vizantijske glave - od mrtvih glava....njegova teza je , samo odsečena neprijateljska glava je dobra glava...a sve glave koje su protivu sultana , neprijateljske su glave....pa ti nađi sinovče , te turske glave kojima je tvoj junak bio neprijatelj a da su one bile verne sultanu...?....
....a ta vila , koja je pomagala Marku , pomagala mu protivu balkanskog življa a na zlatnu korist turcima...zato su tu tri veka i gostili se , sinovče...

....kažu zlo ne ide daleko od Jerusalima , kao što ne može neznalička nesreća daleko od balkana !

Back