KADA TINEJDZERKA MOZE OTPOCETI SEKSUALNU AKTIVNOST ?

Nekada se polna zlelost u nasoj zemlji,sticala sa napunjMedju timenih dvadeset i jednom godinom.Kasnije je to

smanjeno na osamnaest,i tako je i danas.U vezi sa tom cinjenicom,bilo bi nekako normalno,da se i sa seksualnime.

iskustvom,ne pocne pre te granice.Ali,usled raznih okolnosti.Uticaja elektronskih medija,upotreba hrane,koja je

puna hormona,kao i zbog svih spoljnih uticaja,devojke naglo odrastaju.Njihov fizicki razvoj,potstaknuo je i ran

seksualnu zrelost.Njihovi polni hormoni,koji su "probudjeni" zaista prerano,ne mogu "cekati",na dolazak zlelosti

koju zakon propisuje.Uzevsi sve to u obzir,kao i potrebu za seksom,koju organizam devojke "zahteva",danas

medicina smatra,da je sesnaest godina,ta donja granica,kada devojka moze prvi put,da stupi u intimne odnose.

Naravno,devojka treba da bude edukovana,da zna da se cuva od trudnoce,kao i od polnih bolesti.

Zbog vas cetvoro,koji ste pokusali da komentaarisete moj post,bas zbog vas,i slicnih vama,koji nemate ni elementarno znanje o postavljenoj temi

bas zbog vas sam i pisao o toj temi.Upravo je katastrofalno neznanje,bas kod onih koji imaju decu,koja stupaju u doba seksualne zainteresovanosti.

Nazalost,vidno sam razocaran.Nisam mogao ni da pretpotavim,kolika je dubina vaseg neznanja i losih predrasuda.Ovde,u ekstra primitivnoj

Srbiji,po svim pitanjima,svaki napredni edukativni napis,izaziva odijum nezadovoljstva.Dubina racionalnoh mraka,u Srbiji je nemerljiva.

Vise je nego ocigledno,da vi,kojima moji zivotni realisticni postovi ne odgovaraju,zelite da zivite,u jednom iracionalnom poimanju zivots,koji je

jako daleko,od realnog zivota.Ne sa svastikom,imao sam susrete sa ljudima,koji su imali seksualne odnose,sa rodjenom sestrom.Ali,vi ne zelite to

da znate,ne zelite o tome da se govori.A sve ono,sto se ne pominje,po vasem shvatanju...i ne postoji.E,dragi moji.Zivot je surov,i moramo ga

prihvatiti onakvim,kakvim jest.Nisam ja seksualno bolestankako neko tupavo napisa.Bolesno je nase drustvo.Bolesna je nasa stvarnost.

Ja samo iznosim i zigosem,ono sto se u nasoj sredini dogadja.Pogresno ste imenovali krivca.Nijekjriv,onaj,koji kaze,da kod nas kriminal cveta,

vec su krivi kriminalci,i oni,koji ne cine dovoljno,da se kriminal smanji.

Back