Kakav preokret: Ministar Rade Basta traži uvođenje sankcija Rusiji, podržao ga Đorđe Milićević iz SPS

Tempomat

Ističe se
Poruka
2.677
Ministar Rade Basta traži uvođenje sankcija Rusiji!

“Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, poručio je ministar Basta.

https://nova.rs/vesti/politika/kaka...a-rusiji-podrzao-ga-djordje-milicevic-iz-sps/

Srbija je u UN-u više puta označila Rusiju kao agresora, i stav Srbije je da je Krim dio Ukrajine. Normalno da prema agresoru treba uvesti sankcije. Svakim danom odugovlačenja Srbija sebi čini medvjeđu uslugu, jer će sankcije uvesti iovako ionako.

“Naša zemlja već plaća veliku cenu zbog neuvođenja sankcija Rusiji i to postaje neizdrživo. Ja kao ministar privrede da gledam koliki se pritisak vrši na predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a da mi ćutimo, to ne mogu da prihvatim. Zato sam za uvođenje sankcija Rusiji, stojim uz predsednika Vučića u odbrani državnih i nacionalnih interesa i imam apsolutno poverenje u njega. Zato od Vlade Srbije i svih ministara tražim da se izjasne po ovom pitanju”, poručio je ministar Basta.

1. srbija ne trpi NIKAKAV pritisak

2. Pritisak trpi AV, jedino

3. basta to ne može da gleda, i predlaže da se uvedu sankcije rusiji jer AV ne može to da izdrži!

4. ni ja ne mogu da gledam i predlažem da narodnom voljom sklonimo AV sa mesta na kome mu nije mesto! i da basta se smiri....a da AV ne trpi više pritisak!
i da dodje predsednik koji MOŽE da trpi pritisak!

Ono što posebno sablažnjava u ovom slučaju jeste poklapanje Bastinih i @ritvik ovih stavova.

1951465_basta_share.jpg

Rade Basta

https://nova.rs/vesti/politika/kaka...a-rusiji-podrzao-ga-djordje-milicevic-iz-sps/

Srbija je u UN-u više puta označila Rusiju kao agresora, i stav Srbije je da je Krim dio Ukrajine. Normalno da prema agresoru treba uvesti sankcije. Svakim danom odugovlačenja Srbija sebi čini medvjeđu uslugu, jer će sankcije uvesti iovako ionako.

Kad je vec zapadni NATO lobista da ga imenujemo kako priliči:

Rade BASTARD !!!:rtfm:

...

https://www.politika.rs/scc/clanak/...a-Ocekujemo-da-ministar-Basta-podnese-ostavku

Покрет социјалиста: Очекујемо да министар Баста поднесе оставку​

677z381_saoostenje-26.jpg

(Принтскрин)
Покрет социјалиста (ПС) саопштио је данас да очекује да министар привреде Раде Баста поднесе оставку, после изјаве да Србија мора да уведе санкције Русији.
„Покрет социјалиста је поуздан и храбар саборац СНС-а, али неће никада отћутати, нити подржати нову Зорану Михајловић, макар се она звала и Раде Баста. Сада када нам је потребно јединство, Баста тражи да се Влада Србије јавно дели по питању његовог залагања за придруживање нелегалним санкцијама Руској Федерацији”, наведено је у саопштењу.

„Ако министар за привреду није експерт него политичар, нека иде код Ђиласа и осталих досоваца који су као и он за раскидање привредних, братских и пријатељских веза са званичном Москвом и руским народом”, истиче ПС.
Нарочито је срамотно, оцењује ПС, што се Баста скрива иза леђа председника Србије да би подрио независност и неутралност коју Александар Вучић брани и од странаца, али и од оваквих домаћих кукавица.
„Очекујемо од Басте да ће личном оставком у Влади Србије показати колико му је заиста стало до онога што тражи, ако од других министара не добије подршку за његову борбу против независне и неутралне слободарске политике наше Србије”, каже се у саопштењу,

Па зар не можемо као Орбан да се договоримо са Путином да шатро гистро као ''уведемо'' санкције, јер смо под притиском оних који нам дају донације и инвестиције ?
Кад прође њихово време, лако ћемо попут браће Бугара да западњацима заријемо нож у леђа.

Није ваљда да Руси више воле Мађаре ?

Па зар не можемо као Орбан да се договоримо са Путином да шатро гистро као ''уведемо'' санкције, јер смо под притиском оних који нам дају донације и инвестиције ?
Кад прође њихово време, лако ћемо попут браће Бугара да западњацима заријемо нож у леђа.

Није ваљда да Руси више воле Мађаре ?

Зато што су Мађари у ЕУ, а ми НИСМО, ми НИКАКВЕ везине везе са ЕУ нема.
И зато што 85% народа НЕЋЕ ШАТРО ГИСТРО.

...

Pazi @Jugoslav Čvarak samo te teleće glavuše 🐄:

Ko je Rade Basta, novi ministar u Vladi Srbije

https://www.danas.rs/vesti/ekonomij...tar-u-vladi-srbije-biografija-vlada-privrede/
direk.jpg

Između ostalog, zalagao se za izgradnju nuklearne elektrane u Srbiji u saradnji sa SAD i EU, prateći stav predsednika Vučića koji već godinu dana propagira male nuklearne elektrane kao rešenje za našu energetsku nezavisnost.
Tražio je da se ukine srpsko-ruski humanitarni centar u Nišu, čestitao imenovanje na funkciju ambasadora SAD u Srbiji Kristoferu Hilu
Po profesiji je profesor fizičke kulture, bivši policajac i kikbokser. :cepanje:Kako je objavio Istinomer, nema zvaničnih podataka o njegovom obrazovanju, a na izbornoj listi za parlamentrane izbore naveo je da je po zanimanju master ekonomista.

Znači...BUZDOVAN !:rtfm::rtfm::rtfm:

...

Realno sad smo prvi put čuli za ovog ministra. :lol:

Od zla oca i gore majke:
Rade Basta je u politiku ušao preko Jedinstvene Srbije Dragana Markovića Palme, a bio je dugogodišnji saradnik Gorana Vesića, dok je ovaj bio na funkciji zamenika gradonačelnika Beograda.

Po profesiji je profesor fizičke kulture, bivši policajac i kikbokser. Kako je objavio Istinomer, nema zvaničnih podataka o njegovom obrazovanju, a na izbornoj listi za parlamentrane izbore naveo je da je po zanimanju master ekonomista.

Bio je savetnik direktora „Elektrovojvodine“, u vreme dok je na čelu tog preduzeća bio Srđan Kružević, nekadašnji funkcioner Jedinstvene Srbije, a sada Srpske napredne stranke.

Basta je, kako je objavio 021.rs dobio i priznanje ‘Kapetan Miša Anastasijević’ za doprinos razvoju preduzetničkog i društvenog stvaralaštva. Kao uspeh mu se upisuje to što je kao vlasnik Delta farma za samo tri godine ostvari neto dobit od više stotina miliona dinara, „a ‘zli jezici’ su ga zbog toga povezivali sa Čankom“, naveo je ovaj portal.
U oktobru 2019. tadašnji predsednik opštine Stari Grad i beogradskog odbora Stranke slobode i pravde Marko Bastać optužio je Bastu da je predvodio obezbeđenje koji su posle promocije knjige tadašnjeg zamenika gradonačelnika Gorana Vesića „tukli mirne ljude“.

Зато што су Мађари у ЕУ, а ми НИСМО, ми НИКАКВЕ везине везе са ЕУ нема.
И зато што 85% народа НЕЋЕ ШАТРО ГИСТРО.
Баш зато што нисмо у ЕУ, требало би да Руси буду више на нашој страни, а не на Мађарској.
И није тачно да 85% народа НЕЋЕ ШАТРО ГИСТРО, јер за АВ је гласало 60% + 15ак % ЕУ-опозиције то је баш око 85% подршке за ШАТРО ГИСТРО.

Back