Kafa...

• Začetnik teme Začetnik teme Red
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Red

Kokoška Šanel
VIP
Poruka
73.676
Najpre, malo činjenica o kafi, izvor Vikipedija.
Кафа (арапски: кахва) је напитак са препознатљивом аромом и укусом, који се припрема кувањем пржених семенки биљке кафе, најчешће у води или млеку. Кафа се обично служи топла. Ово пиће је веома популарно у многим земљама света. Кратко након конзумације долази до благе нервне стимулације што појачава будност, узрокује осећај топлоте, несаницу, убрзани рад срца итд. У већим количинама кафа узрокује узбуђеност, психички немир, лупање и прескакање срца и несаницу. Постоји више начина припремања кафе, а међу најпознатијим су турска кафа, филтер кафа, еспресо, инстант кафа, ирска кафа и капућино (начин припремања еспресо кафе).

Koju kafu najviše volite? Da li Vam je kafa neophodna za buđenje? Koliko kafa popijete obično? Kako pripremate svoju kafu? Sa kim Vam je kafa najlepša? I sve što Vam padne na pamet u vezi sa kafom....

kafa.jpg

Koju kafu najviše volite? Da li Vam je kafa neophodna za buđenje? Koliko kafa popijete obično? Kako pripremate svoju kafu? Sa kim Vam je kafa najlepša? I sve što Vam padne na pamet u vezi sa kafom....
Espreso, instant Neskafe Gold, domacu C.
Ne jedna nego se budim posle druge :D..Ne brojim koliko ih popijem, ali su mi najsladje prve jutarnje i vecernja pred spavanje...

Dok sam pušila, kafa mi je bila obavezna. Kad sam prestala, nekako je izgubila smisao. Neko vreme nisam ni pila. Sad pijem ponekad, ali nes ili espreso sa mlekom obavezno. Nije mi obavezna, mogu danima da ne pijem...

Secer :aha: ja sam se uspesno skinula. Malo ispala iz koloseka oko rodjendana i sad za Uskrs, al evo vracam se na 0 secera.

Kafu jedino ne volim u bombonama ili kao punjenje u cokoladi, nekako mi gubi smisao...
I ja ću, jednog dana. Evo juče sam napakovala tanjir torte ko u najboljim danima, a nisam pojela ni četvrtinu.

Ja volim u čokoladi. Imam u neku tortu sa kafom, isto je volim...

Dok sam pušila, kafa mi je bila obavezna. Kad sam prestala, nekako je izgubila smisao. Neko vreme nisam ni pila. Sad pijem ponekad, ali nes ili espreso sa mlekom obavezno. Nije mi obavezna, mogu danima da ne pijem...
Ja sam pušač ali prvu kafu pijem bez cigarete, to je navika iz mladosti koju mi je usadila mati, koja nije podnosila miris dima iz cigarete....
tako je to ostalo, čak i sada kada mi niko ništa ne brani, ako zapalim cigaretu uz prvu jutarnju kafu smuči mi se.
dril kao u paklenoj pomorandži...sa uspešnim ishodom

Secer :aha: ja sam se uspesno skinula. Malo ispala iz koloseka oko rodjendana i sad za Uskrs, al evo vracam se na 0 secera.

Kafu jedino ne volim u bombonama ili kao punjenje u cokoladi, nekako mi gubi smisao...
obožavam kavabon, nasuprot tebi, ukus mi je fantastičan, inače na šećerima sam koliko mi organizam traži nikada ne merim šta smem a šta ne smem.
merim šta želim a šta ne.
ali :ok: za odluku da izbaciš šećere iz upotrebe

ne stigoh da kažem, baš mi je drago što si se vratila.:heart:

obožavam kavabon, nasuprot tebi, ukus mi je fantastičan, inače na šećerima sam koliko mi organizam traži nikada ne merim šta smem a šta ne smem.
merim šta želim a šta ne.
ali :ok: za odluku da izbaciš šećere iz upotrebe

ne stigoh da kažem, baš mi je drago što si se vratila.:heart:
Secer izbacen iz zdravstvenih problema.
I priznajem, deluje na mnogo polja.

:heart2:

Secer izbacen iz zdravstvenih problema.
I priznajem, deluje na mnogo polja.

:heart2:
razumem
i ja bih volela da mogu, da sam tako disciplinovana, nije me majka provukla kroz taj dril, samo kroz ono što je njoj smetalo :lol:
mene na primer visok holesterol nije ubedio da započnem dijetu, pijem lekove i protiv zdrave pameti i dalje konzumiram iste namirnice kpoje su na spisku označene sa :cross:

Back