Kada roditelji postanu baba i deda

Kada bi moji roditelji primili mene sa bebom i nezaposlenim mužem, bila bih zahvalna do neba i manja od makovog zrna. A ako bi mi smetalo što komentarišu, onda bih otišla odatle. Ako nemam gde, onda sedim i ćtim tu gde sam.

I ja sam zahvalna i trudila sam se da budem manja od makovog zrna ali u jednom trenutku vise ne mozes
a da ne kazes da ti smetaju konstantni saveti, ispravke, komentari ili se proto p onasaju suprotno onome sto se dogovorili...
zamolis ih da to ne rade je valjda ne zele da povredjuju svoje dete ako ih vec za zeta briga
pa se oni kao smire na dva dana i onda opet u krug... I onda se desi komentar na koji poludis jer ti se nagomilalo i posvadjas se.
Naravno onda si ti taj koji nije normalan koji preteruje. Oni se samo trude i vazno im je da sve bude potaman unucetu.

Mnogo je tesko i ruzno i ko nije iskusio ne moze da razume.
Ja nisam sanjala da bi nam se tako nesto desilo.
sad cemo naci neki stan, pa bolje i da smo odvojeni i da se oni ljute pa da se strasti smire i za koji mesec funkcioisemo koliko toliko normalno.

I ja sam zahvalna i trudila sam se da budem manja od makovog zrna ali u jednom trenutku vise ne mozes
a da ne kazes da ti smetaju konstantni saveti, ispravke, komentari ili se proto p onasaju suprotno onome sto se dogovorili...
zamolis ih da to ne rade je valjda ne zele da povredjuju svoje dete ako ih vec za zeta briga
pa se oni kao smire na dva dana i onda opet u krug... I onda se desi komentar na koji poludis jer ti se nagomilalo i posvadjas se.
Naravno onda si ti taj koji nije normalan koji preteruje. Oni se samo trude i vazno im je da sve bude potaman unucetu.

sad cemo naci neki stan, pa bolje i da smo odvojeni i da se oni ljute pa da se strasti smire i za koji mesec funkcioisemo koliko toliko normalno.

Због сличних ствари нисам говорила годинама с оцем. Нервирао га је дугокоси зет. :roll:

Твој муж МОРА да нађе било какав посао. Полудећете овако.

Nije mi uopšte teško da razumem, samo sam odgovorila na pitanje. Nema šta da se "hendluju" roditelji koji su vas primili u svoju kuću, a pri tom tvoj muže ne radi. Čovek koji ima malu bebu, a mesecima je nezaposlen je po meni za osudu osim ako nije neki teški bolesnik. Zna se da je od života na ulici jedino gore živeti sa roditeljima u istom stanu. Prosto zato što nije prirodno da dve generacije žive zajedno, imaju drugačije stavove. Nije problem ni u roditeljima ni u vama, jednostavno ćeš ti za tvoje roditelje uvek biti njihovo dete, a tvoje dete je dete njihovog deteta i oni će uvek isto osećati. Samo kada ne živite zajedno onda ne mogu stalno da vam idu na živce već samo povremeno kada se viđate, tj.ako ste tolerantniji onda vam uopšte neće ići na živce jer to neće biti često i svakodnevno. Time što razmišljate da se preselite kod drugih roditelja nećete ništa rešiti. A budi sigurna, ako te nerviraju komentari tvojih roditelja, komentari roditelja tvog muža će te još više nervirati. Ni mala deca ne vole da im se popuje, a kamoli odrasli ljudi. Na tvom mestu bih pritisnula tvog muža da pod hitno nađe bilo kakav posao, makar i fizikalisanje na gradilištu, dok ne nađe nešto bolje i da onda imate svoju slobodu i živite odvojeno od roditelja.

Постоји решење и за то. :kafa:

Znam :)

- - - - - - - - - -

Због сличних ствари нисам говорила годинама с оцем. Нервирао га је дугокоси зет. :roll:

Твој муж МОРА да нађе било какав посао. Полудећете овако.
Pa trazi

. On radi honorarno prevode ali to je kinta koja jednog meseca dodje drugog ne, ne mozes da planiras zivot.

Znam :)

- - - - - - - - - -

Pa trazi

. On radi honorarno prevode ali to je kinta koja jednog meseca dodje drugog ne, ne mozes da planiras zivot.

ti najbolej znas da li se on dovoljno trudi, uostalom moze da ide i da fizikalise, to uvek mozr da se nadje....ako se ne trudi to ti je najveci problem, mnogo veci od problema sa tvoijma....budi zahvalna sto su ti i do sada pomogli ali je jasno da ne mozete zajedno....nema tu ljutnje, ne verujem da su vam zeleli lose, oni su radili kako najbolje umeju i znaju....

ti najbolej znas da li se on dovoljno trudi, uostalom moze da ide i da fizikalise, to uvek mozr da se nadje....ako se ne trudi to ti je najveci problem, mnogo veci od problema sa tvoijma....budi zahvalna sto su ti i do sada pomogli ali je jasno da ne mozete zajedno....nema tu ljutnje, ne verujem da su vam zeleli lose, oni su radili kako najbolje umeju i znaju....

Trudi se.
On zaista radi svasta.
doduse ne ide da fizikalise...

cuvajte vi vas brak i vas odnos...
hrabri muza, nemoj da ga pritiskas previse...verovatno je ovo uzasno tesko i za njega i njegovo samopouzdanje...a situacija u zemlji je takva kakva je...

ja bih rodieljima pokusala da objasnim koliko mi je vazno da sacuvam porodicu, i da ako im je stalo do mene, ne rade na tome ta to potkopavaju i suzdrzavaju se u komunikaciji sa muzem
a sitne stvari,"savete" i slicno bih ignorisala

Trudi se.
On zaista radi svasta.
doduse ne ide da fizikalise...

e vidis, mozda je srce problema u tome sto tvoji misle da on moze i vise da se trudi i ne znaju da cute, mozda se osecaju iskoristeni ....moze biti svasta, suvise je to duboko....u svakom slucaju, morate sami kako znate i umete a on neka podvrne rukave, i mi smo bili u frci jedno vreme kada je mm ostao bez posla pa je isao u omladinsku zadrugu i rasklapao staru fabriku za sitne pare....nema posla ispod casti, svaki posao koji donosi novac hrani usta....

Back