Kada puls ne prati fizicku aktivnost

Enter-2-2

Zainteresovan član
Poruka
166
Unapred se izvinjavam ako je tema vec negde naceta. Da li se jos nekom desava da mu puls jednostavno ostaje isti kada lezi skroz miran i kada npr pocne da mlati rukama/nogama, radi gimnastiku ili jednostavno naglo ustane? Meni je pocelo relativno cesto da se desava (puls bukvalno na granici bradikardije) i ne znam da li je razlog za zabrinutost. Inace do sada nikad nisam imao (znanih) problema sa srcem i svaki EKG je bio uredan (osim tu i tamo manje tahikardije). :(

Unapred se izvinjavam ako je tema vec negde naceta. Da li se jos nekom desava da mu puls jednostavno ostaje isti kada lezi skroz miran i kada npr pocne da mlati rukama/nogama, radi gimnastiku ili jednostavno naglo ustane? Meni je pocelo relativno cesto da se desava (puls bukvalno na granici bradikardije) i ne znam da li je razlog za zabrinutost. Inace do sada nikad nisam imao (znanih) problema sa srcem i svaki EKG je bio uredan (osim tu i tamo manje tahikardije). :(
EKG nikad nije dovoljan pokazatelj,da je sa srcem sve u redu.Recicu ti jednu stvar,ne da te zaplasim,ali desilo se ovako.Kod nas u firmi je obavezan sistematski pregled na godinu da na.Covek je posle mene legao na krevet za EKG i dok sam se ja obukao,on je to odradio.Posto se znamo sacekao sam ga de se obuce,da krenemo dalje na sledeca mesta.Obukao se i jos se zezao,kako ima srce kao u bika i odjednom se uhvatio za grudi i samo je vikao,boli,boli,hoce da puknu grudi.ihvatio sam ga pod ruku i prisla je tehnicarka koja radi na aparatu i stavili smo ga na krevet.rekla mi je da odem do saltera i da kazem sestri da hitno pozove doktora internistu.cekao sam ispred vrata da vidm sta ce biti,ne zadugo lekar je izasao i samo je pogledao u mene i odmah spustio pogled.meni je bilo jasno u cemu je stvar i samo me je nesto steglo u gusi,tako da sam jedva disao.Zato idi i proveri srce na sva moguca mesta gde mozes da ispitas.Ne igraj se s tim.

To sto si sve opisao moze biti i panicni napad, ili fobija neka vezana za medicinske preglede. Jos se mozda i vidi po reakcionoj formaciji mehanizmu odbrane tvog prijatelja - Da bi prikrio strah i fobicnost, umesto da panici on radi skroz suprotno - "pogledaj me jak sam kao bik, imam srce kao u bika" a onda bum tras, pa ga nadjaca panicni napad, i odmah svi pomisle srce.

Tako znam ja jednog sto se junaci i prica viceve kada treba da vadi krv a kada vidi iglu pada u nesvest i gusi se, pripada mu muka.

I, sta je na kraju bilo sa tvojim prijateljem i dijagnozom interniste tog?

Meni se to desava, zapravo je to kod mene izgleda moje prirodno stanje. Nizak pritisak, jako visok puls.
Posto imam konstatno nizak pritisak nisam ni obracala paznju na puls, alimi je jednom lkar rekao da ipak pogledam kako stoje stvar, ja pratila
nedlju, dve, jako visok puls ( oko 90-100) svejedno da li spavam, citam, trcim. Zna da bude i 130, ali je pravilo oko 90-100.
Uzimam ja neke beta blokatere ( neku polovinu necega, a i to preko qrtza) onako , za zlu ne trebalo.

Meni se to desava, zapravo je to kod mene izgleda moje prirodno stanje. Nizak pritisak, jako visok puls.
Posto imam konstatno nizak pritisak nisam ni obracala paznju na puls, alimi je jednom lkar rekao da ipak pogledam kako stoje stvar, ja pratila
nedlju, dve, jako visok puls ( oko 90-100) svejedno da li spavam, citam, trcim. Zna da bude i 130, ali je pravilo oko 90-100.
Uzimam ja neke beta blokatere ( neku polovinu necega, a i to preko qrtza) onako , za zlu ne trebalo.

Rekao bih da je kod mene obrnuto, zato me buni

isto... propranolol, četvrt x 2, ali uzimam po potrebi... ima dana kada preko majice ''vidim'' lupanje.
uglavnom, i u ležećem stavu vergla i preko 120...

Kod kardiologa da se uradi i UZ srca. I šta još doktor kaže.

to je ništa, meni se dešavalo oko 220, 230 u minutu...:)))

Back