Kafa

3 do 4 kafe dnevno maksimalno,ukoliko popijem vise zaboli me zeludac.
skoro sam u nekom casopisu procitala da kafa ima vise pozitivnih nego negativnih svojstava i da je dobro piti je

Pa obicno svi razlicito pricaju o kafi neko kaze onako neko ovako , uglavnom svi znamo da sa kofeinom ne treba preterivati , pogotovo ne nocu a ljudi koji imaju preblema sa spavanjem ne bi trebali 6 h pre spavanja da piju kafu

pozdrav Marko

Ja sam ovisnik o kafi, hehe. Volim je u svom formama, toplu, hladnu, s mlekom/šećerom, čistu, turku/instant, mmmmm... Smiruje me, kada sam nervozna, malaksala, dovoljno je da se odvojim od svih, i na miru i u tišini polako popijem kafu.
Pijem je svakog dana, ali se trudim da ne pijem puno, nikad više od dve šolje. Interesantno da ranije, sve do neke 22-23 uopšte nisam volela ukus kafe i nikad je nisam pila.

Ako mozes bez nje - super, nemoj je piti (isto vazi za secer, ulje, kiselu vodu, sokove, kecap, belo brasno...).

A zašto kisela voda? Kisela voda nije zdrava? :confused:

A sta ce ti kisela voda? Za sta tacno ona sluzi? Covekov organizam nadoknadjuje sve potrebe u vodi obicnom vodom i nema potrebe za kiselom - ukoliko je moguce ne konzumirati je naravno da je bolje. Takoode po pravilu sadrze. se cuva zeludac i ne unose se bespotrebne kolicine soli koje kisele v

ja sam spontano prestala da pijem kafu. najpre sam prestala da pušim, a onda me ni kafa više nije tako privlačila. od toga da sam pila 2 - 3 velike šolje svih mogućih vrsta kafe, do toga da je više uopšte ne pijem. ponekad popijem nes kafu sa sladoledom, ali to je jednom mesečno i to je više kao neki slatkiš, a ne kafa... pijem mešavinu zelenog čaja i još nekih biljčica, tzv. thermojetics čaj. ima malo kofeina, ali za razliku od kafe nije masan.
@ Ines: mislim da je već sve rečeno, treba naći uzrok glavoboljama koje imaš, super je što ti kafa to reši trenutno, ali trazi uzrok da bi to mogla da resis jednom zauvek.
čini mi se da kafa u "terapeutske" svrhe može da deluje samo ako se ne konzumira na redovnoj bazi, svaki dan, po dva, tri puta.
Nedavno sam zvala hitnu za savet jer sam mislila da sam "pokvarila" stomak nekom hranom. Osoba iz hitne koja daje savete mi je rekla da popijem čašu COCA COLE!!! Kad se nisam srušila. Ne pijem je ni za lek, naprotiv, zakonom bih je zabranila.
Jednim delom je to sa kafom i energetskim napicima stvar navike, inercije, a jednim delom sigurno i stvar organske zavisnosti. u svakom slučaju, ako unosimo u telo sve ono što nam je neophodno na dnevnoj bazi - elementi koji zaista hrane naš organizam, sigurna sam da se potreba za agresivnim energentima smanjuje.

Ja sam pokušala da pređem sa kafe na čaj, ali nema isti uticaj na mene kao kafa.

A sta ce ti kisela voda? Za sta tacno ona sluzi? Covekov organizam nadoknadjuje sve potrebe u vodi obicnom vodom i nema potrebe za kiselom - ukoliko je moguce ne konzumirati je naravno da je bolje. Takoode po pravilu sadrze. se cuva zeludac i ne unose se bespotrebne kolicine soli koje kisele v

Mhm... Mnogo više volim kiselu nego običnu vodu, i mnogo više je pijem nego običnu. Znači to nije dobro?

kisela voda kakvu znamo nije zdrava, otežava izbacivanje vode iz organizma, celulit i te stvari. drugo bi bilo da je to mineralna voda sa nekog izvora, pa i tada je ne bi trebalo piti umesto obične. obična voda jedina ispira organizam, hidrira, super je voda, često kad smo gladni, u stvari smo žedni,a da toga nismo ni svesni. i to najbolje mlaka - na telesnoj temp. ujutru fina topla, sa par kapi limuna, ili malo zelenog čaja - umereno. čajeve ne treba pripremati jake. kesica u vodi na 60 stepeni da stoji 2 - 3 minuta - dovoljno je, tek da voda ima drugačiji ukus...

Da li se koka-kola stvarno pravi od tog nekog tajnog sastojka, ili su to samo priče? Ja sam pročitala da punionice ne prave, već dobijaju gotov koncentrat koka-kole, kome dodaju vodu. Isto tako sam negde pročitala da neki policajci nose flašu koka-kole u kolima, jer ona najbolje spira krv sa asfalta. Uvek sam mislila da su to neke urbane legende, ali kad se već ukazala prilika, da pitam- da li je to tačno? :oops:

Hvala za sve što ste napisali o kiseloj vodi. Tek sad shvatam kakav sam bila lik, kada sam pokušavala da držim dijetu, a pila kiselu vodu. :) :roll:

Poslednja izmena:
ja mislim da je coca cola najgora postojeća legalna otrovčina, i kao takvu, da sam vlast, zabranila bih je zakonom - stvarno. kad im vidim reklamu - okrenem kanal, jer ne mogu da trpim toliku količinu licemerja... mada reklame su čudo i koliko se razne stavari zloupotrebljavaju u svrhu reklame, tipa, gojazan dečak sa sendvičem od pola metra reklamira kečap - to je zlopotreba, manipulacija, grozno...
ok, neću više da budem off topic :) morala sam samo malo 8)

Poštovane WW i dr,

Molim vas, da li mi možete reći nešto o uticaju kafe na zdravlje čoveka?
Ja nikad nisam pila kafu do pre par meseci, kada sam zbog užasne glavobolje popila prvu šoljicu u životu, i osetila neopisivo brzo popuštanje glavobolje, kao da su mi se opustili vratni mišići i proširili krvni sudovi u vratu i glavi. Od tada, svaki put kad me boli glava, a to je skoro svakog dana u popodnevnim časovima, ja popijem šolju kafe.
............
. Drugo, nakon kafe nikako ne mogu da utolim žeđ, iako pijem redovno 2-3l vode dnevno. Treće, polako ali sigurno osetim simptome blage fizičke zavisnosti.
. Nije fazon da rešim jedan problem, a da napravim 5 drugih ;-).

Veliki pozdrav i hvala unapred!
Ja sam pila i po deset-petnaest soljica dnevno i nikad nisam bila ni zavisna ( pila sam je samo zbog drustva tj. u drustvu,sama nikad nisam popila ni soljicu ) niti sam imala ikakvih zdravstvenih problema .Ja mislim da sve sto je prirodno i u razumnim kolicinama ne moze da skodi ( vecini ljudi ).
Vise ce ti skoditi ako se opterecujes razmisljanjem o tome .A i ako popijes tabletu protiv glavobolje sigurno je skodljivije od kafe a kazes i da ti kafa bolje pomaze ( ni trpeti bol nije "zdravo" )
Inace kafa je diuretik pa kazu da posle svake popijene soljice treba popiti duplu kolicinu vode da se nadoknadi izgubljena tecnost,tako da je normalno da osecas zedj .Jednostavno pij vise vode i ne razmisljaj- od soljice dnevno nece ti biti nista

Back