kafilerija/shinteri/azili ili kako god...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve sami rasni psi, pa još nastali u laboratoriji, a lutalice. :hahaha:
Ma ne izmišljaš uopšte. :lol:

I ovo sa napuštenim psima i nenormalnim strahom pasa ima tačno kakve veze? :dontunderstand:

Slažem se da takvi ljudi imaju problem u glavi.
No, kao što si sam lepo primetio postoje i oni koji su istraumirani. I to je pshički poremećaj, koji je u većini slučajeva izlečiv.

Kako lupetaš. :roll:
'ajde što lupetaš, nego što bi neko ko čita tvoje baljezgarije mogao još i ozbiljno da ih shvati.

Tako nešto ne postoji i nije zabeleženo.

To nije nenormalan strah od pasa. To je pravilno postupanje u zavisnosti od situacije. :bye:

Nisu ga sigurno napali iz čista mira.
To što ti nisi uočio povod ne znači da isti ne postoji. Znači samo da ga nisi uočio.

Upravo je ovakvo pisanje dezinformacija, deo razloga zbog koga je vaspitanje u vezi životinja u proseku jako loše.
Parole kao što su: "Psi napadaju bez povoda!", prave kod pojedinaca nenormalan strah, koji dovodi do toga da ne umeju da se snađu kada se suoče sa psima. Često urade najgoru moguću stvar, što ume da dovede do nemilih posledica.
Ti koji šire takve nebuloze, snose deo odgovornosti. Odgovornosti koju neće i nisu u stanju da prihvate, pa svu prebacuju na pse.

nebuloze... ? aj ne sviraj kad nemas muzicku akademiju... :roll:

samo na boldovano... i nije iz francuske :lol:

http://www.24sata.co.yu/vesti.php?id=66991

a jel su pit staford i slicni ono nastali sami od sebe il izivljvanjem bolesnika da prave zivotinje ubice? :lol:

s kima ja ovde pricam ybt...

podrazumevam grupu pasa koji su me opkolili (stajali oko mene) i lajali, izgledalo je otprilike ovako :
TopDogArt%5B1%5D.jpg
e sad, da li bi ti voleo, da onako mirno, zamisljeno, prolazis ulicom i naletis na ovakvog primerka, pa jos usput da vodis i dete sa sobom? ja licno ne. srecom, a dva metra od mene je bio jedan lokal pa sam uletela unutra, inace.... :(

Milice, da su te stvarno napali, ti ne da ne bi imala vremena da pobegneš do tog 2m udaljenog lokala nego... Oblajavali su te iz zabave, nisi im se svidela iz nekog razloga, možda su te upamtili...

pre svega, ja ne razmisljam u pravcu ubistva, to sam vec nekoliko puta rekla. dakle problem je u tebi. ja zivotinje volim, pasa se plasim samo kada su u coporu na ulici. posle ove situacije, kako neki pas prodje pored mene, imam nenormalan strah. dakle trenutno, od svakog psa.
a ako ces vec da uporedjujes pse i ljude, kad ih vec toliko volis i hranis, zapitaj se kada si toliko zastitnicki nastrojen bio prema nekom napustenom detetu? naravno, sad ces reci da to nema veze, ali ima.

vidi, mi ovako mozemo da prekosutra. ako toliko volis pse lutalice, sidji na ulicu, uzmi par i nosi ih kuci. ovde mi zasad niko nije dao konkretno resenje. da ih hranim, ponavljam, na pamet mi ne pada, imam ljubimce da ih hranim. ako ih ja nahranim, opet ce napasti nekog drugog, to dakle nije resenje.

a ti razmisli, da li bi se druzio sa psom koji je u momentima izgledao kao pas sa slike koju sam postavila. i da li bi dao svom detetu da ga pomazi posle toga? razmisli sam. :zpozdrav:

Na svu sreću, fobije se vrlo uspešno leče.

Ti iskeženi psi obično "olabave" kad im se obratiš smirenim tonom. Veruj mi, provereno na "terenu". Ovde, u Kraljevu se već nekoliko godina relativno uspešno sprovodi CNR (Catch-Neuter-Releace) i ti psi su samo u početku nepoverljivi prema ljudima, posle budu mirni kao bubice, niko ih ne dira i nikoga ne diraju, osim što štite teritoriju od novih pasa koji nisu sterilisani a najuže jezgro teritorije i od ljudi koji nisu odatle i/ili dolaze sa nekom lošom namerom.

zvala i obecali su da ce doci ;)
usput, rekose mi da se psi vise ne uspavljuju.

:klap:

napadaju i zene kad imaju mecu..napadaju ako osete i najmanje luchenje potencijalne zrtve onoga sto obichno zovemo strahom... a i napadaju bez ikakvog povoda.. najgori su sarplaninci jer su i najzilaviji psi, najnepridvidljiviji oni sto su nastali laboratorisjkim ukrstanjem...

Ovo boldovano, otkud ti?! Mislim, nemam reči. :dash: A ti šarplaninci jesu problem ali nisu krivi oni nego nesavesni vlasnici koji su ih izbacili.

Btw da ne bih sad citirala još 1 000 000 postova, imamo mi odličan Zakon o veterinarstvu i Zakon o dobrobiti životinja, samo što, citiraću jednu veterinarsku inspektorku, "svest građana još uvek nije dovoljno sazrela za primenu", počev od pandura koji bi prvi trebalo da se pridržavaju zakona a...

P.S.Cali ume malo... energičnije da brani svoje stavove, ali u principu su, kad se "sažvaću" tako da nikoga ne vređaju, ispravni.

Govorimo i o uzrocima a i o posledicama. Neodgovorno je tvrditi da lutalice na ulici ne mogu imati negativne posledice. Ko je taj koji sme da garantuje za ponašenje čopora. Pa ja ne smem da garantujem za moju Reu, nego upozorim decu da joj ne prilaze. Ona jeste dobrica, ali zapamtila je da je grupa dece iz komšiluka par puta gađala kamenjem. I od tad mrzi nepoznatu decu. Na meni je da prečim moguće posledice, uzrok ne mogu da promenim.

Svaka tebi čast kao odgovornom vlasniku ali opet, zar ne kriviš tu decu koja su tvoju Reu gađala kamenjem što je ona postala nepoverljiva prema svoj deci?! Treba sprečiti moguće posledice ali svestan si i sam da problem nije u psima, da su oni jednostavno-psi a da su deca, kao "svesna bića" ugrozila bezbednost tvog psa i time posredno bezbednost neke druge dece svojim malo je reći idiotskim ponašanjem?! Nadam se da si na vreme upozorio roditelje te dece da njihovo ponašanje nije u redu?

A što se tiče ovog "genijalca", kinološkog eksperta... ostajem bez reči. Bez komentara. Šarplaninac stvoren u laboratoriji?! Ponovo :dash::dash::dash:

Svaka tebi čast kao odgovornom vlasniku ali opet, zar ne kriviš tu decu koja su tvoju Reu gađala kamenjem što je ona postala nepoverljiva prema svoj deci?! Treba sprečiti moguće posledice ali svestan si i sam da problem nije u psima, da su oni jednostavno-psi a da su deca, kao "svesna bića" ugrozila bezbednost tvog psa i time posredno bezbednost neke druge dece svojim malo je reći idiotskim ponašanjem?! Nadam se da si na vreme upozorio roditelje te dece da njihovo ponašanje nije u redu?

A što se tiče ovog "genijalca", kinološkog eksperta... ostajem bez reči. Bez komentara. Šarplaninac stvoren u laboratoriji?! Ponovo :dash::dash::dash:

Aman ljudi, niko nije rekao da krivica nije u ljudima... da nije neodgovornih vlasnika, ni lutalica ne bi bilo. Ali da li je moguće da toliko sve idealizujete. Pa uvek će biti neodgovornih ljudi, bahate dece, ljubitelja i "neljubitelja" pasa. Mogu ja da krivim decu ali šta imam od toga. "Šteta" je napravljena i tu nazad nema. Ali ja bih bio najveći idiot kad bih dopustio da zbog tih derana, moj pas ugrozi neko drugo dete. Opravdanje da nije kriv pas, nego neka tamo deca, ne bi pomoglo ni mojoj savesti a ni tom detetu. Isto je i sa lutalicama. Priča da lutalice ne napadaju bez razloga ne rešava problem. Rešenje je skloniti pse sa ulice a ne ubeđivanje ljudi da nisu u opasnosti. Volim ja pse ali ljude mnogo više.

Niko i ne kaže da treba zanemariti potencijalni rizik kad je šteta od strane ljudi već napravljena, samo kažem da treba raditi i na prevenciji, ako ništa drugo, sprovoditi bar u trećini slučajeva taj ionako postojeći zakon i kažnjavati vlasnike koji izbace psa na ulicu, kao i one koji maltretiraju pse. Dete gađalo kamenom psa? Molim lepo, naplatiti roditeljima kaznu zakonom predviđenu u slučaju zlostavljanja i oni će onda da sednu i objasne detetu zašto između ostalog to nije u redu. Psima nije mesto na ulici ali, ako već trenutno ne postoji drugo rešenje, pse koji su manje agresivni treba sterilisati i vratiti ih odakle su uzeti da na njihovo mesto ne bi došli drugi, nesterilisani i potencijalno agresivni. Malo po malo i za koju deceniju bi trebalo da problem lutalica bude manje-više eliminisan. Tako i obaveznim čipovanjem vlasničkih pasa i unošenjem broja čipa, imena, adrese i kontakta vlasnika u jedinstvenu bazu podataka.

ne naravno
uopste mi nije jasno koji pametnjakovic ti je to rekao
to je cista nebuloza
i molim te nemoj je siriti okolo,ionako vec dosta riba histerise kada vidi lutalicu i dize mi pritisak na ulici

ja govorim ono sto znam... ako ti licim na nekog ko se proserava kao cali da oni koji se plashe pasa lutalica trebaju da se lece na psihijatriji onda nisi daleko od njega...

zivotinje sve osecaju i to milion puta bolje no ljudi... divlje i poludivlje jos jache...ako su u tripu da nekog napadnu samo im treba nesto sto ce da ih natera da sqroz povilene... npr. strah setaca ili njegov beg kad ih spazi ili meca.. a ti misli sta osh... znash kolko me potresash sto mislis da je nebuloza...:lol:

aaaaaaaaaaa,kapiram
to je prica ko ona sto dobermanu kako idu godine,kost u glavi raste u mozak,pa na kraju on odlepi i ubije gazdu :hahaha:

jok, rekoshe da je to nemoguce... dadoh primer iz francuske de je gazda ostavio pita i otiso po cigare a ovaj rastrgo dete... kaze coek ih pa to je francuska de nju nadje... eve mu ga sad bg... :lol:

i lutalica.... i 100 ljudi napao/la iz cista mira.... i jos ce...

ok
kako mene nikad nisu napadali kad dobijem?
niti moje drugarice
niti moje sestre
niti moju mamu
niti moju tetku(koja nije bas neki ljubitelj preterani,ali je dobra osoba)
niti bilo koju zenu koju poznajem

objasni

Bez namere da ulazim u diskusiju da li napadaju ili ne... da osećaju, to da. Naša Rea vrlo čudno i nepoverljivo reaguje prema mojoj ženi u tom periodu. Iskreno, nisam čuo da pokazuju agresivnost zbog toga.

pa ima razlicitih perioda...kao zena bi trebala to bolje da znash... :roll:

jao...e,nemoj vise molim te
ok
psi hoce da pojedu zene koje imaju menstruaciju
bravo

a sto se teme tice,postavljacica je na putu da resi svoj problem(na human nacin,sto je za svaku pohvalu),tako da nema potrebe dalje raspravljati dal su lutalice ljudozderi ili nisu.
Niko ne kaze da nema pasa koji su budale,ali takvi su retki i u svakom slucaju,svi mi smo daleko vise ugrozeni od strane manijaka i ostalih bolesnih ljudi.
Sto naravno opet ne znaci da treba da bude lutalica...zivotinji nije mesto na ulici iz prostog razloga sto to nit zasluzuje nit je dobro za nju....a nije dobro ni za ljude.

Nije svaki pas koji zalaje kerusa Lusi
upamtite to

Lock

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back