Kada vam govore iza ledja

Znam sve jolemisa, nazalost ni ja ne mogu da verujem koliko su pojedini ljudi operisani od svake grize savesti, gledao bi te u lice, verovatno i izvinio i tek bi tad nastavio jos jace da udara po tebi. Sve sam to vec video vise puta nazalost.

Ja se cesto zavitlavam sa svima na poslu, prijateljski sam nastrojen po prirodi, volim fer plej, ne volim da drukam i zbog toga sam par puta bio idealan kandidat za zrtvenog jarca. No meni uopste nije bilo problem da neocekivano ustanem od stola i prosetam sa njim do "nadredjenih" i pitam ih dok je ovaj tu sa mnom u cemu je problem, da resimo to odmah i taman da cujem od njih sta je on to rekao dok je tu pored mene a da ne moze da me laze. Desilo se da sam nekad i ja stvarno kriv, nista izvinim se, zahvalim se na "konstruktivnoj kritici" i teramo dalje.

Jos sam ja malo po prirodi "grlat" pa me uvek cuje ceo sprat, i kad ovaj pocne da me ucutkuje tek tad znam da je jeo **** o meni. :lol:
I ja sam takav profil kao ti. Prijateljski nastrojena, verujem ljudima - jer verujem sebi, volim fer plej, ne volim da drukam. Idealne osobine za zloupotrebu od strane onih koji prljavo igraju.

Nikada nisam trpeo takve stvari i to nisu ulicarske metode,nego licne.I uvek cu reagovati tako.Ako imas sta da mi kazes,kazi licno,a ne kao strina,okolo po selu.Sve sto vise pricas,uvek je veca verovatnoca da to druga strana cuje.Kod mene je direktno u oci.Ne moramo mi da se svadjamo,vec jednostavno da shvatimo,ko je kakav.
Meni to jesu ulicarske metode, balkanske.
Radi se o poslu.
I cim je uveo nadredjene u pricu, uvodim i ja i idemo do kraja.

To: "Cujem da me ogovaras, reci mi u lice" je kao babe na pijaci.

Praljv igrac, manipulator, ce od sebe napraviti zrtvu, cak i zaplakati, biti vidno uzurjan i potresen, i otici direktoru da se zali.
Direktor iz sazaljenja brani zrtvu i pise recku pocinitelju. hah. Onome koji ide uzdignute glave, koji ne pravi spletke jer
ga zamaraju, smaraju, e tom.
Nikad nisam to mogla da radim. Ne umem, ne zelim, nisam taj tip. Ali to rade manipulatori.
Primetila sam i jedan detalj, govor tela tad njihov, kad odu i kad se naseru direktoru u smislu da slazu, izmisle, izmodifikuju, nakon toga
nisu u stanju da te pogledaju u oci. Govor tela ih oda sta su radili. Izbegavaju pogled.

Meni to jesu ulicarske metode, balkanske.
Radi se o poslu.
I cim je uveo nadredjene u pricu, uvodim i ja i idemo do kraja.

To: "Cujem da me ogovaras, reci mi u lice" je kao babe na pijaci.
Balkanac jesam,aki ulicar nisam,niti sam ulizica nadredjenih,pa nisam ni hteo da dozvolim da oni resavaju moje probleme,a te ljude koji za svasta zovu nadradjene,mogu da nazovosamo jednim imenom,koje ne bih ispisivao ovde.

Balkanac jesam,aki ulicar nisam,niti sam ulizica nadredjenih,pa nisam ni hteo da dozvolim da oni resavaju moje probleme,a te ljude koji za svasta zovu nadradjene,mogu da nazovosamo jednim imenom,koje ne bih ispisivao ovde.
Nisam rekla da si ti ulicar, vec su te metode ulicarske.

Ovde se ne radi o "resavanju tvojih problema" vec o lazima na poslu.

Evo na primer. Radis kao prodavac i osoba slaze sefu da si uzeo nesto iz kase. Lupam primer.
Ja bih to podigla do nivoa provere kamera etc.
Ni u najludjim snovima ne bih precutala ili jos gore usla u raspravu sa nekim ko laze.
S lazovima ne razgovaram.
Meni se takvi ljudi gade i ne bih im pruzila zadovoljstvo razgovora sa mnom.

Evo na primer. Radis kao prodavac i osoba slaze sefu da si uzeo nesto iz kase. Lupam primer.
Ni u najludjim snovima ne bih precutala ili jos gore usla u raspravu sa nekim ko laze.
E vidis,tamo gde sam ja radio nije bilo kamera,nego je moralo da se resi,kako ti kazes ulicarski.

Svi su imali manje vise situaciju da se o nama govori iza ledja. Na poslu mislim.
Kako to resavate? Ode neko kod direktora i kaze neistinu o vama, izokrene znacenje, preformuslise, da ton koji nije bio, modifikuje.
Vi ste novi u toj sredini. O vama moze da se komentarise, ali vasih komentara ne sme da bude...
Kako se zastititi? Pokusala sam lepim, ne pomaze.
Da li onaj princip ne mozes biti tolko losa koliko ja mogu da budem dobra pomaze ili?
mislis da direktoru nije poznato ko u firmi koga olajava i zasto ?
Ima on svoju "obavestajnu sluzbu" tako da je totalno irelevantno sta ko prica o tebi pred direktorom. Taj sto olajava, brzo posatje zrtva svog ponasanja.
Na nama je da ne obracamo paznju na takve. Takav nas stav cene i direktori.

Ja bih s ovom pamecu stolicu u glavu,otkaz sam dobio zbog ugrozenih koji napakuju lazi

Spletke su kao balon, rastu dok ne puknu u lice onome ko ih naduvava.
Ja bih s ovom pamecu stolicu u glavu,otkaz sam dobio zbog ugrozenih koji napakuju lazi
a ti si nasilnik, jer ne znas da li si zrtva spletke, a kada saznas onda se pravdas neznanjem ili jos gore novim nasiljem.
Kolikogod ima ljudi koji veruju spletkama i cak se raduju laznim optuzbama, toliko ima onih kojima su spletke odvratne i ne podnose ih, pa je pravda pravilno rasporedjena. Ovo nije filozofija, vec zivotno proverena istina.
Bilo je takvih lazi i smestanja, da ne mozes da poverujes cime se ljudi sluze i koliko im je obraz debeo, sa druge strane to ima svoju reakciju koja takodje tece iza ledja i anulira svaku spletku.

Poslednja izmena:
Svi su imali manje vise situaciju da se o nama govori iza ledja. Na poslu mislim.
Kako to resavate? Ode neko kod direktora i kaze neistinu o vama, izokrene znacenje, preformuslise, da ton koji nije bio, modifikuje.
Vi ste novi u toj sredini. O vama moze da se komentarise, ali vasih komentara ne sme da bude...
Da li onaj princip ne mozes biti tolko losa koliko ja mogu da budem dobra pomaze ili?
Pas laje vetar nosi

Za sve koji ti govore iza ledja, ogovaraju, misle ti zlo, klevetaju te.....imas dve kontrakletve:

1. Ko mi zlo misli, o kitti mi visi.
2. Ko me kleo, na tuki mi seo.
:mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Kad vam govore iza leđa pustite im goluba.

Za mene je najvažnije da ne sme niko ništa u lice da mi kaže. Ni kad sam sam a pogotovo ne kad je burazer samnom. Zato što svako ko bi to i pokušao zna da se neće dobro provesti. Ni samnom ni kad sam sa burazerom.
Šta mi mi ko priča iza leđa, mene to ne zanima. Mada priznajem da bi voleo sa nekim takvim fizički ili makar verbalno da se obračunam.

Za mene je najvažnije da ne sme niko ništa u lice da mi kaže. Ni kad sam sam a pogotovo ne kad je burazer samnom. Zato što svako ko bi to i pokušao zna da se neće dobro provesti. Ni samnom ni kad sam sa burazerom.
Šta mi mi ko priča iza leđa, mene to ne zanima. Mada priznajem da bi voleo sa nekim takvim fizički ili makar verbalno da se obračunam.
Nema svako burazera.

Back