Kajanje

Sve je to lepo, sve te mantre kao "svako iskustvo nas obogaćuje ako izvučemo pouku", "sve stvari koje nam se dešavaju imaju svoj razlog" itd itd - pa onako fino i elegantno možemo oprati ruke, skinuti sa sebe svaku odgovornost za loše postupke i reći "smatrao sam da činim najbolje".

Mada, možda moj post nema nikakvog smisla, jer ljudi nikad i ni u kom slučaju ne čine loše ili pogrešne stvari.

Poslednja izmena:
Sve je to lepo, sve te mantre kao "svako iskustvo nas obogaćuje ako izvučemo pouku", "sve stvari koje nam se dešavaju imaju svoj razlog" itd itd - pa onako fino i elegantno možemo oprati ruke, skinuti sa sebe svaku odgovornost za loše postupke i reći "smatrao sam da činim najbolje".

Mada, možda moj post nema nikakvog smisla, jer ljudi nikad i ni u kom slučaju ne čine loše stvari.

nisam nikad nikoga ubila, nisam ukrala, nisam sa ciljem povrijedjivala ljude tako da ne smatram da imam razloga da se kajem zbog necega sto sam uradila. a neke sitnice koje su u momentima bile lose, vremenom su se pokazale kao dobre ili kao neutralne, tako da ostajem pri onome sto sam rekla. a i na kraju krajeva, mlada sam, nisam ni imala toliko vremena da cinim pogresne stvari :)

Mada, možda moj post nema nikakvog smisla, jer ljudi nikad i ni u kom slučaju ne čine loše stvari.

Ima još jedna vrsta ljudi kojoj lično pripadam... Svesni su svega i krivice i greške i opet mirno legnu da spavaju bez ikakvih problema..
Ne zna se koji su veće zlo. Ove što si ti navela ne možeš ni da kriviš, uglavnom možeš da ih gledaš kao buba švabe, na ove druge možeš biti besan, ali ni taj bes ti mnogo ne pomaže, jer je očigledno da ih ne zanima...
Najpošteniji su oni koji paze šta rade, ali takvih je malo.

Back