kafa

• Začetnik teme Začetnik teme dive
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i ja razmišljam da probam tu donkafe brazil, vidim to je neka nova, reklamiraju je, pretpostavljam da je dobra jer ovde sve što se pojavi novo bude dobro, a posle iskvare

kakva je to kafa ako grickaš keks dok piješ nije mi jasno...ja tako ne mogu, samo kvarim ukus kafe...al dobro

To je zato što nisi probao ovu vrstu keksa, jako je sladak i sit, pa stvarno dobro ide uz kafu i čaj.

mene je zanimalo kakav ukus ima cikorija za koju kazu da je zbog nekih sastojaka jako zdrava, a koristi se kao zamena za kafu
i u zdravoj hrani mi prodaju neku frankovu kao najukusniju ljudi moji, ja nista kiselije i odvratnije u zivotu probala nisam

Da li si pila sa mlekom? Bez mleka je jezivo, to znam.

espreso, kapucino, nes, domaca, filter, makijato, duza, kraca, sa ili bez mleka..sa cimetom..gorka, sa secerom..
da li ste konzument
da li hedonisticki uzivate u svakom gutljaju ili je popijete reda i navike radi ne bi li sa malo kofeina podigli trenutno paznju
koju kafu pijete

zasto tema :) danas svratim posle terapije sa dr prijateljicom u kostu na kafu
kratki espreso
kafa divna, ukusna, mirisom draska nozdrve toliko da taman vuce da je popijes
divna pena prekriva povrsinu kafe
boje? prave kafene :)

malopre zavrsim rucak sa detetom..divan rucak, ukusna riba..operem sudove i dok sam spremala pastetu od tune za njeno drustvo sa kojim ce veceras da dodje posle bir festa, skuvam sebi kafu
a u soljici ocaj
nigde penice..kafa kupljena u nekom marketu u nekom ljubicastom pakovanju ..barok, baron..nemam pojma kako se zvala
kako kuvate kafu da dobijete penicu ako je industrijski pakovana
znaci ovakvu

Pogledajte prilog 398830

ne ovakvu nikakvu

Pogledajte prilog 398831

ajde sad vi :zag:

Prija mi ukus ali mi vise godi socijalni momenat.

Volim Costin kapucino, mali...šteta što nema još manji.
Starbucks grande kapucino za poneti ili unutra sa fokacom za doručak i knjigom u rano jutro.
Nero mi ponajmanje prija, samo uz sicilijanski cheesecake.

Kod kuće napravim nešto što zovem francuska kafa. Imam mini aparatic za pritiskanje kafe, obično stavim espresso. Popijem jednu ujutru nakon doručka sa mrvicom mleka.

Volim i Nespresso lungo. Nemam svuda tu kafu pa onako, pijem je kada mogu.

U običnim kafićima koji nisu standardizovani nekada nadjem dobru penu a nekada ne. Prija mi kada je kao oblačić i kada se oseti i kroz nju kafa.

Nikada ne pijem slatke kafe, mlekaste ili one kolačiće u šolji sa slagom. Ne volim ukuse koji se dodaju. Muka mi je u stomaku od toga i preteško mi je. Ne pijem ni ristretto jer mi kao sastruze želudac a teško mi pada i sam espresso. Neki kapucino je moja mera, eventualnooooo, jednom u što godina moka ali je to zaista jednom u što godina.

Back