Kada se nisam šlogirala

• Začetnik teme Začetnik teme Nina
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
i da li postoji neko prirodno sredstvo koje ih ukloni ?
Ima nabavi nekog gustera i mravi i ostali insekti ce nestati
Kad sam bio kod jednog mog druga na Floridi sedeli smo pored bazena i kolona
mrava je defilovala odjednom su se pojavila 2 gustera i pocela da meze mrave od
kojih nije ostalo nista moj drug se smejao i kaze vidis ne moram da placam pest control

Zamoli ih da odu.

Šalu na stranu, verovatno su prokopali rupicu negde u fugni, probaj da lociraš mesto i tu sipaj so.
U dvorištu se pojavio mravinjak. Crni, nisu žuti mravi.

A bila neka so u kartonskim onim kutijama, stara, a puna kutija, neotvorena i povukla vlagu, nisam hteo da koristim.

Elem, sipao sam celo kilo soli oko mravinjaka da ne idu u određenom pravcu, nego samo na ulicu, jer je mravinjak baš blizu ograde. Međutim oni se samo kližu po soli kao skijaši po snegu, i idu 'vamo kud su naumili; ništa im ne može. Niti ima pocrkalih okolo te soli da kažeš: glupi pa ne znaju pa nastradali.

Tako da to apsolutno nije rešenje.

videvši sinoc žute mrave u kupatilu oko cevi od radijatora.
nikada ih do sada nisam imala niti imam iskustvo sa njima
danas cu da zovem one koji prskaju protiv žutih mrava

ali od kuda su se stvorili ? i da li postoji neko prirodno sredstvo koje ih ukloni ?
Ja sam ih se za sada otarasio sa stapicima Cimeta.Stavis tamo gde god pomislis da bi mogli biti,a sve vise sam uveren,da je iz odredjene vrste hleba.Zato sto su oko hleb prvo poceli da se pojavljuju i to samo,posle duzeg vremena,na jednu vrstu hleba.Hleb nije ruza,ali je tako okrugao i secen ovlas da mozes da kidas kao ruzu.

ali od kuda su se stvorili ? i da li postoji neko prirodno sredstvo koje ih ukloni ?
Има. Мравојед. :lol:
(Једном давно појавили су ми је први пут у животу жути, ситни мрави. Пробао сам све и ништа, а онда ми је проблем ријешила нека бугарска креда са бувљака која је коштала неку сићу. Да не вјерујеш.)

Nije prirodno ali zato resava problem 100%

neopirox_zuti.png

i ja se nadam, stvarno znaju biti frustrirajuce te pojave mrava. Kazem, ja sam svoje rijesila s tim prahom, posipala sam u cosak od kuda su izlazili. Oni onda tak prah raznesu i u svoje gnijezdo i potruju sve okolo, tako su meni bar objasnili...
Ovo moje nije sprej nego prah. SPrej udisemo i mi puno vise i isparava, a ovaj prah je bez mirisa i ok je...

Trikovi kako mrave držati podalje od svojeg doma:

1. Mravi nikako ne vole kredu. Kalcijev karbonat ih odbija, zaustavlja ih da uđu u kuću. Znači, jednostavno nacrtajte liniju na podu koju ne želite da prelaze.
2. Brašno mravi zaobilaze pa ga posipajte tamo gdje uočite mrave, rupe kroz koje ulaze, na ulazna vrata, oko ormara s hranom…
3. Dvostruko ljepljiva traka je jedno od rješenja, ali možda nije toliko praktična. Njome bi trebalo oblijepiti površine oko hrane. Mravi se na traku zalijepe i ne mogu dalje.
4. Miris cimeta kukcima nije ugodan pa bježe od njega. Recimo, mravi će skrenuti sa svojeg puta pospete li ih s malo cimeta. Ili napravite liniju od cimeta na podu, tamo gdje imate problema s ulaskom mrava u kuću, i oni je neće prelaziti. Štapić cimeta možete staviti i u malu vrećicu da bi odjeću zaštitili od moljaca.
5. Prirodni sprej koji mrze – Pomiješajte vodu, malo tekućeg sapuna i nekoliko kapi eteričnog ulja lavande ili kamfora pa u to ubacite malo mljevenog lovora, paprene metvice ili klinčića. Dobro promućkajte pa smjesu nanesite na područja na kojima se sakupljaju mravi.

6. Iscijedite limun pa sok nanesite na kritične točke. Mravi miris limuna ne podnose pa bježe od njega.
7. Kora od krastavca – to je zapravo prirodni otrov za mrave pa stavite koru od krastavaca tamo gdje se skupljaju – pobjeći će.
8. Stavite listiće lovora po kutovima doma gdje se sakupljaju mravi.
9. Ocat je čudotvoran. Možete ga koristiti na više načina – nanositi direktno na površine gdje ima mrava ili napraviti smjesu octa i deterdženta pa njome napuniti rupe kroz koje izlaze.
10. Soda bikarbona i šećer u prahu – Ova dva sastojka potrebno je pomiješati u jednakim omjerima pa staviti na mjesta kojima vladaju mravi.

11. Miris kave će ih natjerati da promijene stanište. Sve što trebate napraviti je staviti mljevenu kavu na mjesta odakle izlaze.

Back