Mali dom, ima i jednokrevetnih, , menza je vrlo blizu , tihi dom, nema problematicnih bandita i crnogoraca, ima citaonicu , mikro sobe su ,
Menza je malo nebrasnasta hrana...znaci cisti obrok povrce, ima i klub, tj rostilj...bar je imao do pre neku godinu...
Ima klupske prostorije za iznajmljivanje, ne znam da li dobro radi kao nezavisni klub ili kafic...
Okretnica 28 40 , tu ti je i zvezdarska suma i drugi dom penezic koji je takodje tih , ali su sobe vece, pa su malo zabavniji sadrzaji , ima i klubsku diskoteku i skolu plesa...
Penezic vole ETF jer je aktivan a istovremeno i moze da se uci, ono rmbanje do daske...
Rivat je obicno tih i bez unutrasnje akcije...mislim na zurke...nije da nema, bio sam na nekim, ali nisu uopste ceste....dok penezic ima zurke poprilicno cesto , debeli zidovi , dobra velicina sobe..
Nije los dom jer to je zvezdara, za brucosa....nije studenjak, kultura, filmovi zabava, muvanje, zurke i slicno....ali je dobar nocni prevoz, ima cak 3 nocne linije, na svaki sat....kazem tri zato sto drugi domovi imaju jednu pa ako je neko ludilo u gradu , bude guzvanjac, a ovde te boli briga, tri linije..
Za introverte je odlican dom...oba pola...
U odnosu na karaburmu eto ima jaci nocni prevoz...a i dnevni mu je jaci , ako ti kiksne tramvaj tu je bus i trola...
To zna da bude prednost za neke fakultete...koji idu dalje, ali cak i ETF tj taj univ centar je isto korisno imati redudansu tramvaj trola..
U proseku sobe su bucnije na karaburmi , vise nekulture...ipak je centar grada...ali i zabave za brucoskinje....
To je ono sto usa zovu ulica...jer tamo si za 10 min u centru grada ili pesaka...dok rifat je blizu ali si van centra...
Topliji dom je rifat, bar je tako bilo , manje sobe, bolja izolacija,
Menza ako krizira stud centar, mislim nemastina, rifat je bolja menza ako su racionalizacije hrane, nego karaburma, koja je veca i kuva i za patris,
Plus karaburma nikad nece biti potpuno brucoska jer ima 30 spratova po 55 lezaja, sto bi znacilo 1650 brucoskih mesta....iliti 17% SC kapaciteta...
Rifat moze biti potpuno brucoski , jedino ne znam da li je jos uvek ostalo da se daje za razmenu ili lola preuzima za stud razmenu naizmenicno..
Ranije je kao mali dom rifat cesto bio uvek za stud razmenu bez obzira na ostale domove, sto je plus i minus...
Plus je sto radi menza preka leta, minus je ako se ne javi dovoljno studenata da se odjavi da nece da placa preko leta, onda ce tebe da odrede da se ti iselis preko leta tih mesec dva da bi se smestila medjunarodna razmena....zavisi koji blok odrede..to ide po blokovima..
Leti je tu bazen olimp pesaka , ima parkic i klupe odmah ispred pored Ideje samo ne sa one strane gde su teniski tereni nego sa suprotne...ima pijacu , Cvetkovu...
Ima dom zdravlja odmah kod Cvetkove pijace...
Ali nisam siguran da sam dom potpada adresom pod taj dom zdravlja to je malo uvrnuto kod zvezdarskih domova zdravlja...
Saobracaj, to bi trebalo da ti bude bitna stavka, zavisno od fakulteta
46 BG na vodi presedanje na 55 za DIF
Tramvaji 5 7 14 vozi do nbg, zatim do farmaceutskog
svi voze do univ centra, znaci ETF, masinac , pravni ,
28 40 voze filozofski , dedinje , banjica, VMA.
79 vozi do dunava, 29 novembra, sta ces, stari nazivi ostali , ne mogu da menjam celog CHA citija i palilule..
Za zemun nekad ima nekad nema...ako nema onda rikverc do ustanicke tamo ima 17...ako ima onda je sa okretnice trole..