Kakav je stav Bosnjaka oko rata u Ukrajini?

Javno podržavaju Ukrajinu valjda jer u Rusima vide Srbe. Vide nekog srpskog saveznika u Rusima, iako je Rusija muslim friendly država za razliku od Ukrajine koja nije željela muslimanske migrante ni kao čistače ulica.

Tajno ne podnose ni jedne ni druge. Žele im što veći pakao jer tu su za njih kauri.
Ove demonstracije u Sarajevu u znaku podrške Ukrajini su ništa drugo nego ulizivanje američkoj i britanskoj ambasadi. Kao u fazonu ; evo vidite mi Muslimani smo uz američku politiku i udarili bi sankcije Rusiji ali to ne daju Srbi.
Mogu li neke sankcije za Srbe??

Javno podržavaju Ukrajinu valjda jer u Rusima vide Srbe. Vide nekog srpskog saveznika u Rusima, iako je Rusija muslim friendly država za razliku od Ukrajine koja nije željela muslimanske migrante ni kao čistače ulica.

Tajno ne podnose ni jedne ni druge. Žele im što veći pakao jer tu su za njih kauri.
Ove demonstracije u Sarajevu u znaku podrške Ukrajini su ništa drugo nego ulizivanje američkoj i britanskoj ambasadi. Kao u fazonu ; evo vidite mi Muslimani smo uz američku politiku i udarili bi sankcije Rusiji ali to ne daju Srbi.
Mogu li neke sankcije za Srbe??
Auuuu brateuuuuu provalio si nas...jesi li to sam skontao ili ti neko pomogao? Jesi li slucajno iz Foce ili sire okoline?

Samo muslimani sa Balkana podrzavaju Amere,i nikad mi nije bilo jasno na koju foru,kad su Ameri pobili milione muslimana na bliskom istoku.
То је само зато јер су нас Србе бомбардовали и отели нам Косово. Наш непријатељ је њихов идол.

Zanimljivo je da balkanski muslimani izgleda podržavaju USA i Izrael a ne Iran, Palestinu , SA i Tursku po tom pitanju.
Šta to znači? Kako to objasniti?

Cekaju zelenu tranzverzlamu:

Screen Shot 2023-04-10 at 12.36.05 AM.png

Ovaj sukob u Ukrajini je potstakla prestrojavanje stavova i biranju zaracenih strana. Kakav je stav Bosnjaka po pitanju rata u Ukrajini i koju stranu su oni izabrali?

Kako u dosadašnjim odgovorima videsmo taj stav proističe iz egzistencialne zbunjenosti;

"Ni s kim istorija nije napravila takvu šalu kao s nama. Do juče smo bili ono što danas želimo da zaboravimo. Ali nismo postali ni nešto drugo. Stali smo na pola puta, zabezeknuti. Ne možemo više nikud. Otrgnuti smo, a nismo prihvaćeni. Kao rukavac što ga je bujica odvojila od majke rijeke, i nema više toka ni ušća, suviše malen da bude jezero, suviše velik da ga zemlja upije. S nejasnim osjećanjem stida zbog porijekla, i krivice zbog otpadništva, nećemo da gledamo unazad, a nemamo kud da gledamo unaprijed, zato zadržavamo vrijeme u strahu od ma kakvog riješenja. Preziru nas i braća i došljaci, a mi se branimo ponosom i mržnjom. Htjeli smo da se sačuvamo, a tako smo se izgubili, da više ne znamo ni šta smo."

Meša Selimović

Poslednja izmena:

Back