kada profesorka objasnjava niko ne razume?

• Začetnik teme Začetnik teme zagan
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

zagan

Početnik
Poruka
1
zdravo..

imam problem sa matematikom... zapravo ceo moj razreda...
prvi sam razred srednje medicinsk skole, i profesorka matematike ne ume da objasnjava...
kada joj mi kazemo da NE RAZUMEMO i pitamo je za neki dodatni cas objasnjavanja ona odgovori ,,pa nemamo vremena za to''... i nastavlja da gomila gradivo iako ni ono osnovno sto trebamo da znamo nije jasno...

imali smo kontrolni prosle nedelje i od ukupno 34 ucenika 16 su dobili 1...
posle toga je rekla da imamo popravni kontrolni sleece nedelje sto je sutra... ali sta mi vredi da imam popravni ako ona to nije razjasnila... svi kazu idi na privatne casove i naucis, ali, ne mogu da trosim cele godine samo da trosim novac za ono sto bih trebao da ucim u skoli!!! mislim i ona mi je rekla da idem na privatno ako ne razumem, zato sto ona ne moze to ponovo da objasnjava... stvarno nemam pojma sta sad tu da radim...
tako da bih voleo da cujem vasa misljenja sta da radim...

zdravo..

prvi sam razred srednje medicinsk skole, i profesorka matematike ne ume da objasnjava...
kada joj mi kazemo da NE RAZUMEMO i pitamo je za neki dodatni cas objasnjavanja ona odgovori ,,pa nemamo vremena za to''... i nastavlja da gomila gradivo iako ni ono osnovno sto trebamo da znamo nije jasno...

posle toga je rekla da imamo popravni kontrolni sleece nedelje sto je sutra... ali sta mi vredi da imam popravni ako ona to nije razjasnila... svi kazu idi na privatne casove i naucis, ali, ne mogu da trosim cele godine samo da trosim novac za ono sto bih trebao da ucim u skoli!!! mislim i ona mi je rekla da idem na privatno ako ne razumem, zato sto ona ne moze to ponovo da objasnjava... stvarno nemam pojma sta sad tu da radim...

Pa šta si ti dobio?
Kod nas je skoro na svakom kontrolnom redovno minimalno 15-ak jedinica...
Juče iz fizike bilo 20...
I niko se ne žali da mu nije jasno,zato što na času niko i ne sluša,kući naravno skoro niko ne uči i tako...
Ne znam kako je kod vas,mada mi smo u osnovnoj imali istog tako jednog iz fizike i on ništa nije znao da objasni...nekad je predavao lekciju po 2-3 puta (naslov isti,ovo ostalo obavezno bude različito)...tako da smo mu krali testove iz kabineta i svi dobijali dobre ocene...tako smo mi rešavali probleme te vrste :mrgreen:
A ako ona ne zna da objašnjava,vi tu sigurno ništa nećete moći da uradite...recite joj da vam nije jasno,da vam ponovi...nzm šta da ti kažem...

Ako je 16 ljudi dobilo 1, to znači da 18 ljudi nije dobilo 1 i da verovatno umeju sami da urade bar po neki zadatak, pa biste mogli da se okupite u grupice i da onaj ko ume da reši zadatak objasni ovim ostalima. Tu biste uštedeli pare od privatnih časova. Sećam se da smo mi na taj način jednom dobili neke trojke, tako što je svako prvo umeo da uradi samo po jedan zadatak pa je objasnio ostalima i na kraju smo svi znali da uradimo sva tri zadatka (mislim da je glavni problem bio što kad bismo dobili zadatak ne bismo znali kako da krenemo, a posle bismo zamenili brojeve u formule određenim redom i došli do rešenja)

zdravo..

Vidim ovde one pocetnicko-srednjoskolsko razmazenosti :aha:

Dakle 18 njih nije dobilo jedinice znaci ipak postoji neko ko kapira, dakle problem je u vas 16-oro . Elem, moras da se naviknes na novi sistem ucenja . Ucenici osnovne skole, ne svi ali generalno vecina a verujem i ti, je navikla da oni dodju u skolicu, ponesu (ili ne ponesu) svescicu i da samo prepisuju sa tablice sta im uciteljica pise, ono mehanicko prepisivanje medjutim, srednja skola a i matematika u srednjoj skoli nije isto sto i "resiti jednacinu x+6-7x+2=4" :neutral: Gradivo je mnogo ozbiljnije i zahteva mnogo vise rada nego u snovnoj skoli . Ono sto mene takodje jos brine jeste sto vi izgleda jos uvek niste svesni kako se uci . Nema vise onoga nauciti sve na casu i toliko . Matematika pogotovu . Potrebno je :

1) Odslusati novu lekciju i samo okvirno shvatiti srz bez detaljisanja
2) Otvoriti udzbenik iz matematike za srednju skolu koji je predodrediilo ministarstvo
3) Uraditi domaci
4) Provezbati jos desetinu zadatka van domaceg zadatka
5) Na drugom casu matematiku (koji obicno sluzi za utvrdjivanje(vezbanje) gradiva pokupiti detalje i tek onda ako ne razumes , dignes ruku fino, kulturno i uctivo sa ljubaznim tonom reci "Profesorka ja ne razumem to to to i to!"

Eto, posle ovoga znaces kako se uci matematika .

P.S Ne mozes reci da neko "ne ume" da objasnjava , ta gospodja je stekla diplomu kao strucnjak u tome sto radi i prethodno je prosla proveru da je sposobna tako nesto da radi . Sigurno da postoje profesori koji ne mog 100% da se priblize nivou dece ali zbog toga treba da se vi uozbiljite i sednete da radite ne ona . Ona je u toj skoli mnogo duze nego vi ....

Ako je 16 ljudi dobilo 1, to znači da 18 ljudi nije dobilo 1 i da verovatno umeju sami da urade bar po neki zadatak, pa biste mogli da se okupite u grupice i da onaj ko ume da reši zadatak objasni ovim ostalima. Tu biste uštedeli pare od privatnih časova. Sećam se da smo mi na taj način jednom dobili neke trojke, tako što je svako prvo umeo da uradi samo po jedan zadatak pa je objasnio ostalima i na kraju smo svi znali da uradimo sva tri zadatka (mislim da je glavni problem bio što kad bismo dobili zadatak ne bismo znali kako da krenemo, a posle bismo zamenili brojeve u formule određenim redom i došli do rešenja)

Mi na taj nacin dobijamo petice , zahvaljujuci meni :manikir:

Pa kod nas je na kontrolnom iz matematike inače bila samo jedna petica u odeljenju (a ta devojka nije umela da objašnjava kako je došla do rešenja) ili ponekad dve pa taj neko drugi posle slavi pola dana
a mi ostali smo uglavnom balansirali između 2 i 3
Mi smo ono ... Par petica , dosta dvojki i jedinica, ostalo sareno ....
Čemu služi školski udžbenik, nego da ti objasni gradivo kad ne razumeš profesorku... :/
Ne pazi , radi se o tome stu su oni tek prvaci , i navikli su da ne pipaju knjige kuci nego da sve sto skupe skupe sa casa od profesora, to ja pokusavam da objasnim . Srednja skola nije ni priblizno laka kao osnovna , i mora da se koristi udzbenik , barem u pocetku dok se ne uhodas i podignes na nivo na koji profesor objasnjava, vec tamo od druge godine mozes da teras istu pricu kao i u osnovnoj za vecinu stvari, naravno samo oni koji prethodno gradivo savladaju .

Naravno da nisu ... Najlakse je lupiti 10 evra za dvocas i morati da slusas tog kako baljezga a dok profesor u skoli baljezga onda ga "niko ne razume" ....

dzabe profesoru to sto zna matis,kad on to ne zna da nam objasni..tj da prenese to znanje..
a na privatnom casu se barem trude da objasne i sve ukapiram

kad odem na privatni dobijem 4 il 5 iz mate, a kad ne odem jedva 2 -.-

dzabe profesoru to sto zna matis,kad on to ne zna da nam objasni..tj da prenese to znanje..
a na privatnom casu se barem trude da objasne i sve ukapiram

kad odem na privatni dobijem 4 il 5 iz mate, a kad ne odem jedva 2 -.-

Jel cujes sebe? :think:

Pa i taj sto ti drzi cas je isto profesor i isto zna . Ne kazem da su svi profesori u skoli super i da su svi za pohvalu, ima i onih koji stvarnu ne umeju da prenesu znanje, ali i vi ga preteraste . Sve nesto ne verujem da vi ceo cas provedete slusajuci i kuci radeci domace + vezbanje i da vam onda nije jasno ....

A ovo drugo govori samo da si lenja i da se ne trudis nista sama, nego cekas na govotovo neko da ti servira a ti samo da progutas . Bez uvrede naravno, ko danas nije lenj :lol:

pa dobro ima nekih profesora koji znaju da objasne, ali iz mate ne zna se dal vise nisam razumela onog u osnovnoj ili u srednjoj :lol:

priznajem lenja sam i mrzi me da ucim :mrgreen:

U tome je "nas" najveci problem .... A ovamo krivimo nastavnike i profesore . Naravno napominjem opet, ima, zadesi se nekad i los profesor ali .... sustina problema je u nama samima ...

Back